• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 112.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Isolatieglas prijzen

Isolatieglas prijzen

Ga naar
Minimale kosten € 100,- Maximale kosten € 150,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 125,-
Prijsindicatie HR glas per m2.

Voordelen isolatieglas

  • Geen tocht meer
  • Geen condensvorming
  • Geluiddempende werking
  • Minder warmte verspillen

Nadelen isolatieglas

  • Vaak ook kozijnen vervangen
  • Vaak glas in hele woning vervangen

Wat kost HR glas?

Soort glas
Prijs per m2*
U-waarde
Offerte
Enkel glas € 45 5,8
Dubbel glas € 90 2,7 Gratis offertes
HR glas € 100 1,7 - 2,0 Gratis offertes
HR+ glas € 105 1,3 - 1,6 Gratis offertes
HR++ glas € 110 1,0 - 1,2 Gratis offertes
HR+++ glas € 150 0,5 - 0,9 Gratis offertes

*Prijsindicatie beglazing per m2, excl. kozijnen.

Wil je jouw glas vervangen voor nieuwe, betere beglazing? Het plaatsen van HR glas is een investering die je in korte tijd terugverdient. De kosten van nieuwe beglazing zijn afhankelijk van het soort glas dat je laat plaatsen, het uurtarief van de vakman en of je ook nieuwe kozijnen krijgt.

Nieuwe kozijnen zijn in veel gevallen verstandig als je je glas laat vervangen. Ook kozijnen hebben een bepaalde prijskaart en isolatiewaarde.

Soort kozijn
Prijs per m2*
U-waarde
Offerte
Houten kozijn € 200 2,4
Kunststof kozijn € 175 1,0 - 2,0 Kozijn offerte
Aluminium kozijn € 250 1,8 Kozijn offerte
Stalen kozijn € 275 1,5 - 2,4 Kozijn offerte

*Prijsindicatie kozijnen per m2, excl. kozijnen.

De genoemde prijzen zijn uiteraard een schatting van de kosten. Ben je benieuwd naar de prijs om jouw woning van nieuw HR glas te voorzien?

Nieuw glas laten plaatsen

(Voorbeeld van triple glas: 3 glasplaten + 2 spouwen)

Prijsopbouw isolatieglas

Welke soorten isolatieglas zijn er?

Bij het vervangen van beglazing wordt er tegenwoordig vooral gekozen voor HR++ of zelfs HR+++ (triple) glas. Toch zijn er veel meer soorten glas verkrijgbaar. Welke soorten zijn er en wat is het verschil in isolatie?

Enkel glas

Enkel glas isoleert nauwelijks en wordt eigenlijk alleen nog in huis gebruikt voor binnendeuren. Daar heeft het glas geen isolerende functie. Enkel glas wordt ook geen isolatieglas genoemd.

Dubbel glas

Dubbel glas is in feite niets meer dan 2 glasplaten met een laag lucht in het midden. Hierdoor ontstaat er een isolatie, al is deze wel matig te noemen.

HR en HR+ glas

HR en HR+ glas bestaan net als dubbel glas uit 2 glasplaten en een spouw in het midden. Ook deze spouw is gevuld met droge lucht. Deze HR beglazing is dunner dan HR++ of HR+++ glas en wordt daarom gebruikt als deze beter isolerende beglazing niet mogelijk is. Het verschil met dubbel glas is een onzichtbare coating op het glas. Deze coating weerkaatst de warmte, maar laat licht door.

HR++ glas

HR++ glas is erg populair: deze beglazing bestaat uit 2 glasplaten met een spouw in het midden. Deze spouw is niet gevuld met lucht, maar met edelgas (argon). Edelgas isoleert beter dan droge lucht. Ook dit glas is voorzien van een onzichtbare coating die de warmte weerkaatst.

HR+++ glas: triple glas

HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, isoleert nog beter dan HR++ glas. Dit komt door een extra glasplaat en extra spouw: 3 glasplaten en 2 spouwen zorgen voor een uitstekende isolatie. Ontdek de verschillende voordelen van triple glas.

Mogelijkheden met beglazing vernieuwen

Ga je jouw glas vervangen voor (beter) isolatieglas om de warmte in huis te houden en energie te besparen? Bekijk dan direct of ook jouw kozijnen aan vervanging toe zijn en of andere ramen in huis ook vernieuwd moeten worden.

Nieuw glas in bestaande kozijnen?

Is het mogelijk om nieuw glas in de bestaande kozijnen te laten plaatsen? Dit verschilt per situatie: kan het huidige kozijn het nieuwe glas dragen, past het glas qua dikte, is het huidige kozijn nog in goede staat? Laat je adviseren door een ervaren vakman over de beste optie voor jou.

Kozijnen vervangen

Is het tijd voor nieuwe kozijnen? Dan is het vrijwel altijd verstandig ook de beglazing te vervangen. Dit is dus een ideaal moment om isolatieglas te plaatsen. Ga voor HR++ glas of triple glas in combinatie met kunststof kozijnen voor de beste isolatie.

Glas in deuren vervangen

Wil je het glas in je tuindeuren, voordeur of achterdeur vervangen en zo de isolatie verbeteren? Kijk dan ook direct of de deurkozijnen aan vervanging toe zijn of dat je wellicht een nieuwe deur wilt plaatsen.

Zorg voor ventilatie

Hoe beter de isolatie, hoe minder natuurlijke ventilatie er in een woning komt: je hebt immers steeds minder kieren en naden waar tocht doorheen kan komen. Het is daarom extra belangrijk om ramen met ventilatieroosters te laten plaatsen. Zo zorg je voor voldoende frisse lucht in huis.

Isoleer hele woning

Ramen met een goede isolatie zijn een goed begin, maar je wilt natuurlijk niet op andere manieren alsnog warmte verspillen in je woning. Bekijk ook eens de mogelijkheden voor een spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie om je woning nog beter te isoleren.

Isolatieglas laten monteren door ervaren vakman

Wanneer je nieuw glas in je ramen of deuren wilt zetten, is iedere situatie weer verschillend. Een ervaren en vakkundige glaszetter is op de hoogte van alle mogelijkheden en kan je vertellen wat het beste is voor jou. Kan je alleen het glas vervangen, moeten ook de kozijnen vernieuwd worden of ga je direct alle ramen in huis vernieuwen? Via Slimster kan je een vrijblijvende afspraak maken met de aangesloten vakmannen en zo al je vragen stellen en opties bespreken.

Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met glaszetters die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor nieuw HR glas in huis

Wil je jouw hele huis voorzien van isolatieglas of zijn slecht enkele ramen of deuren aan nieuw glas toe? Laat je woning isoleren door isolatieglas te plaatsen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en kom in contact met maximaal 5 glaszetters die in jouw regio actief zijn. Ontvang vrijblijvend advies en vergelijk de bedrijven op prijs en kwaliteit. Je beslist zelf wie het beste bij je past en jouw opdracht krijgt.

Direct vakkundige glaszetters vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal