Danja Molendijk
Danja Molendijk
Product Specialist
3 minuten

Het dak van de zolder van een nieuwbouwwoning wordt vaak gemaakt van groene platen of bruine platen. Dit zijn vezelplaten gemaakt van hout. Deze groene plafondplaten of bruine plafondplaten geven je zolder een donkere uitstraling. Bruine/groene zolderplaten afwerken in een lichte kleur is een goed plan. Hierdoor wordt je zolder lichter en lijkt je zolder groter.

gipsplaten afwerken

Mogelijkheden groene plafondplaten afwerken

Er zijn een aantal mogelijkheden voor groene plafondplaten afwerking:

  • Verven met dampdoorlatende latexverf
  • Behangen met glasvliesbehang
  • Gipsplaten op de groene platen bevestigen en afwerken

Groene plafondplaten afwerken met latexverf

Hoe werk je groene plafondplaten af met latexverf? Je kunt de plafondplaten zelf verven.

  1. Kit de naden dicht
  2. Plamuur de schroefgaten en/of nietjes
  3. Rol of spuit dampdoorlatende latexverf op de groene platen

Makkelijker en sneller de plafondplaten witten? Laat ze dan latexspuiten door een vakman. Plafondplaten verfspuiten is niet alleen makkelijker, het is ook nog eens goedkoper dan sausen.

Meer weten?
Latexspuiten kosten
Zolder afwerking
Zolder afwerking
Toon alle afbeeldingen

Groene plafondplaten afwerken met glasvliesbehang

Glasvliesbehang kun je rechtstreeks op groene plafondplaten aanbrengen. Uiteraard moet je er wel eerst voor zorgen dat je ondergrond glad is. Dat doe je als volgt.

  1. Kit de naden dicht
  2. Plamuur de schroefgaten en/of nietjes
  3. Maak de plafondplaten schoon, zorg dat de plafondplaten goed glad zijn
  4. Start met het behangen met glasvliesbehang

Groene plafondplaten afwerken met gipsplaten

Wil je geen latexverf of glasvliesbehang als afwerking voor je groene dakplaten? Dan kun je het beste eerst gipsplaten aanbrengen op je groene plafondplaten en vervolgens bewerken. Voordeel van gipsplaten op groene plafondplaten bevestigen, is dat je meer mogelijkheden hebt qua afwerking. Wat is er naast schilderen en behangen met glasvliesbehang nog meer mogelijk als afwerking op gipsplaten:

Ben je van plan je hele zolder te renoveren en zijn deze groene plafondplaten slechts 1 deel hiervan? Bekijk dan onze zolder pagina en vraag offertes aan voor de verschillende mogelijkheden!
Zolder verbouwen tot slaapkamer?

Meer ruimte met dakkapel?

Nokverhoging op zolder?

Groene plafondplaten afwerken: zelf doen of laten doen?

Je kunt zelf schilderen of behangen, helemaal als je handig bent en hier ervaring mee hebt. Voor het beste resultaat raden we je echter altijd aan om een vakman in te schakelen. Wil je de plafondplaten witten, dan kan een schilder deze plafondplaten latexspuiten in plaats van sausen. Schuine wanden afwerken met renovlies is helemaal geen doe-het-zelf klus, laat dit ook door een vakman uitvoeren.

Kies je voor gipsplaten aanbrengen en vervolgens afwerken? Dan raden wij je aan om een ervaren vakman in te schakelen. Eventueel kun je zelf de gipsplaten bevestigen en het stucwerk of behangwerk door de vakman laten doen.

Groene plafondplaten afwerken geeft ruimte en licht!

Het afwerken van groene plafondplaten is een klus die vaak blijft liggen. Eerst wordt de benedenverdieping en eerste verdieping aangepakt. De zolderverdieping heeft minder prioriteit. Dat is best jammer, omdat groene plafondplaten afwerken niet moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. Het eindresultaat is vaak verbluffend. Het egaliseren en witten van groene plafondplaten geeft je zolder een compleet andere look met veel ruimte en licht!

Groene plafondplaten latexspuiten of sausen?

Groene plafondplaten laten behangen?

Gipsplaten stucen?