• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
De 5 vloerentrends van dit moment

De 5 vloerentrends van dit moment

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends. Ook op het gebied van vloeren. Een vloer gaat jarenlang mee en heeft veel invloed op de sfeer in huis. Een vloer is daarom vaak de basis voor je interieur. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten vloeren in diverse materialen en kleuren. Ter inspiratie hebben we daarom 5 vloerentrends voor je op een rij gezet.

1. Duurzame vloer

We worden ons steeds bewuster van het milieu en duurzaamheid is een steeds belangrijkere trend. De duurzaamheid van een vloer speelt daarom ook een steeds grotere rol. De duurzaamheid wordt bepaald door hoe de vloer gemaakt is, de levensduur van de vloer en of de vloer gerecycled kan worden. Alles voor een betere aarde én een duurzaam thuis.

2. Vloer met warme aardetinten

De natuur in huis halen is al een tijd een woontrend en dit zien we terug bij de vloeren. Ook hier zien we namelijk meer warme natuurlijke kleuren geïnspireerd op de natuur. Warme beigetinten en wit-, bruin- en grijsachtige natuurtinten zie je terug bij verschillende type vloeren zoals pvc vloeren, houten vloeren en natuursteen tegels.

Natuursteen tegels voorbeelden bekijken?

3. Visgraat vloer terug van weggeweest

De visgraat vloer heeft een echte comeback gemaakt. Van oudsher is de visgraat vloer een chique vloer en het pronkstuk in kastelen en grote luxueuze grachtenpanden. Tegenwoordig komt de visgraatvloer in vele woonstijlen en ruimtes goed tot zijn recht. Een visgraat vloer maakt een ruimte net wat bijzonderder en geeft karakter.

4. Pvc vloer in opmars

We zien de laatste jaren dat de pvc vloer steeds populairder wordt. Pvc vloeren zijn in talloze soorten en dessins te vinden. Voor ieder interieur en voor iedere ruimte is er wel een passende pvc vloer. Ook biedt een pvc vloer vele voordelen wat bijdraagt aan de populariteit. De vloer is namelijk onderhoudsvriendelijk, waterbestendig en gaat perfect samen met vloerverwarming.

Wist je dat een pvc vloer een bijzonder duurzame vloer is? Er wordt namelijk gewerkt met erg duurzaam materiaal.

5. Een strakke gietvloer

Stoer, robuust, strak en clean zijn kenmerken van de gietvloer perfect passend bij de industriële trend. Met een gietvloer heb je altijd een unieke vloer want je stelt hem helemaal zelf samen. We zien veel neutrale grijstinten en met name de lichte grijstinten zijn de trend. Helemaal van nu is een gemêleerd patroon door twee verschillende tinten grijs met elkaar te combineren.

Gietvloer prijzen vergelijken?

Gratis vloeren-offertes vergelijken

Wil je in huis genieten van een prachtige vloer? Vraag gratis vloer-offertes aan en kom in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Je ontvangt maximaal 5 offertes en vergelijk specialisten op prijs en kwaliteit. Zo heb je altijd de beste deal voor een nieuwe vloer!

Vloer-specialisten vergelijken

Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina