• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 83.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Openslaande garagedeuren

Een garage kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Is jouw garage een fietsenstalling, opbergruimte of plek om de auto te parkeren? Wanneer je vaak jouw fiets uit de garage haalt of de garage gebruikt als ingang naar de woning zijn openslaande garagedeuren een aanrader.

Voordelen openslaande garagedeuren

 • Praktisch, eenvoudig in gebruik
 • Uitstekende isolatie mogelijk
 • Inbraakbestendig
 • Geen ruimteverlies in garage

Nadelen openslaande garagedeuren

 • Lastiger te automatiseren
 • Je verliest ruimte op de inrit

Prijs openslaande garagedeuren

Wat kosten openslaande garagedeuren? Het antwoord op deze vraag kan flink variëren. Openslaande garagedeur prijzen zijn niet eenvoudig te bepalen, aangezien de kosten van vele factoren afhankelijk zijn. Denk hierbij aan de materiaalkeuze, de afmetingen van de deuren en eventuele extra opties.

Ben je benieuwd naar de kosten van dubbele garagedeuren? In onderstaande tabel vind je de openslaande garagedeur prijzen exclusief montage. Of bekijk de algemene garagedeur prijzen. Liever de exacte prijs weten van dubbele garagedeuren? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

Soort garagedeur Handmatig Elektrisch
Openslaande garagedeur € 900,- € 1.200,-

* Vanaf-prijs openslaande garagedeur, incl btw. Excl. montage.

Prijs openslaande garagedeuren vergelijken

Wat is een openslaande garagedeur?

Openslaande garagedeuren zijn dubbele deuren die zorgen voor een eenvoudige toegang naar de garage. Waar andere garagedeuren helemaal moeten worden geopend, kan je bij dubbele deuren enkel de loopdeur gebruiken. Openslaande garagedeuren zijn ideaal bij garages aan de woning, maar geven ook andere garages een luxe uitstraling.

Goed isoleren en slim besparen Dubbele garagedeuren hebben een goede isolatie. Natuurlijk is de isolatiewaarde afhankelijk van het materiaal, maar openslaande deuren isoleren doorgaans beter dan kanteldeuren of sectionaaldeuren. Met een geïsoleerde garagedeur bespaar je snel en simpel op de energiekosten. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Materiaalkeuze dubbele garagedeur

Uit welke materialen heb je de keuze wat betreft dubbele garagedeuren? Waar openslaande garagedeuren van kunststof populair zijn, worden ook houten openslaande garagedeuren veelvuldig toegepast. Andere mogelijkheden zijn stalen openslaande deuren voor de garage en aluminium openslaande garagedeuren. Je bepaalt niet alleen de materiaalkeuze van de deuren, maar ook van de bijbehorende garagedeurkozijnen.

Afwerking van dubbele garagedeuren

Na het bepalen van het type deuren (openslaand) en het materiaal kan je de afwerking van de garagedeur bepalen. Je hebt hier ontzettend veel mogelijkheden wat betreft het design en het deurbeslag. Het is mogelijk om te gaan voor een standaard garagedeur of de openslaande garagedeur op maat te laten maken.

Design

 • Horizontale of verticale profielen
 • Vele kleuren en stijlen mogelijk

Overige opties

 • Keuze voor scharnieren, handgrepen en sloten
 • Eventuele verlichting voor garage
Openslaande garagedeur aandrijving Je kan een openslaande garagedeur op verschillende manieren openen. Zo is de deur handmatig te openen en sluiten. Of kies voor een automatische aandrijving, waardoor de deuren met één druk op de knop of met behulp van een bewegingssensor openen. Laat je adviseren over de mogelijkheden door een specialist in het Slimster-netwerk.

Bespaar op kosten van openslaande garagedeur

Ben je al overtuigd van openslaande garagedeuren in jouw garage of wil je nog meer advies ontvangen van een vakman? Je kan gratis garagedeur-offertes vergelijken bij Slimster en zo de beste specialist vinden. Je komt in contact met regionale bedrijven en beslist zelf wie het beste bij je past. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend garagedeur-offertes vergelijken
Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal