Welke pannen zijn geschikt voor inductie?

Welke pannen zijn geschikt voor inductie?

Ga je een nieuwe inductiekookplaat kopen? Dan is de kans groot dat je ook nieuwe pannen nodig hebt. Voor inductie kun je namelijk niet zomaar elke pan gebruiken. Voor koken op inductie heb je speciale pannen nodig. Deze inductiepannen zijn te herkennen aan het inductie symbool met krullen.

Op zoek naar de beste inductie kookplaat?
Beste inductie kookplaten

Koken op inductie

De speciale pannen op een inductiekookplaat worden verwarmd door elektromagnetische straling. Hierdoor wordt alleen de pan warm en niet de kookplaat zelf. De voordelen van koken op inductie zijn:

  • Perfecte warmteregulatie
  • Sneller koken
  • Weinig verlies van warmte
  • Geleidelijke verwarming
  • Besparing van energie

Wat voor soort inductiepannen?

Inductiepannen zijn verkrijgbaar in alle soorten. Of je nu een wokgerecht of een hamburger wilt grillen. Dat kan dus gewoon met een inductiepan. Naast de wok en de grillpan, zijn er ook de gewone pannen met deksels en koekenpannen.

slimster
Voor het koken op inductie kookplaten heb je speciale pannen nodig!

Pannen voor alle warmtebronnen

Je hoeft trouwens niet altijd een nieuwe pannenset te kopen. Check eerst of je misschien al geschikte pannen en potten in huis hebt. Er zijn namelijk ook pannen die op elke warmtebron kunnen. Meestal staat er onder op de pan of op de verpakking een logo met alle symbolen op. Deze pannen mogen dan niet eerder gebruikt zijn op gas. Let er ook op dat de bodem vlak is.

Zeker weten of jouw pan op inductie kan? Pak een magneet en houd deze onder de pan. Als de magneet wordt aangetrokken, dan is de pan te gebruiken voor inductiekoken.
welke pan inductie

Beste inductiepan

De beste inductiepannen zijn voorzien van een dikke Tri-Ply bodem. Speciaal voor kookplaten op inductie. De warmte wordt snel en gelijkmatig over de pan verdeeld. Zo gaat het koken ook een stuk sneller. Deze 3-Ply of Tri-Ply pannen zijn wel iets duurder dan gewone pannen, maar hebben als voordeel dat ze heel lang meegaan. Door de snelle geleiding van de warmte bespaar je kooktijd en energie. Meer voordelen van een Tri-Ply pan:

  • Makkelijk schoon te maken
  • Kan in de vaatwasser
  • Gaat jarenlang mee
Tri-Ply inductiepan

Koken met de Tri-Ply inductiepan

Koken op inductie gaat het best met echte inductiepannen. Bij pannen die geschikt zijn voor elke warmtebron kan het wel eens zo zijn dat maar een gedeelte van de pan wordt opgewarmd. Alleen de bodem van deze pannen is namelijk voorzien van een dikke laag aluminium of ander materiaal tussen het RVS (meerlaags). Dit heet ook wel een sandwichbodem. Bij Tri-Ply inductiepannen hebben naast de bodem ook de wanden van de pan meerlaags materiaal. Zo wordt de warmte over de hele pan verdeeld. En kun jij optimaal koken!

Veel (inductie)kookplezier!

Beste inductie kookplaat en fornuis

Welke pannen zijn geschikt voor inductie?

Bij Slimster vergelijk je eenvoudig alle inductiefornuizen en inductiekookplaten. Wij helpen je bij het vinden van de beste online aanbieding! Heb jij geen zin om alle geschikte modellen door te nemen? Laat je dan adviseren door Slimster, wij hebben namelijk de beste fornuizen en beste kookplaten voor jou getest.