• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 83.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Houten garagedeur prijzen

Met een houten garagedeur geef je een unieke en karakteristieke uitstraling aan je woning. Houten garagepoorten zijn geheel op maat te maken, zodat de deuren altijd perfect aansluiten. Wat zijn de kosten en mogelijkheden van een houten garagepoort?

Voordelen houten garagedeur

 • Karakteristieke uitstraling
 • Veel stijlen en modellen
 • Eenvoudig te repareren en schilderen

Nadelen houten garagedeur

 • Regelmatig onderhoud vereist
 • Garagedeuren zijn vaak zwaar

Wat kosten houten garagedeuren?

Garagedeuren van hout kunnen in prijs variëren. Er zijn vele soorten hout beschikbaar, in verschillende prijsklassen. Daarnaast zijn de afmetingen van de garagedeur en het soort deur van invloed op de prijs.

Houten garagepoorten zijn populair, maar doorgaans niet goedkoop. Deze garagepoorten kunnen volledig op maat worden gemaakt, wat de prijs beïnvloedt. Ben je benieuwd naar de houten garagedeur prijzen? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster. Of bekijk de soorten garagedeur prijzen voor een kostenindicatie.

Prijs houten garagedeur vergelijken
Prijsopbouw van houten garagepoort 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De materiaalkosten van houten garagedeuren zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

Soort hout

De prijs van een houten garagedeur wordt onder meer bepaald door de materiaalkeuze; welk soort hout kies je? Het verschil tussen een voordelige en prijzige houtsoort kan zo oplopen tot honderden euro’s. De houtsoort is tevens van invloed op de kwaliteit van de garagedeur. Vrijwel altijd wordt er gekozen voor hardhouten garagedeuren, aangezien deze deuren van hoge kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben.

Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Type garagedeuren

Wat voor garagepoort heb je voor ogen? Er zijn verschillende soorten garagedeuren op de markt. De meest voorkomende zijn:

Wil je eenvoudig de garage in en uit kunnen lopen? Laat dan een loopdeur plaatsen in de houten garagedeur.

Afmetingen van de garagepoort

Wat zijn de maten van de gewenste garagedeur? Hoe groter de deur is, hoe meer materiaal je hiervoor nodig hebt. En dit zie je weer terug in de kosten van een houten garagedeur.

Extra opties

Er is veel mogelijk met een garagedeur van hout. Zo kan je ramen in de deuren plaatsen en verschillende soorten deurbeslag kiezen. Ook is het mogelijk om de garagepoort handmatig of elektrisch te laten openen.

2. Plaatsingskosten

Naast het materiaal is ook de montage van invloed op de kosten van een houten garagedeur. De plaatsingskosten bestaan uit verschillende onderdelen:

 • Het inmeten en installeren van de houten garagedeur(en)
 • Eventueel breekwerk in de gevel
 • Eventueel verwijderen oude garagedeur
 • Het uurtarief van de vakman

3. Reis- en afvoerkosten

Een garagedeur-specialist rekent reiskosten wanneer hij een garagedeur komt plaatsen. Je kan eenvoudig op deze voorrijkosten besparen door voor een lokale of regionale vakman te kiezen. Ook de afvoerkosten kan je makkelijk in de hand houden. Afval afvoeren wordt vrijwel altijd meegenomen in een offerte voor garagedeuren. Je kan ervoor kiezen om zelf het afval op te ruimen, waardoor je op deze kostenpost bespaart.

Oude garagedeur vervangen? Slim besparen! Wordt jouw oude garagedeur vervangen door een nieuwe poort? Vaak kan je de oude deur nog tweedehands verkopen. Zo kan je slim besparen op de plaatsing van een nieuwe garagedeur.

Eenvoudig je houten garagedeur laten plaatsen

In de meeste gevallen wordt een houten garagedeur helemaal op maat ontworpen en geproduceerd. Je wilt natuurlijk dat deze garagepoort van hout correct wordt geplaatst. Schakel hiervoor de hulp in van een ervaren en betrouwbare vakman. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk de regionale bedrijven. Door slim te vergelijken, bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend garagedeur-offertes aanvragen
Eurokozijn
Belisol & Renovar Kozijnen
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal