Mollen bestrijden
Vergelijk beste ongediertebestrijding deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 80 Gemiddelde kosten € 900 Maximale kosten € 100
Gemiddelde prijs mollen bestrijden of verjagen. Prijs per gazon.

Mollen bestrijden

Heb je mollen in je tuin? Dan is het belangrijk om deze dieren zo snel mogelijk te vangen, voordat je hele tuin is bezaaid met molshopen. Het ziet er niet uit, maar is ook erg gevaarlijk. Je kunt bijvoorbeeld een voet breken of enkelband scheuren door deze verraderlijke molshopen. Wil je van deze mollen af? Schakel de hulp in van een professionele bestrijder. Deze expert weet hoe hij de mollen kan bestrijden of verjagen.

Waarom mollen bestrijden?

 • Mollen vernielen gazon en moestuin
 • Mollen wroeten planten los, waardoor deze doodgaan
 • Gazon en bestrating verzakt door de gegraven gangen.
 • Kans op blessures door verraderlijke molshopen

Wat zijn mollen?

Mollen zijn zoogdieren die onder de grond leven. Ze graven lange gangenstelsels en zijn vooral fan van plekken waar weinig wortels groeien. Je ziet mollen niet vaak in het echt, maar de molshopen op je gazon maken het duidelijk als ze aanwezig zijn in je tuin.

Molshopen kunnen gevaarlijk zijn en staan lelijk op je strakke gazon, maar mollen hebben ook nut. Zo spitten ze de aarde om, wat voor een goede afwatering en bodemverbetering zorgt. Ook heb je minder last van insectenplagen met een mol in je tuin; mollen eten namelijk insecten. Toch is het verstandig om mollen te bestrijden, ze kunnen namelijk voor schade zorgen. Bij een groot gangenstelsel kan de grond verzakken, maar een molshoop kan al voor voet- en enkelblessures zorgen.

Type bestrijding
Prijs
Mollen bestrijden per gazon € 80 - 100

Wat kost het bestrijden van mollen? De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, maar komen meestal neer op 80 tot 100 euro per gazon. Dit is inclusief inspectie en bestrijding.

Vergelijk professionele bestrijders voor mollen

Waarom professionele bestrijder inschakelen?

 • Volledige mollenbestrijding
 • Gebruik van de beste bestrijdingsmiddelen
 • Werken veilig voor mens & andere dieren
 • Werken alleen met professionele bestrijdingsmethoden
 • Advies over mollen voorkomen in toekomst

Heb je last van een mol die veel schade aanricht en voelt het als een mollenplaag? Mollen bestrijden kan op verschillende manieren. Ga niet zelf aan de slag met de bestrijding van mollen, maar schakel de hulp in van een expert. Het bestrijden lijkt vaak een makkelijke klus, maar is lastiger dan gedacht. Deze professional weet precies welke methode hij moet gebruiken en heeft ook de beschikking over de beste bestrijdingsmiddelen. Deze professionele middelen zijn meestal niet vergelijkbaar met de doe-het-zelf spullen.

Komt een professional de mollen bestrijden? Dan volgt hij meestal de volgende stappen:

 1. Inspectie
 2. Plan van aanpak
 3. Mollen bestrijden
 4. Advies & preventie

Bestrijdingsmiddelen voor mollen

Welke middelen gebruikt de professional om af te komen van de mollen? Een expert kan verschillende methoden gebruiken bij mollenoverlast. Denk aan:

 • Mollen verjagen
 • Mollen vangen
 • Mollen bestrijden met klem
 • Mollen bestrijden met gif of gas

Welke methode het meest geschikt is, is afhankelijk van de situatie. Een professional kijkt daarom eerst hoe de situatie is en beslist dan wat de behandelmethode wordt.

slimster
Mollen bestrijden met gif of gas: alleen door professionals
Alleen professionele bestrijders mogen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken tegen mollen. Dit is het laatste redmiddel, eerst zal de bestrijder andere middelen proberen. Bij een grote mollenplaag met veel overlast kan uiteindelijk gekozen worden voor gif in tabletvorm of het doden van de mollen met gas, maar dit gebeurt alleen in extremere situaties.
Kan ik mollen bestrijden met carbid?

Mollen bestrijden met carbid, zwavelpatronen en de rodenator zijn verbonden. Je kunt deze middelen alleen gebruiken als je een ontheffing hebt van de provincie.

Heb ik overlast van mollen of woelratten?

Niet alleen mollen graven ondergrondse gangen, ook woelratten doen dit. De manier van bestrijden is vrijwel hetzelfde. Het verschil zit hem vooral in de overlast: mollen laten je planten met rust, terwijl woelratten veel meer schade aan planten en moestuinen veroorzaken. Een molshoop heeft een gat in het midden en de aarde is grof omgewoeld. Een woelrat maakt hopen met gaten aan de zijkant en de aarde is fijner omgewoeld. 

 • Plaats sterk ruikende planten zoals wilde knoflook, narcissen, stinkend nieskruid en kruisbladwolfsmelk.
 • Mollen graven liever niet langs wortels van beplanting en bomen.
 • Graaf een mollennet in zodat mollen je gazon of moestuin niet kunnen betreden.
Mollen laten bestrijden?
Vraag offertes aan