Welke raamdecoratie in vochtige ruimtes?

Welke raamdecoratie in vochtige ruimtes?
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
3 minuten
Welke raamdecoratie is ideaal voor de badkamer?

Ben je op zoek naar raambekleding voor de badkamer of een andere vochtige ruimte in huis? Het is hier belangrijk dat je raamdecoratie kiest die bestand is tegen vocht. Wat zijn je mogelijkheden voor raamdecoratie in de badkamer?

Vochtbestendige jaloezieën

raambekleding badkamer

Wil je de klassieke uitstraling van jaloezieën? Deze raambekleding kan je ook uitstekend laten monteren in de badkamer of andere vochtige ruimtes. Waar normale stoffen vaak lastig tegen condensatie en vochtigheid kunnen, zijn er ook voldoende jaloezieën beschikbaar die hier goed tegen bestand zijn.

Ga in vochtige ruimtes voor aluminium jaloezieën of kunststof jaloezieën. Waar je met de aluminium jaloezieën kiest voor een moderne uitstraling, kan je met kunststof jaloezieën ook prima een hout look creëren. Zo lijkt het net of je houten jaloezieën in de badkamer hebt, zonder de nadelen van hout en vocht.

Meer informatie?
Jaloezieën

Plisse duette gordijnen in badkamer

raamdecoratie badkamer

Wist je dat plisse duette gordijnen ideaal zijn voor de badkamer? Je bepaalt zelf hoeveel lichtinval en privacy je creëert, laat je de gordijnen naar beneden of omhoog? Of zet je ze helemaal dicht voor de meeste privacy?

Niet alle plisse duette gordijnen zijn waterproof, maar een vakman kan je prima adviseren over de beste raamdecoratie voor jou die wél bestand is tegen condensvorming. Vochtbestendige plisse duette kan je ook nog eens makkelijk reinigen, handig!

Meer informatie?
Plisse duette

Vochtbestendige rolgordijnen

badkamer raambekleding

Rolgordijnen zijn een simpele oplossing voor de badkamer. Je kunt gaan voor lichtdoorlatende rolgordijnen of voor extra privacy juist een verduisterend rolgordijn kiezen. Voor de badkamer zijn er speciale rolgordijnen verkrijgbaar, die gemaakt zijn van vochtbestendige stoffen. Zo voorkom je dat je rolgordijnen gaan schimmelen, verkleuren of krimpen.

Rolgordijnen met deze speciale coating worden gebruikt voor diverse ruimtes waar vocht en condensvorming kunnen optreden, zoals de badkamer, keuken of serre.

Duo rolgordijnen in badkamer

rolgordijn badkamer

Met duo rolgordijnen kan je eenvoudig de privacy en lichtdoorlatendheid reguleren. In een handomdraai schuif je de duo rolgordijnen omhoog of naar beneden. Ook deze duo gordijnen zijn verkrijgbaar in vochtbestendige materialen, zodat je er ook van kunt genieten in de badkamer.

Meer informatie?
Rolgordijnen

Shutters in badkamer

shutters badkamer

Shutters zien we steeds vaker terug in badkamers. Ze geven veel privacy, maar ook vaak gemaakt van hout en hierdoor lastig toepasbaar in vochtige ruimtes. Gelukkig zijn er ook aluminium en kunststof shutters verkrijgbaar, die wel bruikbaar zijn in badkamers.

Gaat jouw voorkeur echt uit naar houten shutters? Er zijn bedrijven die (spat)waterproof houten shutters verkopen en monteren. Laat je altijd goed adviseren over de vochtbestendigheid van raamdecoratie, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Meer informatie?
Shutters

Meer weten over raamdecoratie in vochtige ruimtes?

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor jouw woning en met name naar raambekleding in vochtige ruimtes? Bekijk dan onze raamdecoratie voorbeelden voor meer inspiratie. Direct vrijblijvend advies ontvangen van een specialist? Vraag dan gratis en vrijblijvend raamdecoratie offertes aan.

Direct raamdecoratie specialisten vergelijken

Zonweringaanhuis.nl
ZMB Zonwering en Rolluiken
Kolk Zonwering en Garagedeuren
Grandeur Projecten
Dijkstra Zonwering
Bressers Zonwering Uden
www.horrencompleet.nl
Olsder Woningstoffering
J.Z.R. Jansen Zonwering Rijssen
HSK Raamdeco
Colors@home Wendy
Amstel Shutters
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal