• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 150.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Trap renoveren met overzettreden: zo doe je dat
Ga naar

Trap renoveren met overzettreden: zo doe je dat

Kan jouw trap wel een opknapbeurt gebruiken of wil je een nieuwe uitstraling aan je trap geven? Laat jouw trap dan renoveren met overzettreden. Maar hoe gaat een traprenovatie met overzettreden in zijn werk?

Waarom traprenovatie met overzettreden?

 • Snelle plaatsing
 • Goedkoper dan nieuwe trap
 • Meestal geen breekwerk nodig
 • Weinig afval en stof in huis

Wat zijn overzettreden?

overzettreden plaatsen
 1. Overzettrede
 2. Stootbord

Overzettreden zijn nieuwe traptreden die over de bestaande trap worden geplaatst. Deze traptreden zijn beschikbaar in verschillende materialen, zoals hout, laminaat of pvc. Bij een traprenovatie met overzettreden is maar weinig breekwerk nodig, waardoor de klus door een specialist vaak in een dag geklaard kan worden.

Trap opknappen met traprenovatie?
Met of zonder stootborden? Overzettreden kunnen op gesloten en open trappen geplaatst worden. Bij de renovatie van een gesloten trap worden bijna altijd ook nieuwe stootborden geplaatst. Deze stootborden worden net als de overzettreden op de bestaande trap geplaatst.

Hoe werkt een traprenovatie?

 1. Voorbereidingen treffen
 2. Trap opmeten
 3. Overzettreden op maat maken
 4. Overzettreden plaatsen op trap

1. Voorbereidingen treffen

Weet je al welk materiaal je op jouw trap laat leggen? Er zijn diverse traprenovatie materialen mogelijk. Je kunt nu ook beslissen op welke manier je jouw trap laat afwerken. Laat je adviseren door een vakman over de beste opties voor jouw trap.

Overzettreden worden rechtstreeks op de huidige trap geplaatst, tenzij de trap gestoffeerd is. Heb je tapijt of sisal op de trap liggen, dan is het nodig de trapbekleding te verwijderen. Zorg ook dat er geen lijmresten op de trap achterblijven.

Hoe krijg je lijm van de trap?

2. Trap opmeten

Je huidige trap wordt nauwkeurig opgemeten. Dit gebeurt trede voor trede, aangezien iedere traptrede zijn eigen maat heeft. Kloppen de maten niet, dan sluiten de overzettreden niet goed aan.

3. Overzettreden op maat maken

Nu de vakman de afmetingen van de traptreden heeft, kan hij de overzettreden op maat zagen. Het zagen gebeurt buiten, om afval en stof in huis te voorkomen.

4. Overzettreden plaatsen op trap

De overzettreden worden met behulp van een speciale lijm op een schone trap gemonteerd. De vakman weet precies hoe hij de overzettreden moet plaatsen, waardoor de traprenovatie snel én goed gebeurt. Na plaatsing van de overzettreden wordt de trap afgewerkt naar jouw wensen. Denk hierbij aan een trapleuning of trapverlichting. Is jouw trap weer als nieuw, dan ruimt de vakman jouw huis ook weer netjes op

traprenovatie overzettreden

Zelf trap renoveren of laten doen?

Denk je erover om zelf je trap te renoveren? Dit is mogelijk, maar een fout is zo gemaakt. Lees eerst onze blog over de 5 DIY traprenovatie fouten die het meest gemaakt worden.

Wil je verzekerd zijn van een goede, kwalitatieve traprenovatie en profiteren van garantie op materiaal én montage? Laat je trap dan renoveren door een ervaren vakman. Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met vakmannen uit jouw regio, simpelweg door gratis offertes aan te vragen. Vergelijk de verschillende vakmannen en kies zelf de beste deal.

192 traprenovatie specialisten vergelijken

Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina