• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dakopbouw met plat dak

Dakopbouw met plat dak

Wil je een extra verdieping op je woning, maar wil je niet te veel investeren? Een dakopbouw met plat dak is goedkoper dan een opbouw met een schuin dak. De dakopbouw heeft daarnaast nog meer voordelen.

Voordelen dakopbouw plat dak

  • Eenvoudige constructie
  • Lagere prijs dan andere soorten
  • Optie om dakterras te bouwen

Nadelen dakopbouw plat dak

  • Regelmatig onderhoud vereist
dakopbouw plat dak
plat dak dakopbouw
dakopbouw met plat dak

Goede afvoer regenwater

Een plat dak gaf voorheen meer risico op lekkage. Tegenwoordig hebben technologische verbeteringen ervoor gezorgd dat een plat dak niet sneller lekkage krijgt dan schuine daken.

Dakterras

Een plat dak heeft als voordeel dat je ruimte hebt om een dakterras te bouwen. Hier heb je wel een stevige dakconstructie voor nodig en je moet een toegang naar het terras creëren.

Wat kost een dakopbouw met plat dak?

De prijzen van een dakopbouw met een plat dak kunnen variëren. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal, de afmetingen, de afwerking en de manier van plaatsen. Ook eventuele extra opties zijn van invloed op de dakopbouw prijs.

Een dakopbouw met plat dak is voordeliger dan een opbouw met een schuin dak, aangezien een plat dak meer voorkomt. Benieuwd naar de prijzen? We hebben de algemene dakopbouw kosten voor je op een rij gezet. Liever de exacte prijs van een dakopbouw met plat dak weten? Vraag dan gratis dakopbouw-offertes aan via Slimster.

Vergelijk prijzen van dakopbouw plat dak
Prijsopbouw dakopbouw plat dak 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaal kiezen

Welk materiaal dakopbouw wil je? Bij een dakopbouw met plat dak heb je verschillende mogelijkheden. Je kan een houten dakopbouw kiezen of gaan voor een gemetselde dakopbouw. Maar ook een kunststof dakopbouw of zinken opbouw behoren tot de mogelijkheden.

Vergunning nodig voor dakopbouw?

Waar je bij een dakkapel met een plat dak nog wel eens zonder vergunning uit de voeten kan, is dit bij een dakopbouw niet het geval. Je creëert namelijk een nieuwe etage en daar is altijd een dakopbouw-vergunning voor nodig.

Dakopbouw laten plaatsen door specialist

Een dakopbouw is geen eenvoudige verbouwing die je wel even zelf kunt uitvoeren. Bij Slimster kom je in contact met regionale bedrijven, die je kunnen voorzien van advies en gratis offertes. Zo vergelijk je eenvoudig de bedrijven met elkaar en bepaal jij wie de opdracht krijgt. Nog niet overtuigd? Een dakopbouw-vakman brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee:

  • Snelle en correcte plaatsing
  • Garantie na plaatsing
  • Opruimen bouwafval
  • Regelen bouwtekening en vergunning
Bespaar op reis- en afvoerkosten Schakel de hulp in van een regionaal bedrijf en bespaar zo op de reiskosten. Een andere manier om te besparen is door zelf het afval af te voeren.

Slim dakopbouw-specialisten vergelijken

Ontdek snel en eenvoudig wat de beste deal is voor het plaatsen van een dakopbouw. Vraag gratis offertes aan en vergelijk regionale bedrijven op basis van prijs en kwaliteit. Bepaal welke expert de opdracht krijgt en bespaar tot wel 45%.

Geniet snel en eenvoudig van je nieuwe dakopbouw
GK Timmerwerken
Ruiter Dakkapellen & Klok
Uniek Bouw & Montage
Bouwbedrijf Van Ramesdonk
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal