• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Subsidie gevelisolatie

  Subsidie gevelisolatie 2020

  Ga naar

  Is er gevelisolatie subsidie mogelijk in 2020? Hoe kom je in aanmerking voor een landelijke gevelisolatie subsidie en zijn er ook lokale subsidies beschikbaar?

  Tijdelijke verhoging SEEH subsidie! Particuliere woningeigenaren die minimaal 2 maatregelen laten uitvoeren én betalen tussen 1 juni 2020 en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. Dien hiervoor wel uiterlijk 31 december 2020 de aanvraag in.

  SEEH subsidie voor gevelisolatie

  Laat je jouw buitengevel isoleren? Tot eind 2020 kun je gebruikmaken van de SEEH-subsidie. Deze subsidie is bedoeld voor energiebesparende (isolatie)maatregelen. Om in aanmerking te komen voor de regeling, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Minstens 2 energiebesparende maatregelen uitgevoerd en betaald
  • Voldoet aan voorwaarden van de gestelde minimale isolatiewaarden en minimale oppervlakte eis
  • Maatregelen uitgevoerd tussen 15 augustus 2019 en 31 december 2020
  • Maatregelen worden uitgevoerd door een specialist

  Buitengevelisolatie subsidie per m2

  Isolatiemaatregel
  Subsidie per m2
  Minimale Rd-waarde*
  Buitengevelisolatie € 38 (voorheen € 25) 3,5
  Binnenmuurisolatie € 38 (voorheen € 25) 3,5
  Spouwmuurisolatie € 8 (voorheen € 5) 1,1

  *Rd-waarde van toegevoegde isolatie.

  Gevelisolatie kost gemiddeld € 120 - 150 per m2. Kom je in aanmerking voor subsidie, dan kun je er € 38 per m2 vanaf halen. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing en een lagere terugverdientijd.

  Meer informatie?

  Minimale oppervlakte eis voor buitengevel isolatie subsidie

  Laat je jouw gevel isoleren aan de buitenkant? Om in aanmerking te komen voor premie/subsidie moet je voldoen aan de minimale oppervlakte eis. Voor gevelisolatie zijn dit de volgende oppervlaktes:

  Soort woning
  Oppervlakte gevelisolatie
  Etagewoning Min. 13 m2
  Tussenwoning Min. 18 m2
  Hoekwoning/ 2-onder-1-kap Min. 40 m2
  Vrijstaande woning Min. 55 m2

  Subsidie gevelisolatie aanvragen in 2021-2030

  De SEEH-subsidie loopt tot en met 31 december 2020 voor (gevel)isolatie. Is er dan vanaf 2021 geen isolatie subsidie meer beschikbaar? Jawel, vanaf 1 januari 2021 kan je gevelisolatie subsidie aanvragen via de ISDE-subsidie. Deze subsidie staat voor Investeringssubsside Duurzame Energie. Vanaf 2021 wordt deze regeling verbreed met isolatiemaatregelen.

  Lokale subsidies voor buitenmuur isoleren

  Zijn er ook lokale buitenmuurisolatie premies/subsidie beschikbaar? Dit verschilt per gemeente. Informeer bij jouw gemeente voor meer informatie over eventuele lokale subsidies.

  Gevel laten isoleren + subsidie aanvragen bij expert

  Laat je jouw buitengevel isoleren en wil je premie/subsidie ontvangen? Dan moet je de gevelisolatie laten uitvoeren door een expert. Vraag gratis gevelisolatie offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de bedrijven, laat je informeren en kies het bedrijf met de beste deal.

  Direct gevelisolatie offertes aanvragen

  BSB ETS isolatie logo
  Isoltrend logo
  Energiecontrol logo
  ISOhome logo
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal