• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Hr en dubbel glas kosten

  Wat kost HR glas plaatsen?

  Vind beste glaszetter
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 90,- Maximale kosten € 200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 145,-
  Gemiddelde prijs dubbel glas of HR glas, incl. montage.

  Wil je jouw glas vervangen voor nieuwe, betere beglazing? Wil je jouw woning isoleren en beginnen bij de beglazing? HR glas, een soort dubbel glas, is een investering die je ook weer terugverdient. Wat zijn de kosten van hoogrendementsglas, welke soorten zijn er en wat levert het je op?

  Voordelen dubbel glas

  • Geen tocht meer
  • Geen condensvorming
  • Geluiddempende werking
  • Minder warmte verspillen

  Nadelen dubbel glas

  • Hoe beter de isolatie, hoe duurder
  • Vaak ook kozijnen vervangen

  Wat kost dubbel glas plaatsen?

  Soort dubbel glas
  Prijs*
  U-waarde**
  Offerte
  Dubbel glas € 90 - 130 2,7
  HR glas € 100 - 140 1,7 - 2,0 Gratis offertes
  HR+ glas € 105 - 145 1,3 - 1,6 Gratis offertes
  HR++ glas € 110 - 150 1,0 - 1,2 Gratis offertes
  HR+++ glas € 150 - 200 0,5 - 0,9 Gratis offertes

  * Gemiddelde prijs dubbel glas, incl. btw en montage.
  ** Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie van het glas.

  Wil je de prijs van dubbel glas berekenen? De dubbel glas prijzen kunnen flink variëren, afhankelijk van het soort dubbel glas, de dikte van het glas en eventuele extra opties. Wil je bijvoorbeeld een standaard maat dubbel glas of heb je HR glas op maat nodig? Dubbel glas op maat heeft uiteraard een hogere prijs dan standaard afmetingen. Bekijk een prijsindicatie van dubbel glas. Ben je benieuwd naar de exacte dubbel glas of hr glas prijzen?

  Dubbel glas plaatsen?

  Soorten dubbel glas: van dubbel glas tot HR+++ glas

  Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten met een spouw, gevuld met droge lucht. Bij HR+ glas, HR++ glas en triple glas is deze spouw gevuld met edelgas voor een betere isolatie. Ook heeft al het HR glas een metaalcoating aan de binnenzijde van het glas voor een betere isolatie.

  dubbel glas

  Dubbel glas / thermopane glas

  • Dubbel glas zonder coating
  • Spouw gevuld met droge lucht

  Dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten met droge lucht in de spouw. Ken je de term thermopane glas? Thermopane glas is een merknaam dubbel glas. Doordat er geen HR variant mogelijk is van dit soort glas, wordt thermopane glas steeds minder gebruikt.

  hr glas

  HR glas

  • Dubbel glas met metaalcoating
  • Spouw gevuld met droge lucht

  HR glas is de opvolger van dubbel glas. HR glas is ook gemaakt van 2 glasplaten met een spouw die gevuld is met droge lucht. Het verschil tussen HR glas en dubbel glas is de toevoeging van een metaalcoating aan de binnenzijde van de glasplaat.

  hr+ glas

  HR+ glas

  • Dubbel glas met metaalcoating
  • Spouw gevuld met edelgas

  HR+ glas is de opvolger van HR glas. Het verschil zit hem in de spouw, deze is gevuld met gas in plaats van droge lucht.

  hr++ glas

  HR++ glas

  • Dubbel glas met metaalcoating
  • Spouw gevuld met edelgas (bv. argongas)

  HR++ glas is tegenwoordig de meest gebruikte glassoort. HR++ glas bestaat ook uit 2 glasplaten, maar de spouw is gevuld met een edelgas (vaak argongas). Edelgas isoleert beter dan droge lucht.

  triple glas

  HR+++ glas / triple glas

  • Triple glas met metaalcoating op binnenste en buitenste glasplaat
  • Spouwen gevuld met edelgas

  HR+++ glas is in feite geen dubbel glas, maar triple glas. Dit triple glas bestaat namelijk uit 3 glasplaten en 2 spouwen gevuld met edelgas (bv argon). De buitenste glasplaten hebben een hoog rendement coating aan de binnenzijde. HR+++ glas is dikker dan ander HR glas en past alleen in nieuwe kozijnen.

  Meer over isolerend glas

  dubbel glas vervangen door hr++

  Mogelijkheden met dubbel of hoogrendementsglas

  Wil je dubbel glas plaatsen of hoogrendementsglas laten monteren? Er zijn verschillende keuzes van invloed op de prijs van dubbel glas.

  Dikte dubbel glas bepalen

  De dikte van dubbel glas wordt bepaald door de dikte van de 2 glasplaten én de dikte van de spouw. Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden, maar:

  • De buitenste glasplaat is altijd minstens zo dik als het glas aan de binnenkant.
  • De buitenste glasplaat kan dus dikker zijn dan de binnenste glasplaat, andersom kan niet.

  De dikte van dubbel glas of HR glas wordt weergegeven aan de hand van 3 getallen: de buitenste glasplaat, de spouw en de binnenste glasplaat. HR+ glas of HR++ glas is doorgaans 5 x 15 x 4 millimeter dik. Maar een dikte van 4-8 mm kan voorkomen bij de glasplaten. Ga je voor HR+++ glas? Dit triple glas is minimaal 40 mm en maximaal 40 mm dik.

  Ventilatieroosters in dubbel glas

  Hoe beter glas isoleert, hoe belangrijker het is om je woning te kunnen ventileren. Ga je voor sterk isolerend glas, zoals HR++ glas of HR+++ glas? Laat dan ook ventilatieroosters in het glas plaatsen. Zo zorg je voor een drogere lucht in huis, waardoor schimmel en houtrot wegblijven. Ook hoef je minder te stoken, aangezien drogere lucht sneller opwarmt.

  Veilig dubbel glas plaatsen?

  De uitstekende isolatie van HR glas is uiteraard een belangrijk voordeel om voor deze beglazing te kiezen. Maar heb je ook andere wensen? Je kunt ook kiezen voor:

  • Zonwerend HR glas
  • Brandwerend HR glas
  • Geluidswerend HR glas
  • Inbraakwerend HR glas
  • Zelfreinigend HR glas

  Hecht je ook veel waarde aan de veiligheid in en rondom je woning? Lees dan meer over het plaatsen van veiligheidsglas.

  Glas vervangen voor HR++ glas of triple glas

  Heb je nog enkel glas in je kozijnen en wil je isolerend glas plaatsen? Of heb je dubbel glas en wil je de isolatie nog meer verbeteren? Laat dan het glas in je bestaande ramen vervangen door HR++ glas.

  Voor de best mogelijke isolatie laat je jouw glas vervangen door triple glas. Dit glas met 3 glasplaten en 2 spouwen kost wat meer, maar de besparing op de energiekosten is ook hoger. Houd er wel rekening mee dat triple glas niet in alle kozijnen geplaatst kan worden. Triple glas is namelijk dikker dan dubbel glas, waardoor het vaak alleen in nieuwe kozijnen past.

  Subsidie voor HR glas 2020 mogelijk?

  Op dit moment is er geen landelijke subsidie voor dubbel glas meer beschikbaar: het potje voor particuleren is leeg. Soms zijn er nog wel lokale subsidies beschikbaar, raadpleeg hiervoor je eigen gemeente voor meer informatie.

  Btw regeling voor HR glas

  Om duurzaam glas te promoten, kun je wel gebruikmaken van de verlaagde btw regeling. Je betaalt geen 21%, maar slechts 9% btw over dubbel glas plaatsen. Je krijgt misschien geen geld terug, maar bespaart wel op de kosten.

  HR glas laten plaatsen door ervaren glaszetter

  Wanneer je nieuw glas in je ramen of deuren wilt zetten, is iedere situatie weer verschillend. Een ervaren en vakkundige glaszetter is op de hoogte van alle mogelijkheden en kan je vertellen wat het beste is voor jou. Kan je alleen het glas vervangen, moeten je ook de kozijnen vernieuwen of ga je direct alle ramen in huis vernieuwen? Laat je bij Slimster vrijblijvend adviseren door onze aangesloten glaszetters.

  Voordelen vakman via Slimster

  • Vrijblijvend advies bij jou thuis
  • Ervaren glaszetter levert kwaliteit
  • Glaszetter werkt snel

  • HR glas op maat mogelijk
  • Oud glas wordt verwijderd + afgevoerd
  • Garantie op glas én montage

  Meerprijs voor spoedgevallen

  Heb je glasschade? Dan kan het nodig zijn om snel je glas te laten vervangen. Hier rekent een glaszetter vaak wel een meerprijs voor. Wil je jouw glas vervangen door HR glas om de isolatie te verbeteren? Dan is er doorgaans minder haast bij de klus en is het zonde om hiervoor een meerprijs te betalen.

  Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je eenvoudig de reiskosten in de hand.

  Beste deal voor HR glas op maat

  Ben je op zoek naar HR glas op maat? Wil je maatwerk dubbel glas plaatsen? Schakel de hulp in van een ervaren glaszetter en laat het HR glas naar wens maken. Vraag gratis en vrijblijvend glaszetter offertes aan en kom in contact met glaszetters die in jouw regio werken. Door deze vakmannen te vergelijken op prijs, kwaliteit en service vind je de vakman die het beste bij je past. Je beslist uiteindelijk zelf wie jouw opdracht krijgt.

  Direct ervaren glaszetters vergelijken

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal