• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 138.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dit zijn de woontrends van 2019
Ga naar

Dit zijn de woontrends van 2019

Ben je benieuwd naar de laatste woontrends? Wil je up-to-date blijven op het gebied van interieur, styling, kleur en wonen? Wij vertellen je alles over de woontrends van 2019!

Interieur trends 2019

Ieder jaar verschijnen er nieuwe interieurtrends en in 2019 is dit niet anders. Wat zijn enkele (verrassende) trends op het gebied van interieur en styling dit jaar?

Ronde vormen

Ronde vormen zijn helemaal terug in het interieur! Ze zorgen voor een speels effect en doorbreken harde lijnen in je interieur. Kies voor een ronde eettafel, een rond vloerkleed of hang ronde spiegels aan de muur. Voor de juiste balans combineer je ronde en rechte vormen met elkaar.

Haal de natuur in huis

Natuurlijke materialen én duurzaamheid zijn 2 belangrijke trends in 2019. Ga voor nog meer planten in huis, kies voor natuurlijke én milieuverantwoorde materialen. Ook kiezen we steeds vaker voor duurzame oplossingen in en rondom de woning, zoals zonnepanelen, isolatieglas en led verlichting.

Contrast in je woning

Contrast is hét woonwoord van 2019. Durf verschillende kleuren, vormen, stijlen en materialen te combineren: het mag! Zo geef je ook nog eens een persoonlijke draai aan je interieur. Laat één muur schilderen in een contrasterende kleur, ga voor creatief behang en combineer strakke wanden bijvoorbeeld met velours meubilair.

Trendkleuren van 2019

Naast de interieurtrends zijn ook de kleuren in huis erg belangrijk voor de sfeer. Spiced Honey werd door Flexa uitgeroepen als kleur van het jaar, maar welke andere trendkleuren zijn er helemaal in dit jaar?

 • Spiced Honey
 • Aardetinten
 • Groen

Uiteraard zijn er nog veel meer kleuren mogelijk dit jaar. Dit komt mede dankzij de trend dat contrast en combineren mag! Dus durf ook vooral verschillende kleuren combinaties te gebruiken in je interieur! Wil je jouw wanden voorzien van een van de nieuwe trendkleuren? Lees dan meer over schilderwerk of bekijk de mogelijkheden voor een muur behangen.

Woontrends per seizoen

trend voorjaar 2019

Wil je liever het hele jaar door up-to-date blijven met je interieur? Ben je op zoek naar de woontrends per seizoen? Bekijk dan de laatste interieur en woontrends.

Voorjaars woontrends 2019

 1. Luchtige stoffen
 2. Vrolijke voorjaarskleuren, zoals pastelkleuren
 3. Puur natuur
 4. Ronde vormen
 5. Kleurrijke bloemen

Ontdek de vloeren trends van 2019

vloeren trend 2019

Wat zijn de mooiste vloerentrends van dit 2019? We zetten de top 5 op een rij:

 1. Duurzame vloer, zoals gerecycled hout.
 2. Vloer met warme aardetinten, zoals natuursteen tegels.
 3. Visgraat vloer, bijvoorbeeld visgraat parket.
 4. Pvc vloer, in vele soorten en maten.
 5. Strakke en unieke gietvloer.
Meer over vloeren?

Bekijk de nieuwste raamdecoratie trends

Raamdecoratie is misschien niet zo trendgevoelig als andere woonaccessoires, maar er zijn zeker wel trends en ontwikkelingen. Wat zien we in 2019 veel terug in de raamdecoratie wereld?

 1. Warme kleuren of gemeleerde tinten
 2. Natuurlijke materialen, zoals hout bij shutters of lamellen
 3. Duurzaamheid, zo werken dupli plissegordijnen isolerend
 4. Mix & match, ook hier geldt: durf te combineren!
Meer over raamdecoratie?

Meer inspiratie opdoen over woontrends?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.

Deel deze pagina