Kakkerlakken bestrijden

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 90
Gemiddelde kosten € 130
Maximale kosten € 170
Gemiddelde prijs kakkerlakken(plaag) bestrijden.

Heb je kakkerlakken in huis of zie je eitjes van kakkerlakken? Kakkerlakken planten zich snel voort en kunnen in korte tijd uitgroeien tot een plaag. Onderneem dus snel actie als je last hebt van kakkerlakken en laat de kakkerlakken bestrijden door een professionele bestrijder.

Wat zijn kakkerlakken?

Kakkerlakken zijn insecten en specifieker vallen ze onder de geleedpotigen. In Nederland en België vind je vooral de Duitse kakkerlak, Oosterse kakkerlak en Amerikaanse kakkerlak. Van deze drie soorten komen Duitse kakkerlakken het meest voor. Vooral de Oosterse kakkerlak is lastig te herkennen en lijkt meer op een tor.

Kakkerlakken planten zich in een rap tempo voort. Ze leggen hun eitjes in pakketjes van 20 tot 30 eitjes. Uit de eitjes komen larven, die enkele keren vervellen tot ze een volwassen kakkerlak zijn. De beestjes leven niet erg lang, hooguit een aantal maanden. Door hun grootschalige voortplanting heb je alsnog snel te maken met een plaag.

Kosten kakkerlakken bestrijden

Type bestrijding Prijs
Kakkerlakken bestrijden € 90 - 110
Kakkerlakkenplaag bestrijden € 150 - 170

Je wilt zo snel mogelijk van de kakkerlakken in huis af. Maar wat kost kakkerlakkenbestrijding? De kosten van kakkerlakken verwijderen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zijn de kakkerlakken in huis nog te overzien of heb je al te maken met een plaag? Soms is een behandeling niet voldoende om de kakkerlakken volledig uit te roeien en zijn er nog meer behandelingen nodig. Een professional voert eerst een inspectie uit en stelt aan de hand daarvan een plan van aanpak op. Zo weet je van tevoren wat je te wachten staat.

Vergelijk professionele bestrijders en laat kakkerlakken bestrijden

Waarom professional inschakelen?

 • Volledige kakkerlakkenbestrijding
 • Beste bestrijding opties
 • Werken veilig voor mens & andere dieren
 • Werken alleen met professionele bestrijdingsmethoden
 • Advies over kakkerlakken voorkomen in toekomst

Hoe kakkerlakken herkennen?

Kakkerlakken herkennen is niet eenvoudig. De beestjes zelf zijn vrij herkenbaar, maar ze laten zich niet vaak zien. Kakkerlakken verstoppen zich als je het licht aandoet, ze houden vooral van warme en donkere plekken. Hoe kan je dan toch kakkerlakken in huis herkennen?

 • Je ziet levende kakkerlakken lopen overdag (dan heb je al een echte plaag!)
 • Je ziet levende kakkerlakken wegschieten, bijvoorbeeld als je het licht aandoet.
 • Je ziet dode kakkerlakken liggen.
 • Je komt aangevreten voedsel / kapotte verpakkingen tegen.
 • Je komt eitjes, uitwerpselen en vervellingshuidjes tegen.
 • Je ruikt een muskusachtige stank.

Kakkerlakken bestrijden: zelf doen of laten doen?

Vermoed je een kakkerlakkenplaag? Schakel zo snel mogelijk de hulp in van een professioneel bestrijder. Zelf kakkerlakken bestrijden is zinloos. Je doodt vast een aantal beestjes, maar je zult ze nooit allemaal vinden. Daarnaast zijn kakkerlakken lastig te doden, vooral met niet-professionele middelen.

Een professioneel bestrijder heeft de beschikking over de beste bestrijdingsmiddelen voor kakkerlakken en weet wat hij moet doen. Kakkerlakken bestrijden moet snel en effectief gebeuren, om verspreiding en schade te voorkomen of beperken. De meest gebruikte kakkerlakken bestrijdingsmiddelen zijn lokaasgel en insecticide. Dit is niet dezelfde insecticide als in winkels, maar een sterker middel ontworpen om kakkerlakken te bestrijden. Een professioneel bestrijder voert daarnaast vaak meerdere behandelingen uit. Kakkerlakken zijn namelijk lastig te bestrijden, vooral hun eitjes zijn moeilijk te doden.

Kakkerlakken laten bestrijden: stappenplan

 1. Inspectie
 2. Plan van aanpak
 3. Kakkerlakken bestrijden
 4. Nazorg & preventie

Veelgestelde vragen over kakkerlakken

Tips voor kakkerlakken voorkomen

Kakkerlakken bestrijden

Niemand zit te wachten op kakkerlakken. Maar hoe kan je kakkerlakken voorkomen? Lees snel de volgende tips om de kans op kakkerlakken in huis te verkleinen:

 • Berg voedsel goed op, ook voer voor dieren.
 • Houd je keuken schoon, kakkerlakken houden van (aangekoekte) etensresten.
 • Dicht naden en kieren.
 • Sluit ventilatieopeningen en andere toegangspunten af.
 • Gooi afval weg, ook de oude kranten en lege dozen in de kelder.
Kakkerlakken laten bestrijden?
Vraag offertes aan
Gratis ongediertebestrijding offertes?
Geheel vrijblijvend
Kakkerlakken bestrijden