Elektrische kookplaat kopen

Elektrische kookplaten

Elektrische kookplaten kun je kopen als inbouw en als vrijstaand. De vrijstaande kookplaten zijn mobieler en er zijn ook kleinere modellen die je kunt gebruiken als campingkookplaat. Wil jij een vrijstaande elektrische kookplaat kopen? Ga de kookplaten dan eerst vergelijken. Zo kom je zelf tot de beste koop en kan het veel kosten schelen, omdat je niet alleen de kookplaat vergelijkt, maar ook de prijzen van verschillende winkels. Bij Slimster vind je jouw elektrische kookplaat simpel en snel met ons handige filtersysteem.

60 resultaten
Beko HII84500FHT
Elektrisch , 4 zone(s) , 7.72 cm
Beko HII84500FHT
Geen reviews
€ 479,-
1 prijs
Elektrisch
4 zone(s)
Rommelsbacher THS 815
Elektrisch , 1 zone(s) , 24.5 cm
Rommelsbacher THS 815
Geen reviews
€ 95,-
1 prijs
Elektrisch
1 zone(s)
Rommelsbacher Komfoor AK2080
Elektrisch , 1 zone(s) , 25 cm
Rommelsbacher Komfoor AK2080
Geen reviews
€ 98,-
1 prijs
Elektrisch
1 zone(s)
Ardes AR1F21
Elektrisch , 2 zone(s) , 43 cm
Ardes AR1F21
Geen reviews
€ 39,-
1 prijs
Elektrisch
2 zone(s)
Rommelsbacher THL 2597
Elektrisch , 2 zone(s) , 50 cm
Rommelsbacher THL 2597
Geen reviews
€ 111,-
1 prijs
Elektrisch
2 zone(s)
Rommelsbacher AK 2099/E
Elektrisch , 1 zone(s) , 24 cm
Rommelsbacher AK 2099/E
Geen reviews
€ 91,-
1 prijs
Elektrisch
1 zone(s)
Clatronic DKP 3583
Elektrisch , 2 zone(s)
Clatronic DKP 3583
Geen reviews
€ 36,-
1 prijs
Elektrisch
2 zone(s)
Eltac EK 19
Elektrisch , 1 zone(s) , 25 cm
Eltac EK 19
Geen reviews
€ 35,-
1 prijs
Elektrisch
1 zone(s)
Emerio HP-114482.1
Elektrisch , 2 zone(s) , 49 cm
Emerio HP-114482.1
Geen reviews
€ 33,-
1 prijs
Elektrisch
2 zone(s)
Bomann DKP 5033 E CB
Elektrisch , 2 zone(s) , 59 cm
Bomann DKP 5033 E CB
Geen reviews
€ 44,-
1 prijs
Elektrisch
2 zone(s)

Vrijstaande en inbouw elektrische kookplaten vergelijken

Wij snappen dat jij graag een betaalbare elektrische kookplaat aanschaft en beslist niet teveel wilt betalen. Daarom vind je op Slimster.nl niet alleen de mogelijkheid om vrijstaande kookplaten en inbouw kookplaten te vergelijken, maar zie je ook direct de prijzen van alle webshops. Zo zie je meteen welke aanbieder de laagste online prijs heeft. Kookplaten kopen doe je hierdoor extra voordelig via Slimster.nl!

Wat is belangrijk bij kopen kookplaat op elektriciteit?

Met een vrijstaand elektrische kookplaat wil je natuurlijk heerlijke gerechten maken. Voordat je gaat vergelijken is het belangrijk om twee zaken goed na te kijken als je de kookplaat gaat plaatsen in de keuken. De eerste zijn de afmetingen, want het kan zijn dat verschillende modellen niet dezelfde maten hebben. Meet daarom de ruimte die je hebt op jouw aanrechtblad en leg deze maten naast de specificaties van de kookplaten. Zo voorkom je dat de kookplaat te groot of te klein is.

Bij het plaatsen van de elektrische kookplaat in de keuken is het ook noodzakelijk dat het apparaat op een elektriciteitsgroep komt waar niet zoveel andere keukenapparaten op zijn aangesloten. Hiermee voorkom je kortsluiting. Had je eerst een gaskookplaat? Dan kan het zijn dat je pannen niet goed meer werken op de elektrische kookplaat.

Functies vergelijken elektrische kookplaat

De elektrische kookplaat die we hier bespreken kenmerkt zich door gietijzeren elementen waarop je de pan zet. Andere soorten kookplaten die op elektriciteit werken zijn keramische kookplaten en inductieplaten. Deze apparaten kenmerken zich door glazen platen waarop je de pan zet. De kleinere vrijstaande 1-pit kookplaten zijn goed te gebruiken op bijvoorbeeld de camping. Je hebt dan natuurlijk wel elektriciteit nodig.

Je kunt ook de keuze maken voor een 2-pits of een 4-pits elektrische kookplaat in de kleuren RVS, wit, zilver of zwart. Tijdens het vergelijken kun je ook zien of de kookplaat beschikt over een timer, kinderbeveiliging of een afdekplaat. Door veel modellen te vergelijken weet je uiteindelijk wat de beste koop elektrische kookplaat voor jou is.

elektrische kookplaat vergelijken

Vrijstaande of inbouw elektrische kookplaat los kopen?

Elektrische kookplaten zijn ook los als inbouw en vrijstaande kookplaat te kopen. Met een inbouw kun je het apparaat integreren in jouw huidige keuken, zodat de uitstraling behouden blijft. Een vrijstaand model kun je bijna overal gebruiken en is daarom erg praktisch en flexibel. Elektrische kookplaten zijn ook te koop als 1-pit. Handig voor bijvoorbeeld op de camping. Slimster vindt het vergelijken van verschillende kookplaten en merken heel belangrijk voordat je de kookplaat gaat kopen. Op deze manier vind je de kookplaat die aan jouw wensen voldoet voor de laagste prijs.

Elektrische kookplaat laten aansluiten

 • Ervaren specialisten
 • Bespaar tijd & geld
 • Vergelijken = beste deal
 • Specialisten werkzaam in jouw regio
 • Tot 2 vrijblijvende offertes

Inbouw elektrische kookplaat

Met een inbouw elektrische kookplaat wil je natuurlijk heerlijke gerechten maken. Voordat je gaat vergelijken is het belangrijk om twee zaken goed na te kijken als je de elektrische kookplaat gaat inbouwen in de keuken. De eerste zijn de afmetingen, want niet iedere inbouw kookplaat past in jouw keuken. Meet daarom de nisruimte die je hebt op jouw aanrechtblad en leg deze maten naast de specificaties van de elektrische kookplaten. Zo voorkom je dat de elektrische inbouw kookplaat te groot of te klein is.

Meest voorkomende nismaten van een elektrische inbouw kookplaat zijn:

 • Elektrische kookplaat 56 cm breed
 • Elektrische kookplaat 60 cm breed
 • Elektrische kookplaat 70 cm breed
 • Elektrische kookplaat 75 cm breed
 • Elektrische kookplaat 88 cm breed
 • Elektrische kookplaat 90 cm breed
 • Elektrische kookplaat 100 cm breed

Beste koop elektrische kookplaat

Slimster.nl heeft een beste koop en best geteste elektrische kookplaat voor je uitgekozen. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaringen is dit beslist een interessante optie voor je. Ben je een beetje kieskeurig? Dan begrijpen we dat je graag meer kookplaten wilt vergelijken voordat je gaat kopen. Dat kan ook slim via onze vergelijkingswebsite!

Veelgestelde vragen over elektrische kookplaten