Hoe kun je tegels verven? - Slimster

Tegels verven: zelf doen of uitbesteden?

Pascal van de Beek
Product Specialist
clock 8 apr. 2019 09:00
edit 31 okt. 2019 15:30

Waarom tegels schilderen?

Tegels verven is een ideale optie als je een nieuwe uitstraling in een ruimte wilt, zonder veel sloopwerk te verrichten. Het uitbreken van tegels kost veel tijd en geld. Een nieuw likje verf op de tegels zorgt dan al voor een hele nieuwe uitstraling.

Tegels schilderen: welke verf is geschikt?

Er zijn verschillende verfsoorten die geschikt zijn om tegels te schilderen. Denk hier aan latexverf, betonverf of speciale tegelverf. Voor iedere verfsoort geldt dat een goede hechting aan de ondergrond belangrijk is. Als je maar de juiste voorbereidingen treft, kun je deze verfsoorten gebruiken op zowel muurtegels als vloertegels:

  • Tegels schoonmaken en ontvetten
  • Loszittende tegels of voegen repareren
  • Gladde tegels opruwen/licht schuren
  • Ruimte afplakken en afdekken
lightbulb
Gladde vloertegels voorkomen
Ga je jouw vloertegels schilderen? Belangrijk is dan dat de vloer niet glad wordt. Laat dus antislip toevoegen aan de verf; hierdoor glijd je minder snel uit. Vooral erg handig in de badkamer!

Tegels verven met latexverf

Kun tegels verven met latexverf? Het antwoord is: ja. Deze populaire verf voorkomt schimmel. Doordat het ook nog eens eenvoudig te reinigen is, is het perfect voor in keukens en badkamers.

Tegels verven met betonverf

Wil je een betonlook uitstraling zonder je tegels uit te breken? Laat dan tegels schilderen met betonverf. Er zijn verschillende soorten betonverf en deze verf is ook waterafstotend toe te passen. Je kunt met behulp van betonverf dus ook ideaal badkamer tegels schilderen. Twijfel je of je jouw badkamer tegels kan verven? Een vakschilder kan je hier uitstekend over adviseren.

Tegels verven met tegelverf

Je kunt ook speciale tegelverf gebruiken voor het schilderen van tegels. Het voordeel van tegelverf is dat dit waterafstotend en krasbestendig is. Ook tegelverf is goed te gebruiken in vochtige ruimtes, zoals op badkamertegels.

Tegels laten schilderen door vakman?
tegels schilderen badkamer

Zelf tegels schilderen of laten doen?

Kun je eenvoudig zelf tegels verven of is het beter hiervoor een vakschilder in te schakelen? Wanneer je zelf aan de slag gaat, is de kans groot dat het schilderwerk niet hecht aan de tegels.

Het schilderen van de tegels is niet het meest lastige klusje, het gaat vooral om de juiste voorbereiding van de tegels. Wil je zeker weten dat jouw tegels op de juiste manier geschilderd worden, schakel dan de hulp in van een vakschilder.

Voordelen bekijken van uitbesteden?

Hoe kun je zelf tegels verven?

Wil je toch zelf tegels schilderen in je badkamer of keuken? Zorg dan eerst dat je de tegels goed schoonmaakt, ontvet en loszittende tegels repareert. Maak gladde tegels ruw en plak de ruimte af indien nodig. Vervolgens kun je de tegels verven op de volgende manier:

  1. Breng de verf aan met behulp van een kwast en verfroller
  2. Laat de verflaag minimaal 24 uur uitharden;
  3. Breng 2-3 verflagen aan tot de dekking voldoende is
lightbulb
Verwijder de afplaktape terwijl de verf nog nat is. Laat je het afplaktape langer zitten, dan is de kans groot dat je je schilderwerk beschadigt tijdens het verwijderen.

Tegels verven door ervaren vakman?

Wil je zeker weten dat je geverfde tegels lang mooi blijven? Wil je afbladderend schilderwerk voorkomen? Laat dan je schilderwerk uitbesteden aan een ervaren vakman, die weet welke voorbereidingen hij moet treffen en welke verf hij moet gebruiken. Via Slimster kom je eenvoudig in contact met maximaal 4 vakschilders die hun vak verstaan. Door vrijblijvend schilder offertes aan te vragen vergelijk je slim op prijs en kwaliteit. Zo kies je het bedrijf die het schilderwerk mag uitvoeren en ben je verzekerd van schilderwerk tegen de beste deal.

Direct 687 vakschilders vergelijken

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal