Kosten ongedierte bestrijden

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten
Minimale kosten € 60
Gemiddelde kosten € 200
Maximale kosten € 1.250
Gemiddelde prijs ongediertebestrijding, afhankelijk van soort ongedierte en grootte plaag.

Wat kost ongediertebestrijding? Gemiddeld kost ongediertebestrijding 100 - 200 euro. Dit is afhankelijk van het soort ongedierte en de hoeveelheid ongedierte. De meeste soorten ongedierte planten zich in een rap tempo voort, waardoor een aantal dieren snel uitgroeien tot een ware plaag. Wacht daarom niet te lang met het inschakelen van een professioneel bestrijder, maar pak het ongedierte aan voordat er meer schade ontstaat. Dit scheelt je ook aanzienlijk in de kosten.

Wat kost ongediertebestrijding?

Soort ongedierte Prijs
Bedwantsen € 250 - 350 per kamer
€ 350 - 500 per verdieping
€ 600 - 750 per woning
Boktor of houtworm

€ 80 - 100 per meubelstuk

€ 250 - 450 per verdieping

€ 500 - 1.250 per woning

Kakkerlakken

€ 90 - 170 per plaag

Mollen € 80 - 100 per gazon
Muizen of ratten € 80 - 200 per plaag
Wespen € 60 - 80 per nest
Steenmarters of woelratten Op aanvraag (beschermde dieren)

Vind beste ongediertebestrijder voor jou

Factoren die rol spelen bij prijs ongediertebestrijding

De ongediertebestrijding prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren waaronder:

  • Soort ongedierte
  • Grootte van de plaag
  • Soort bestrijding
  • Grootte van het gebouw
  • Aantal behandelingen

Prijsopbouw ongediertebestrijding

Materiaal
Arbeid
Voorijkosten

Kosten zelf ongedierte bestrijden

In principe kan je ook zelf aan de slag met bepaalde ongediertebestrijding. Dit lijkt voor veel mensen goedkoper: een paar doe-het-zelf middelen zijn toch goedkoper dan een professionele bestrijder inhuren. Hoewel dit klopt, is zelf ongedierte bestrijden niet vaak effectief. Veel ongedierte plant zich snel voort en is maar lastig in zijn geheel te bestrijden. Voor effectieve ongediertebestrijding kan je beter een professional inhuren, die verstand van zaken heeft en weet welke technieken nodig zijn.

Professioneel ongedierte bestrijden

Laat je jouw ongedierte professioneel bestrijden? De prijzen van ongediertebestrijding zijn in de meeste gevallen inclusief inspectie, behandeling en advies over preventie. Controleer een offerte altijd goed voordat je hiermee akkoord gaat. Zo weet je zeker waar je voor betaalt en voor welke werkzaamheden nog extra kosten in rekening worden gebracht.

Ongediertebestrijding door professioneel bestrijder

1. Inspectie

De bestrijder komt langs voor een grondige inspectie van de situatie. Om wat voor ongedierte gaat het, wat is de overlast en hoe groot is de plaag? Aan de hand van de inspectie kan de juiste strategie worden bepaald.

2. Plan van aanpak

Na de inspectie stelt de bestrijder een plan van aanpak op. Hierin staat wat er moet gebeuren. Ook werkt hij de kosten van de behandeling uit. In feite is dit plan van aanpak een offerte waarop je akkoord moet geven.

3. Behandeling / bestrijding

De volgende stap is het daadwerkelijke bestrijden. De expert gebruikt verschillende bestrijdingsmiddelen, afhankelijk van het ongedierte en de situatie. In sommige gevallen zijn er meerdere behandelmomenten nodig. Daarnaast kan het ook nodig zijn om op een ander moment het ongedierte af te voeren/weg te halen.

4. Advies & preventie

Is de ongediertebestrijding achter de rug? De bestrijder geeft ook altijd advies over hoe je de kans op een nieuwe plaag kunt minimaliseren. Denk aan tips voor ongedierte preventie en ook manieren om je huis minder aantrekkelijk te maken voor ongedierte.

Beste bestrijder vinden voor ongedierte

Kosten ongedierte bestrijden

Heb je last van ongedierte in huis of rondom je woning? Laat het ongedierte verwijderen en bestrijden door een expert. Vraag bestrijding offertes aan bij Slimster en kom in contact met professionals die in jouw regio werken.

Ongedierte laten bestrijden
Vergelijk offertes
Gratis ongediertebestrijding offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten ongedierte bestrijden