• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 75.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Garagedeur prijzen

Van € 500,-   € 850,- Tot € 1.200,-
Vanaf-prijs garagedeur, afhankelijk van materiaal en aandrijving. Exclusief montage.

Een garage is een ideale manier om je auto droog en veilig te stallen. Ook kan deze ruimte dienen als opberghok, fietsenstalling of werkplaats. Heb je een nieuwe garagedeur nodig of wil je jouw oude garagedeur vervangen? Garagedeuren zijn beschikbaar in vele soorten, maten en prijsklassen. Lees verder om de garagedeur prijzen te ontdekken.

Wat kost een garagedeur?

De prijs van garagedeuren kan flink variëren, afhankelijk van het materiaal en de afmetingen. Ook de montage speelt een grote rol. Ben je benieuwd naar de garagedeur prijzen? In onderstaande tabel vind je de kosten van de verschillende soorten garagedeuren exclusief montage. Voor de prijzen inclusief montage vraag je gratis offertes aan via Slimster.

Soort garagedeur Handmatig Elektrisch
Kanteldeur € 500,- € 750,-
Roldeur € 550,- € 750,-
Sectionaaldeur € 750,- € 1.050,-
Openslaande garagedeuren € 900,- € 1.200,-

* Vanaf-prijs garagedeuren, incl. btw. Excl. montage

Wil je een loopdeur in je garagedeur? Dan kan je ongeveer nog € 200,- extra rekenen op de bovenstaande bedragen.

Prijs garagedeuren vergelijken
Wat is de prijsopbouw van garagedeuren? 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De materiaalkosten van garagedeuren zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen, zoals de materiaalkeuze, het soort garagedeur en de afmetingen van de garagepoorten.

Materiaal voor garagedeuren

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor garagedeuren. Deze materialen hebben hun eigen voordelen, nadelen en prijsklassen. Waar kunststof en staal doorgaans voordelig zijn en aluminium een gemiddelde prijs heeft, zijn houten garagedeuren meestal een luxe optie.

Vergelijk in één oogopslag de garagedeur materialen, of bekijk de verschillende materialen:

Type garagedeuren

De kosten van een garagedeur worden ook bepaald door het type garagedeur. De meest voorkomende soorten zijn:

Afmetingen van de garagedeuren

Wat zijn de maten van de garagedeur die je wilt laten plaatsen? Hoe groter de garagedeur moet worden, hoe meer materiaal je nodig hebt. Ook speelt een rol of je kiest voor een standaard garagedeur of een maatwerk garagedeur laat plaatsen. Maatwerk zorgt ervoor dat de deur perfect aansluit, maar heeft doorgaans wel een hogere prijs.

Handmatige of elektrische aandrijving?

Er zijn diverse manieren om garagedeuren te openen. Je kan een deur handmatig openen, maar ook met een hendel of trekkoord. Daarnaast is het ook een optie om garagedeuren elektrisch te openen. Dit gebeurt met behulp van een afstandsbediening of sensoren.

Isolatie garagedeuren Wil je de warmte in je garage en woning houden, en tegelijkertijd besparen op de energiekosten? Je kan kiezen tussen enkelwandige en dubbelwandige garagedeuren. Is isolatie belangrijk? Ga dan voor dubbelwandige garagepoorten. Heb je geen garage aan huis of is isolatie geen belangrijk punt? Dan is een enkelwandige garagedeur voldoende.

2. Plaatsingskosten

Naast het materiaal speelt ook de montage een rol bij de kosten van garagedeuren. Het installeren van garagedeuren is niet eenvoudig en het is verstandig om een vakman in te huren. Door een expert in te schakelen, kan je tevens terugvallen op garantie. De montagekosten worden als volgt opgebouwd:

  • Het inmeten en installeren van de garagedeur(en)
  • Eventueel breekwerk in de gevel van de garage
  • Eventueel verwijderen oude garagedeur(en)
  • Het uurtarief van de vakman

Vergelijk gratis garagedeur-offertes via Slimster en betaal nooit te veel voor de hulp van een specialist.

Bespaar op reis- en afvoerkosten Het is mogelijk om eenvoudig te besparen op de reiskosten door te kiezen voor een regionale of lokale specialist. Bespaar tevens op de afvoerkosten door zelf het afval te verwijderen.

Eenvoudig genieten van je nieuwe garagedeur

Wil je jouw garagedeur laten vervangen of ben je op zoek naar een nieuwe garagedeur? Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk de verschillende regionale bedrijven met elkaar. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Vrijblijvend garagedeur-offertes aanvragen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal