• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Paneelgordijnen plaatsen?

Ben jij op zoek naar raamdecoratie voor een rustgevend en stijlvol interieur? Dan zijn paneelgordijnen precies wat je zoekt. Paneel gordijnen zijn ook wel bekend als schuifgordijnen of Japanse panelen. Een paneelgordijn heeft een moderne en tijdloze uitstraling, waardoor ze perfect passen in jouw woonkamer. De verticale panelen hangen los van elkaar en kunnen dus ook afzonderlijk verschoven worden. Op Slimster lees je meer info over binnenzonwering en vraag je gratis offertes aan van lokale gordijn-specialisten!

Voordelen paneelgordijnen

 • Moderne en tijdloze uitstraling
 • Veel opties en designs mogelijk
 • Panelen afzonderlijk te bedienen
 • Binnenzonwering of kamerafscheiding

Nadelen paneelgordijnen

 • Minder sterke zonwering dan buitenzonwering
 • Past niet in ieder type inrichting

Wat kost een paneelgordijn?

Wil jij mooie schuifgordijnen laten plaatsen door een ervaren vakman? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten die hier aan verbonden zijn. De prijs van een paneelgordijn is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo is het aantal lopende meters van invloed op de prijs, maar ook de gekozen afwerking en het aantal rails speelt een rol. In de tabel hieronder zie je indicatieve prijzen voor Japanse panelen, inclusief plaatsing en BTW. Wil jij concrete prijzen vergelijken? Dan raden we je aan om gratis en vrijblijvende offertes via Slimster aan te vragen.

Afmeting paneelgordijn Aantal sporen Vanaf prijs*
1 meter 2 sporen €105,-
1 meter 4 sporen €125,-
2 meter 2 sporen €165,-
2 meter 4 sporen €190,-

* Vanaf prijs voor paneelgordijnen inclusief montage en BTW.

Let op: deze prijzen gelden voor standaard schuifgordijnen. De prijs voor op maat gemaakte paneelgordijnen is afhankelijk van de door jou gekozen opties, stoffen en afwerking.

Hoe werken Japanse panelen?

Japanse panelen worden opgehangen aan een rails met meerdere sporen, meestal 2 tot 5 in totaal. De panelen worden hieraan bevestigd. Zoals de naam al zegt bestaan paneelgordijnen uit losse verticale panelen. Deze panelen variëren in breedte van 50 cm tot 120 cm, afhankelijk van jouw voorkeur natuurlijk. Om een schuifgordijn strak te laten hangen is de zoom aan de onderzijde voorzien van een aluminium verzwaringsstuk. Paneelgordijnen zijn uitermate geschikt voor brede ramen.

Soorten paneelgordijnen

Wanneer je paneelgordijnen op maat wilt laten maken kun je kiezen uit verschillende uitvoeringen. We onderscheiden de Alu-panel schuifgordijn, Woodpanel schuifgordijn en Fixpanel schuifgordijn. De bij Slimster aangesloten bedrijven zijn ervaren in het plaatsen van al deze gordijnen.

 • Alu-panel: de panelen zijn voorzien van aluminium strips van 5 centimeter breed. Ideaal voor een strak en modern interieur.
 • Woodpanel: de panelen zijn voorzien van houten strips van 5 centimeter breed. Ideaal voor een trendy en authentiek interieur.
 • Fixpanel: de panelen bevatten geen decoratieve strips. Worden gemaakt zonder baleinen, maar zijn wel voorzien van een verzwaringsstrip aan de onderzijde en klittenband aan de bovenzijde.

Schuifgordijnen op maat laten plaatsen?

Heb jij speciale wensen of een bepaald design voor ogen? Dan kunnen de specialisten van Slimster jouw nieuwe paneelgordijnen op maat maken. In samenspraak met de vakman geniet jij snel van de mooiste Japanse panelen in jouw woning. Je kunt ze gebruiken als raamdecoratie, maar ook om bepaalde gedeelten van een kamer af te scheiden van de rest. Hoewel je zelf schuifgordijnen kunt monteren raden wij dit niet aan. De plaatsing van de rails en paneelstroken is een precies werkje, waar een vakman nu eenmaal meer ervaring mee heeft. Bespaar jezelf tijd, moeite en frustraties door de paneel gordijnen door een specialist te laten installeren. Wij brengen jou in contact met de beste lokale bedrijven.

Tip: de specialisten van Slimster kunnen ook gordijnen, rolgordijnen en vouwgordijnen op maat maken en plaatsen!

Direct gratis paneelgordijn offertes vergelijken!

Ben jij op zoek naar goedkope paneelgordijnen? Slimster brengt jou in contact met regionale raamdecoratie specialisten die jou de beste kwaliteit voor de laagste prijs bieden. Het enige wat jij hoeft te doen is het offerteformulier in te vullen. Je ontvangt dat tot 5 gratis en vrijblijvende offertes van bedrijven uit jouw omgeving. Vergelijk de prijsopgaven en kies de vakman met de beste deal voor op maat gemaakte paneelgordijnen!

 • Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes
 • Adviesgesprek met vakman mogelijk
 • Vergelijk bedrijven op prijs én kwaliteit
 • Bespaar tot maar liefst 45% op de prijs