• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
5 keer hout in je interieur

5 keer hout in je interieur

Hout is een prachtig natuurproduct en niet voor niets erg geliefd in het interieur. Hout straalt warmte uit en zorgt voor een fijne sfeer in huis. Hout kan je op vele manieren toepassen. Je kunt ervoor kiezen om houten details toe te voegen in je interieur, maar je kunt hout ook de hoofdrol laten spelen. Hoe verwerk je hout in je interieur? Wij laten het je 5x zien.

1. Hout in de badkamer

badkamer houtlook

Natuurlijke materialen zoals hout geven je badkamer een rustige en gezellige uitstraling. Hout is een levend materiaal en lijkt misschien niet heel geschikt voor de badkamer, maar kan prima als je het op de juiste manier behandeld. Het type hout dat je kiest is wel van groot belang, omdat niet alle houtsoorten geschikt zijn voor de badkamer. Een teakhouten badkamermeubel kan een echte eyechatcher zijn!

Wel de looks van hout, maar wil je niet het onderhoud? Kies voor houtlook tegels op de muur of de vloer. Je hebt dan de voordelen van tegels én het uiterlijk van hout. Je hebt keuze uit vele soorten en kleuren dus altijd een mooie houtkleur die bij jouw wensen past.

Meer houtlook badkamer inspiratie?

2. Hout in de keuken

houten keuken

Met een houten keuken creëer je gemakkelijk een huiselijke sfeer. Hout heeft een unieke en tijdloze uitstraling. Hout past daarom in elke stijl. Kies voor licht hout met zichtbare houtnerven in een landelijke keuken en ga voor een glad blad als de moderne stijl bij jou past. Hout is en blijft een natuurproduct en heeft ook nadelen. Een keuken met houtlook is daarom een goed alternatief.

Houtlook tegels Wist je dat er ook voor de keuken speciale houtlook tegels zijn? Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Bij een houtlook keuken heb je nog steeds de houten uitstraling, maar geen last van hout dat werkt bij temperatuurverschillen en je hebt weining onderhoud. Tegenwoordig zijn echte houten deurtjes en deurtjes met houtprint haast niet meer van elkaar te onderscheiden.

3. Houten vloer

houten vloer

Een houten vloer is geliefd in Nederland en elke vloer heeft een uniek karakter. Een houten vloer is duurzaam en als deze goed onderhouden wordt, gaat deze heel lang mee. Een van de voordelen van een houten vloer is dat deze meerdere keren geschuurd en afgewerkt kan worden. Hierdoor ziet je vloer er weer uit als nieuw.

Net als voor hout in de badkamer en de keuken geldt ook voor een houten vloer dat deze onderhoud nodig heeft. Liever een onderhoudsvrije vloer? Kies dan voor houtlook tegels of een pvc vloer in houtlook. Het verschil is bijna niet te zien en deze vloeren gaan over het algemeen beter samen met vloerverwarming.

Meer inspiratie?

4. Houten trap

Vaak zien we de trap als iets functioneels, maar de trap kan een prachtig onderdeel zijn van je huis. Met een houten trap geeft je een ruimte als de hal veel karakter. Eikenhout is het meest populair voor de trap vanwege de goede kwaliteit en de vele kleuren waaruit je kunt kiezen. Een eikenhouten trap past daarom bij elke woonstijl of deze nu landelijk, modern of klassiek is.

Prijzen traprenovatie vergelijken?

5. Houten raamdecoratie

Raamdecoratie heeft meestal een functionele en decoratieve functie. Met houten raamdecoratie haal je een belangrijke sfeermaker in huis. Houten jaloezieën staan bekend om hun warme uitstraling. Houten shutters geven je interieur een luxueuze en mediterrane uitstraling.

Liever de houtlook in plaats van echte houten raamdecoratie? Dat kan ook! Denk aan pvc jaloezieën met houtlook of kunststof shutters met houtlook.

Meer raamdecoratie inspiratie?

Meer inspiratie opdoen?

Meer weten over de laatste interieurtrends, handige tips ontdekken of leuke artikelen over alles rondom en in huis lezen? Bekijk onze blog of volg ons op Facebook.

Deel deze pagina