• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Grindvloer

Minimale kosten € 30,- Maximale kosten € 175,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 100,-
Gemiddelde prijs siergrindvloer, afhankelijk van materiaal en montage

Ben je op zoek naar een karakteristieke vloer die lang meegaat en waar je weinig omkijken naar hebt? Ga dan voor een siergrindvloer: een naadloze vloer met een warme uitstraling. Grofweg heb je de keuze uit een vloer van steentapijt of een vloer van marmertapijt.

Voordelen grindvloeren

 • Duurzaam
 • Hygiënisch
 • Naadloos
 • Flexibel
 • Slijt- en stootvast

Nadelen grindvloeren

 • Harde vloer
 • Kan snel vies worden
 • Lastig te verwijderen
Meer inspiratie opdoen?

Wat is een grindvloer?

Een siergrindvloer is gemaakt van epoxy kunsthars gemengd met kleine steentjes of korrels. Dankzij verschillende materialen, korreldiktes en kleuren is vrijwel ieder gewenst effect te creëren. Een siergrindvloer is bekend onder vele synoniemen, zoals woongrind, korreltapijt, steentapijt en marmertapijt.

Wat kost een grindvloer per m2?

Soort vloer
Prijs*
Siergrindvloer € 30 - 75

* Gemiddelde prijs siergrindvloer per m2, incl btw.

Benieuwd naar de grindvloer prijzen? De kosten worden meestal berekend per vierkante meter. Houd er rekening mee dat bij een groter oppervlak, de prijs per m2 lager kan worden. De grens ligt vaak rond de 50m2: zo kan het mogelijk zijn dat een vloer van 51m2 goedkoper is dan een vloer van 49m2.

De siergrindvloer kosten worden niet alleen door het oppervlak bepaald. Zo spelen ook het type grindvloer, de afwerking en de plaatsing een rol. Het is daarom lastig een exacte prijs te geven van jouw nieuwe grindvloer. Toch nieuwsgierig? Vraag dan gratis vloeren-offertes aan via Slimster om prijsopgaven te vergelijken.

Ervaren vakman vinden

Prijsopbouw siergrindvloer

Materiaalkosten siergrindvloer

Wil je een strakke grindvloer op je trap of op het toilet, in de badkamer, woonkamer of keuken? Alles is mogelijk met deze naadloze en hygiënische vloer. De prijs van de grindvloer wordt onder meer bepaald door het materiaal, zoals de soort grindvloer, de korreldikte, afwerking en ondervloer.

Grindvloer soorten

Wanneer je een grindvloer laat plaatsen, heb je de keuze uit diverse soorten. De meest populaire opties zijn steentapijt en marmertapijt. De grindvloeren hebben veel kenmerken gemeen, alleen qua uitstraling, materiaal en prijs verschillen ze.

Steentapijt

 • Steentjes en stukjes glas, kunststof of aluminium
 • Gemengd met epoxy kunsthars
 • Kleurverschil zichtbaar als korrel afbreekt
 • Goedkopere optie

Marmertapijt

 • Gemaakt van kleine stukjes marmer
 • Gemengd met epoxy kunsthars
 • Geen kleurverschil als stukje afbreekt
 • Duurdere optie door het materiaal

Korreldikte

Bij het kiezen van een grindvloer heb je de keuze uit verschillende korreldiktes. Je kan gaan voor een grove, open korrel waardoor je een steenachtige structuur krijgt, zoals bij siergrindvloeren het geval is. Meestal wordt er gekozen voor korreldiktes tussen de 1 en 6 mm.

Heb je liever een iets gladdere structuur, maar wil je geen compleet gladde gietvloer? Ga dan voor een troffelvloer: deze vloer heeft een kleinere en minder grove korrel dan siergrindvloeren.

Afwerklaag van grindvloer

Een afwerklaag geeft extra bescherming aan je siergrindvloer. Je kan kiezen voor een seallaag en/of een aflaklaag.

 • Seallaag: deze coating is een extra beschermlaag van de vloer en vult de ruimte tussen de korrels op. Zo kan je makkelijker de vloer reinigen: vuil kan namelijk niet meer tussen de korrels zitten.
 • Aflaklaag: wil je de open structuur van de grindvloer behouden? Met een aflaklaag bescherm je de vloer tegen het loslaten van korrels, slijtage en eventuele verkleuring door de zon.

Voor de allerbeste bescherming laat je de vloer afwerken met een coating én aflaklaag.

Extra opties

Wil je een unieke uitstraling creëren met je gietvloer? Je kan ervoor kiezen om glitters door de epoxy te vermengen of een metallic kleur. Zo kan je iedere gewenste kleur en uitstraling meegeven aan je siergrindvloer

Ondervloer

Een vlakke ondervloer voorkomt dat de grindvloer scheurt. Een ervaren vakman kan kijken of het nodig is de ondervloer te egaliseren of dat de grindvloer direct kan worden aangebracht.

Grindvloer en vloerverwarming

Een grindvloer neemt van zichzelf de omgevingstemperatuur goed op. Hierdoor voelt de vloer relatief warm aan, in vergelijking met andere vloer materialen. De vloer is ook geschikt in combinatie met vloerverwarming, zowel voor bij- als hoofdverwarming.

Siergrindvloer reinigen Een gecoate grindvloer is eenvoudig te onderhouden. Wekelijks stofzuigen is vaak voldoende in combinatie met een (half)jaarlijkse schoonmaakbeurt met water en zeep.

Arbeidskosten

Een siergrindvloer leggen is geen eenvoudige klus. De vloer wordt niet in één keer gelegd, waardoor de plaatsing enkele dagen kan duren. Om zeker te weten dat de grindvloer goed wordt geplaatst, schakel je de hulp in van een ervaren vakman. Niet te veel betalen voor deze vakman? Vergelijk dan verschillende offertes voordat je met een bedrijf in zee gaat.

Siergrindvloer leggen door vakman

1.

Is de juiste ondervloer aanwezig? Is dit niet het geval, dan zal de vakman de ondervloer voorbehandelen.

2.

De eerste primerlaag zorgt dat de grindvloer aan de ondervloer hecht.

3.

De epoxy laag met grind of marmer wordt aangebracht. In deze laag wordt een eventuele kleur ook verwerkt. Deze laag wordt uitgesmeerd zodat de juiste korreldikte ontstaat. Overtollige korrels worden weggeschuurd voor het juiste eindresultaat.

4. De coating en/of aflaklaag wordt aangebracht voor extra bescherming.

Met een siergrindvloer is het mogelijk om diverse patronen te creëren met verschillende kleuren. Hoe ingewikkelder het patroon, hoe hoger de arbeidskosten zullen zijn.

Besparen op de reis- en afvoerkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale vakmannen. Zo houd je de reiskosten eenvoudig in de hand. Nog slimmer besparen? Voer dan zelf het afval af.

Strakke maar sfeervolle grindvloer laten leggen

Wil je ook een vloer met karakter die lang meegaat? Laat dan een siergrindvloer plaatsen in je badkamer, woonkamer op de trap of in een andere ruimte in huis. Om te voorkomen dat je te veel betaalt, is het goed om verschillende bedrijven te vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvend vloeren-offertes aan en kom in contact met vakmannen uit de regio. Door prijsoffertes van deze bedrijven te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

121 vloeren-specialisten vergelijken
Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal