Javascript is disabled, features may not work
Kosten wespen bestrijden
Vergelijk beste ongediertebestrijding deals
Minimale kosten € 60 Gemiddelde kosten € 110 Maximale kosten € 160
Gemiddelde kosten wespen bestrijden.

Kosten wespen bestrijden

Heb je te maken met een wespennest in huis of rond je woning? Een wespennest is vervelend, maar kan ook erg gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met agressieve wespen of allergisch bent voor wespensteken.

Ga niet zelf aan de slag met de bestrijding van wespen, maar schakel de hulp in van een specialist. Zo ben je verzekerd dat het wespennest en de bijbehorende wespen verdwijnen. Wat kost de bestrijding van wespen en waar moet je op letten?

Opties
Prijs
Wespennest bestrijden € 60 - 80 per nest
Lastig bereikbaar of meerdere nesten € 140 - 160 in totaal

Gemiddelde prijs wespen bestrijden.

Wat kost het bestrijden van wespen? Gemiddeld kost het verwijderen van een wespennest 60 tot 80 euro per nest. Is het nest lastig bereikbaar of zijn er meerdere wespennesten? Houd dan rekening met een tarief van 140 tot 160 euro. Deze prijs is inclusief de inspectie, het plan van aanpak en de bestrijding. De wespennest verwijderen prijs kan variëren, afhankelijk van de grootte van het probleem en bereikbaarheid van het nest.

Specialist vinden voor bestrijden wespen

wespen bestrijden
 • Ronde vorm
 • Grijs of roodbruin van kleur
 • Papierachtig materiaal
 • Diameter van wel 20-40 centimeter

Functie wespennest

Wespennesten zijn slechts 1 seizoen in gebruik. Wespen leven maar 1 jaar. Alleen de koninginnewespen overwinteren, verder sterven alle wespen bij de eerste nachtvorst. Bij de start van de lente gaat de koningin op zoek naar een plek om een nieuw nest te bouwen. In een aantal maanden kan dit nest uitgroeien tot een plek met duizenden wespen.

Heb je geen last van de wespen of het wespennest? Dan is bestrijding in principe niet nodig. De wespen sterven aan het einde van het jaar. Je kunt eventueel het inactieve wespennest daarna laten verwijderen.

Wespen bouwen hun nesten meestal op beschutte plekken. Op welke plekken komen wespennesten vaak voor? En hoe kan je zo’n verstopt wespennest vinden?

Waar vind je wespennesten?

Je kunt wespen alleen bestrijden als je weet waar het nest zit. Hoe kan je dit achterhalen? Wespen bouwen hun nesten meestal op beschutte plekken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • In huis: achter gipsplaten, op zolder, in spouwmuur, dakkapel of schoorsteen.
 • Buitenshuis: aan dakrand, dakgoot, regenpijp, overkapping, tuinhuis of in boom. Sommige wespen bouwen hun nesten in de grond, zoals in een struik, boomstronk of de zandbak.

Wespennest vinden

Heb je last van veel wespen in huis of je tuin? Een wespennest valt op door een groot aantal rondvliegende of versufte wespen. Je vindt het wespennest door de aanvliegroute van de wespen te bekijken. Vliegen de wespen steeds van en naar dezelfde plek? De kans is groot dat daar een nest zit. Blijf uit de buurt van een wespennest! Wespen gaan steken als ze zich bedreigd voelen.

wespen bestrijden prijs

Als je last hebt van een wespennest, is het belangrijk dit nest op de juiste manier te bestrijden. Verwijder nooit een actief wespennest, dit kan gevaarlijke situaties opleveren. De overlast van het wespennest komt door de actieve wespen en die wil je dus bestrijden.

Let op: ga niet zelf aan de slag met de bestrijding van een wespennest. Wespen kunnen zich bedreigd voelen en agressief worden. Laat het wespennest professioneel bestrijden om de kans op steken te beperken.

Stappen wespen bestrijden

 1. Inspectie
 2. Plan van aanpak
 3. Wespen bestrijden
 4. Eventueel wespennest verwijderen

Een professionele bestrijden voert eerst een grondige inspectie uit en stelt daarna een plan van aanpak op. Daarna gaat hij de wespen bestrijden. Er wordt giftig poeder in de ingang(en) van het wespennest gespoten. De wespen in het nest verspreiden dit poeder verder en de wespen sterven binnen enkele dagen. Meestal is slechts een behandeling nodig. Als er geen wespen meer actief zijn in het wespennest, kan de specialist eventueel het wespennest voor je verwijderen.

lightbulb
Wespennest verwijderen is mogelijk bij alle soorten wespen. Maar niet bij bijen of hommels, die zijn namelijk bedreigd en mogen niet gedood worden.

Waarom specialist inschakelen?

 • Vakspecialisten zien het verschil tussen wespen, bijen en hommels
 • Advies over beste bestrijding opties
 • Werken veilig
 • Werken alleen met professionele bestrijdingsmiddelen
 • Advies om te voorkomen in de toekomst

Veelgestelde vragen over bestrijding wespen

Kan ik zelf wespen bestrijden?

Het zou kunnen, maar kan zeker gevaarlijk zijn. Een enkele wesp kan je zelf vangen en verplaatsen, bijvoorbeeld met een glas en papiertje. Maar schakel voor een wespennest altijd de hulp in van een specialist. Zeker als je allergisch bent voor wespensteken.

 • Wespennest verdrinken: niet doen. Wespen zullen het nest uitvliegen en iedereen aanvallen in de buurt.
 • Wespennest verbranden: niet doen. alle wespen komen direct uit het nest en brand kan overslaan.
 • Wespennest dichtstoppen: wespen werken zich in paniek alsnog naar buiten en vallen dan direct aan.
Hoe groot kan wespennest worden?

Een wespennest begint klein in het voorjaar. Halverwege de zomer (aug/sep) kunnen wespennesten erg groot worden. Houd rekening met een gemiddelde diameter van 20 tot 40 centimeren. 

Heb ik last van wespen, bijen of hommels?

Wespen worden vaak verward met bijen en hommels. Bijen zijn bedreigde diersoort. Deze nesten worden niet verwijderd, maar verplaatst. Hiervoor moet je hulp van een imker inschakelen. Hoe herken je een wesp, bij of hommel?

 • Wespen: zijn slank gebouwd, geel met zwart en hebben weinig tot geen beharing. Vaak te vinden in buurt van een nest, fruitbomen, etenswaren of vuilnisbakken. Wespen sterven in de winter, behalve de koningin.
 • Bijen: zijn slank gebouwd, bruin-zwart en licht behaard. Vaak in nabijheid van hun nest of bloemen. Bijen blijven uit de buurt van mensen en zijn alleen agressief als ze zich bedreigd voelen. Bijennesten zijn meerdere jaren in gebruik, maar zie je weinig in het wild.
 • Hommels: zijn fors en mollig, zwart met geel/oranje/witte strepen en sterk behaard. Vaak vlakbij een nest, bloemen of struiken. Hommels vermijden mensen en steken alleen als ze zich aangevallen voelen. Hommels sterven in de winter en alleen de koninginnen overleven.
Hoe wespen bestrijden in lente?

Kom je in het voorjaar een grote wesp tegen in huis? Dit is de wespenkoningin die bezig is met een nieuw nest. Controleer de aanvliegroute zodat je de plek van het nest vindt. Laat het nest zo snel mogelijk bestrijden. Hoe eerder je erbij bent, hoe makkelijker het nest te verwijderen is.

Hoe wespen bestrijden in zomer?

Heb je in augustus of september veel wespen in huis of je tuin? Wespennesten zijn in deze periode erg groot. Achterhaal de plek van het nest via de aanvliegroute van de wespen en schakel een bestrijder in.

Hoe wespen bestrijden in najaar?

Laat de eerste nachtvorst lang op zich wachten? Dan kan je ook in het najaar last hebben van wespen. Wespen sterven bij de eerste nachtvorst (behalve de koningin). Denk je dat er nog een actief nest aanwezig is in of rond je woning, laat deze dan bestrijden.

Kom je steeds 1 grote wesp tegen na de eerste nachtvorst? Dit is de koningin en zij overleeft als enige de winter. Verwijder de wesp uit huis om te voorkomen dat ze in de lente een nieuw nest gaat bouwen.

Wespen laten bestrijden door professional

Heb je last van wespen of een wespennest in of rondom je woning? Zelf wespen bestrijden kan gevaarlijk zijn, dus laat dit altijd door een expert doen. Vraag gratis bestrijding offertes aan bij Slimster en kom in contact met professionals die in jouw regio werken.

Wespen laten bestrijden?
Vraag offertes aan

Direct ongediertebestrijders vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal