Vriezers met 400 liter inhoud

Vriezers met 400 liter inhoud

Overweeg je om een zeer grote vriezer met een inhoud van 400 liter of meer te kopen? Grote vriezers zijn zeer handig, maar er kleven ook wat nadelen aan, waarop we later zullen ingaan. Heel grote vriezers zijn meestal vrieskisten. In een enkel geval is het een 400l of meer vrieskast, dat zijn rechtopstaande vriezers met uitschuifbare lades. Op Slimster.nl tonen we jou het actuele aanbod vriezers met vierhonderd liter vriesinhoud. Jij kunt al deze modellen eenvoudig vergelijken om de beste deal te vinden!

4 resultaten
Liebherr EFL 4656-20
Vrieskist , 387 l , Energieklasse F
Liebherr EFL 4656-20
Geen reviews
€ 1324,-
2 prijzen
Vrieskist
Energieklasse F
Beko RFNE448E45W
Vrieskast , 404 l , Energieklasse D
Beko RFNE448E45W
9,3
42 reviews
€ 799,-
4 prijzen
Vrieskast
Energieklasse D
Haier Chest Series 3 HCE429F
Vrieskist , 413 l , Energieklasse F
Haier Chest Series 3 HCE429F
Geen reviews
€ 599,-
2 prijzen
Vrieskist
Energieklasse F
Beko RFNE448E35W
Vrieskast , 404 l , No Frost: Ja
Beko RFNE448E35W linker voorkant
9,5
28 reviews
€ 819,-
1 prijs
Vrieskast

Vriezers met 400 liter inhoud vergelijken

Heb jij een groot gezin of een onderneming waarvoor je een zeer grote vriezer kunt gebruiken? Neem dan eens een kijkje bij alle vriezers met 400l of meer inhoud. Door gebruik te maken van het handige filtersysteem van Slimster kun jij vergelijken op kenmerken die voor jou van belang zijn. Zo vergelijk je bijvoorbeeld op prijs, afmeting en functies als dooiwaterafvoer. Door alle modellen kieskeurig te vergelijken vind jij beslist de beste online aanbieding!

Zoek jij een vriezer met een andere inhoud?
Bekijk alle inhouden

Voordelen en nadelen van heel grote vriezers

Natuurlijk is het handig om een grote vriezer te hebben. Je kunt haast ongelimiteerd inkopen, al het eten dat je over hebt kun je invriezen en je hoeft nooit bang te zijn dat je diepvries te vol raakt en dat daardoor de voedselkwaliteit van je producten wordt aangetast. Let er echter op dat er ook nadelen zijn.

Zo is de prijs van een enorme vriezer van 400 liter of meer een stuk hoger, zal hij ook meer stroom verbruiken en neemt hij tevens meer ruimte in. Een vrieskist met een deksel aan de bovenkant zal meer ruimte in de breedte in beslag nemen en kan twee keer zoveel oppervlakte vragen. Een vrieskast daarentegen vereist meer ruimte in de hoogte.

Voor wie zijn de enorme 400L diepvriezers bedoeld?

Eenpersoons huishouden, tweepersoons huishoudens en gezinnen met één kind zullen niet zo snel een ruime vriezer van vierhonderd liter of meer nodig hebben. Voor gezinnen met twee of drie kinderen die veel boodschappen tegelijk inkopen of die vaak dingen koken of bakken voor later gebruik, kan een grote vrieskast of vrieskist handig zijn. Veel gezinnen met meer dan drie kinderen kiezen tegenwoordig voor een 400+ liter vriezer.

Deze diepvriezers worden ook weleens gebruikt door ondernemers met een kleine zaak, zoals broodjeszaken, koffietenten of (kleinere) snackbars. Tot slot geldt de regel: twijfel je over het formaat, dan is het altijd beter om een wat ruimere diepvries te nemen.