• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 83.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Traditionele dakkapel plaatsen

Wat is een traditionele dakkapel? Een traditionele dakkapel wordt ter plekke (dus op het dak) gebouwd. De plaatsing van een traditionele dakkapel duurt iets langer dan een prefab dakkapel, maar de dakkapel kan wel helemaal op maat worden gemaakt. Een traditionele dakkapel bestaat uit een houten frame, maar kan vervolgens worden afgewerkt met hout, kunststof, zink of een combinatie van deze materialen.

Voordelen traditionele dakkapel

  • Op ieder dak te plaatsen
  • Exact op maat te maken
  • Uitstekende kwaliteit dakkapel
  • Eigen wensen toe te passen

Nadelen traditionele dakkapel

  • Plaatsing kost meer tijd dan prefab

Wat kost een maatwerk dakkapel?

De prijzen van een traditionele dakkapel kunnen variëren. Het ligt er natuurlijk aan uit welk materiaal de dakkapel bestaat, maar ook de maten en afwerking van de dakkapel spelen een rol. Ben je benieuwd naar de prijzen van een dakkapel? We kunnen een indicatie geven van de kosten van een dakkapel.

Prijsopbouw traditionele dakkapel 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Vergunning nodig?

In sommige gevallen heb je een omgevingsvergunning nodig om een dakkapel te plaatsen. Een vergunningsvrije dakkapel is enkel mogelijk als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Houd er wel rekening mee dat een omgevingsvergunning bepaalde kosten met zich meebrengt, die per gemeente verschillen. Lees meer over een dakkapel-vergunning.

Plaatsing traditionele dakkapel

Wil je een dakkapel op de traditionele manier? Dan wordt de dakkapel op jouw dak gebouwd. Dit kan iets langer duren, maar je kan de dakkapel van tevoren wel helemaal naar je wensen samenstellen. De afmetingen van de dakkapel worden ook tot op de millimeter nauwkeurig opgemeten. Hierdoor past een traditionele dakkapel op ieder soort dak.

De juiste maatwerk specialist

Ben je op zoek naar een specialist die jouw dakkapel op maat kan maken? Via Slimster kunnen experts je voorzien van advies over de mogelijkheden en prijs van een maatwerk dakkapel. Je bepaalt uiteindelijk zelf met welke specialist je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Beste deal vinden voor maatwerk dakkapel?
Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal