• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 112.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
De nieuwste woontrends voor 2019

De nieuwste woontrends voor 2019

Nog maar even en dan is het alweer 2019. Een nieuw jaar betekent nieuwe woontrends! Wat kan je in 2019 verwachten qua interieur? Welke materialen en kleuren gaan we aankomend jaar veel zien in de woonkamer en in de rest van het huis? We hebben de interieurtrends voor je gespot en op een rij gezet. Ontdek ze en laat je inspireren!

Woontrend 1. Warme kleuren

Woontrends 2019

Warme kleuren gaan we in 2019 steeds meer zien in het interieur, maar nu wel met een beetje meer pit. Denk aan kleuren zoals wijnrood, blauw en groen samen met kleuren als donkerpaars, warm geel, beige en bruintinten voor een spannend contrast. Ook pastelkleuren zoals oudroze zie je veel in combinatie met grijs en andere vergrijsde tinten in de woonkamer en in de slaapkamer.

Spiced Honey

woontrend 2019

Bron: Flexa

De kleur Spiced Honey is een warme amberkleurige kleur en is door Flexa uitgeroepen tot kleur van het jaar. Een mooie warme tint die perfect past bij de woontrend warme kleuren. Spiced Honey combineer je perfect met zachte pasteltinten om een rustige ruimte te creëren. Of combineer met wijnrood of blauw voor een ontspannende ruimte.

Woontrend 2. Haal de natuur in huis

woonkamer trend 2019

Natuurlijke materialen in huis halen was vorig jaar al een trend en die trend zet alleen maar door. Dit jaar mag het zelfs nog wat extremer. Planten klein én groot, rotanmeubels, bamboe, beton, marmer, etc. mag je allemaal een plekje geven in je interieur. En naast meubels en accessoires kan je aan de slag met behang en stoffen in verschillende prints en texturen geinspireerd op de natuur.

Woontrend 3. Duurzaamheid

interieurtrend 2019

We worden ons steeds bewuster van het milieu en denken meer na over de gevolgen. We kopen meer spullen van milieuverantwoorde materialen, zoals linnen, kurk, jute en riet. In de supermarkt kopen we meer plantaardige producten en seizoensgroente en -fruit. We passen onze verlichting aan naar ledverlichting, isoleren onze huizen beter, leggen steeds vaker zonnepanelen op het dak en meer mensen laten een warmtepomp installeren. Alles voor een betere aarde én een duurzaam huis.

Hoeveel kan jij besparen met zonnepanelen? Zonnepanelen plaatsen blijft een investering, maar gemiddeld verdienen huishoudens ze binnen 7 jaar terug.
Meer weten over zonnepanelen?

Woontrend 4. Ruw én zacht

wonen trend 2019

De trend ruw én zacht draait om balans. Combineer niet alleen verschillende warme kleuren met elkaar, maar ook verschillende materialen. Een dik wollen kleed komt tot zijn recht bij een betonvloer. Velours, een heerlijk warme zachte stof die helemaal van nu is, combineer je met bijvoorbeeld leer. Een stoer behangetje op de muur combineer je met een pastelroze vloerkleed. Het draait om contrast!

Woontrend 5. Me-time

interieur 2019

We hebben het druk, druk, druk. Rust in huis en in je interieur is daarom steeds belangrijker om zelf goed tot rust te kunnen komen. Creëer een fijne plek om te relaxen waar je heerlijk even niets kunt doen of een boek kan lezen. Zorg ervoor dat er weinig prikkels zijn zoals een tv of een computer. Rustgevende kleuren, zoals blauw en groen, hebben een ontspannend effect en zijn daarom fijne kleuren om toe te passen in huis. Denk in het nieuwe jaar wat vaker aan jezelf en neem de tijd om te ontspannen!

Meer inspiratie opdoen over woontrends?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.

Deel deze pagina