• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Wat kost een houten garagedeur?

Met een houten garagedeur creëer je een unieke en karakteristieke uitstraling aan je woning. Houten garagepoorten zijn geheel op maat te maken, zodat de deuren altijd perfect aansluiten. Wat zijn de kosten en mogelijkheden van een houten garagepoort?

Voordelen van houten garagedeur 1. Karakteristieke uitstraling
2. Verschillende stijlen en modellen
3. Maatwerk garagedeur mogelijk

Kosten van houten garagedeur

Garagedeuren van hout kunnen in prijs variëren. Er zijn vele soorten hout beschikbaar, in verschillende prijsklassen. Daarnaast zijn de afmetingen van de garagedeur en het soort deur van invloed op de prijs.

Houten garagepoorten zijn populair, maar doorgaans niet goedkoop. Garagedeuren van hout kunnen volledig op maat worden gemaakt, wat de prijs beïnvloedt. Ben je benieuwd naar de kosten van een houten garagedeur? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster. Of bekijk de prijzen per soort garagedeur.

Prijsopbouw van houten garagepoort 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

De materiaalkosten van houten garagedeuren zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

1. Soort hout

De prijs van een houten garagedeur wordt onder meer bepaald door de materiaalkeuze; welk soort hout kies je? Het verschil tussen een voordelige en prijzige houtsoort kan zo oplopen tot honderden euro’s. De houtsoort is tevens van invloed op de kwaliteit van de garagedeur.

Hout met FSC-keurmerk De bedrijven in het Slimster-netwerk werken met hout met een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

2. Type garagedeuren

Wat voor garagepoort heb je voor ogen? Er zijn verschillende soorten garagedeuren op de markt. De meest voorkomende zijn:

Daarnaast heb je ook de keuze uit een handmatige of elektrische aandrijving. Wil je de garagedeur op afstand kunnen openen, dan zit hier uiteraard een hoger prijskaartje aan vast.

3. Afmetingen van de garagepoort

Wat zijn de maten van de gewenste garagedeur? Hoe groter de deur is, hoe meer materiaal je hiervoor nodig hebt. En dit zie je weer terug in de kosten van een houten garagedeur.

4. Extra opties

Er is veel mogelijk met een garagedeur van hout, zoals:

  • Horizontale of verticale profielen?
  • Garagedeur in de gevel geïntegreerd?
  • Ramen in openslaande deuren?
  • Wel of geen isolatie in de deur?
  • Goede beveiliging door deurbeslag?

Plaatsingskosten

De kosten om een garagedeur te laten plaatsen worden door verschillende factoren bepaald. Ga je bijvoorbeeld een oude garagedeur vervangen of is er breekwerk nodig in de gevel van de garage? Naast het inmeten en installeren van de garagepoort speelt ook het uurtarief van de vakman een rol. En dit uurtarief verschilt per specialist. Door gratis offertes te vergelijken via Slimster weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Reis- en afvoerkosten

Bespaar eenvoudig op de reiskosten door een lokale of regionale specialist in de arm te nemen. Een andere manier om geld te besparen, is door zelf het afval af te voeren.

Oude garagedeur vervangen? Slim besparen! Wordt jouw oude garagedeur vervangen door een nieuwe poort? Vaak kan je de oude deur nog tweedehands verkopen. Zo kan je slim besparen op de plaatsing van een nieuwe garagedeur.

Eenvoudig je houten garagedeur laten plaatsen

In de meeste gevallen wordt een houten garagedeur helemaal op maat ontworpen en geproduceerd. Je wilt natuurlijk dat deze garagepoort van hout correct wordt geplaatst. Schakel hiervoor de hulp in van een ervaren en betrouwbare vakman. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk de regionale bedrijven. Door slim te vergelijken, bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend garagedeur-offertes aanvragen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal