Kosten wespen bestrijden

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 60
Gemiddelde kosten € 110
Maximale kosten € 160
Gemiddelde kosten wespen bestrijden.

Heb je te maken met een wespennest in huis of rond je woning? Een wespennest is vervelend, maar kan ook erg gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met agressieve wespen of allergisch bent voor wespensteken.

Ga niet zelf aan de slag met de bestrijding van wespen, maar schakel de hulp in van een specialist. Zo ben je verzekerd dat het wespennest en de bijbehorende wespen verdwijnen. Wat kost de bestrijding van wespen en waar moet je op letten?

Wat kost wespennest bestrijden?

Opties Prijs
Wespennest bestrijden € 60 - 80 per nest
Lastig bereikbaar of meerdere nesten € 140 - 160 in totaal

Gemiddelde prijs wespen bestrijden.

Wat kost het bestrijden van wespen? Gemiddeld kost het verwijderen van een wespennest 60 tot 80 euro per nest. Is het nest lastig bereikbaar of zijn er meerdere wespennesten? Houd dan rekening met een tarief van 140 tot 160 euro. Deze prijs is inclusief de inspectie, het plan van aanpak en de bestrijding. De wespennest verwijderen prijs kan variëren, afhankelijk van de grootte van het probleem en bereikbaarheid van het nest.

Specialist vinden voor bestrijden wespen

wespen bestrijden

Hoe ziet wespennest eruit?

 • Ronde vorm
 • Grijs of roodbruin van kleur
 • Papierachtig materiaal
 • Diameter van wel 20-40 centimeter

Functie wespennest

Wespennesten zijn slechts 1 seizoen in gebruik. Wespen leven maar 1 jaar. Alleen de koninginnewespen overwinteren, verder sterven alle wespen bij de eerste nachtvorst. Bij de start van de lente gaat de koningin op zoek naar een plek om een nieuw nest te bouwen. In een aantal maanden kan dit nest uitgroeien tot een plek met duizenden wespen.

Heb je geen last van de wespen of het wespennest? Dan is bestrijding in principe niet nodig. De wespen sterven aan het einde van het jaar. Je kunt eventueel het inactieve wespennest daarna laten verwijderen.

Wespennest herkennen

Wespen bouwen hun nesten meestal op beschutte plekken. Op welke plekken komen wespennesten vaak voor? En hoe kan je zo’n verstopt wespennest vinden?

Waar vind je wespennesten?

Je kunt wespen alleen bestrijden als je weet waar het nest zit. Hoe kan je dit achterhalen? Wespen bouwen hun nesten meestal op beschutte plekken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • In huis: achter gipsplaten, op zolder, in spouwmuur, dakkapel of schoorsteen.
 • Buitenshuis: aan dakrand, dakgoot, regenpijp, overkapping, tuinhuis of in boom. Sommige wespen bouwen hun nesten in de grond, zoals in een struik, boomstronk of de zandbak.

Wespennest vinden

Heb je last van veel wespen in huis of je tuin? Een wespennest valt op door een groot aantal rondvliegende of versufte wespen. Je vindt het wespennest door de aanvliegroute van de wespen te bekijken. Vliegen de wespen steeds van en naar dezelfde plek? De kans is groot dat daar een nest zit. Blijf uit de buurt van een wespennest! Wespen gaan steken als ze zich bedreigd voelen.

wespen bestrijden prijs

Hoe wespen bestrijden?

Als je last hebt van een wespennest, is het belangrijk dit nest op de juiste manier te bestrijden. Verwijder nooit een actief wespennest, dit kan gevaarlijke situaties opleveren. De overlast van het wespennest komt door de actieve wespen en die wil je dus bestrijden.

Let op: ga niet zelf aan de slag met de bestrijding van een wespennest. Wespen kunnen zich bedreigd voelen en agressief worden. Laat het wespennest professioneel bestrijden om de kans op steken te beperken.

Stappen wespen bestrijden

 1. Inspectie
 2. Plan van aanpak
 3. Wespen bestrijden
 4. Eventueel wespennest verwijderen

Een professionele bestrijden voert eerst een grondige inspectie uit en stelt daarna een plan van aanpak op. Daarna gaat hij de wespen bestrijden. Er wordt giftig poeder in de ingang(en) van het wespennest gespoten. De wespen in het nest verspreiden dit poeder verder en de wespen sterven binnen enkele dagen. Meestal is slechts een behandeling nodig. Als er geen wespen meer actief zijn in het wespennest, kan de specialist eventueel het wespennest voor je verwijderen.

Wespennest verwijderen is mogelijk bij alle soorten wespen. Maar niet bij bijen of hommels, die zijn namelijk bedreigd en mogen niet gedood worden.

Waarom specialist inschakelen?

 • Vakspecialisten zien het verschil tussen wespen, bijen en hommels
 • Advies over beste bestrijding opties
 • Werken veilig
 • Werken alleen met professionele bestrijdingsmiddelen
 • Advies om te voorkomen in de toekomst

Veelgestelde vragen over bestrijding wespen

Wespen laten bestrijden door professional

Wespen bestrijden

Heb je last van wespen of een wespennest in of rondom je woning? Zelf wespen bestrijden kan gevaarlijk zijn, dus laat dit altijd door een expert doen. Vraag gratis bestrijding offertes aan bij Slimster en kom in contact met professionals die in jouw regio werken.

Wespen laten bestrijden?
Vraag offertes aan

Direct ongediertebestrijders vergelijken

Vermin Fighter
Ongedierte Meldkamer
Kooiman Dienstverlening
Kist Plaagdierbestrijding
Buikhuizen Pest Control & Fauna Management
Adwik
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis ongediertebestrijding offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten wespen bestrijden