• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten open trap bekleden

Open trap bekleden

Heb jij een open trap en is het hoog tijd om deze op te knappen? Je kan alle open trappen in een nieuw jasje steken: van rechte open trappen tot spiltrappen. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het renoveren van een open trap. Zo kan je jouw trap met overzettreden bekleden of de trap stofferen. Liever geen open trap? Je kan ook je open trap dichtmaken.

Voordelen open trap bekleden

  • Binnen 1 dag te realiseren
  • Diverse materialen mogelijk
  • Past bij ieder interieur
  • Goedkoper dan dichte trap renoveren

Nadelen open trap bekleden

  • Beschadigingen sneller zichtbaar
Voorbeelden bekijken?

Kosten open trap renoveren

Wat kost een open trap bekleden? De prijs wordt onder meer bepaald door het materiaal waarmee je de trap gaat bekleden. Ook is de wijze van de open trap bekleden van invloed op de prijs. Daarnaast

Over het algemeen is het bekleden van een open trap voordeliger dan een gesloten trap renoveren. Er worden namelijk geen stootborden gebruikt, wat scheelt in de materiaal- en plaatsingskosten. Benieuwd naar de prijs van een traprenovatie? Bekijk de traprenovatie prijzen per materiaal voor een indicatie.

Materiaal
Prijs
Slijtvast
Geluiddempend
Laminaat trapbekleding +++ -
Eikenhout trapbekleding €€€ +++ -
Pvc trapbekleding €€ +++ +
Linoleum trapbekleding €€ ++ +
Tapijt trapbekleding €€ ++ ++
Sisal trapbekleding €€ +++ ++
Prijzen open trap renoveren?

Mogelijkheden met open trap renovatie

Je wilt je open trap renoveren, maar wat zijn dan de mogelijkheden? Je moet verschillende keuzes maken wat betreft materiaal, de manier van bekleden en accessoires.

Materiaal open trap bekleden

Hoe je open trap bekleden?

Je kan een open trap op diverse manieren laten bekleden. Het is een optie om de traptrede enkel bovenop van trapbekleding te voorzien. Bevindt de trap zich in de woonkamer, dan wordt er meestal gekozen voor een dubbele afwerking: de trap wordt rondom bekleed.

Open trap dichtmaken

Wil je daarnaast liever van je open trap af? Laat dan de open trap dichtmaken. Een traprenovatie-specialist renoveert dan niet alleen de treden, maar plaatst ook stootborden tussen de treden. Het dichtmaken van een open trap brengt uiteraard hogere kosten met zich mee, omdat er meer materiaal gebruikt wordt.

Accessoires voor de trap

Heb je speciale wensen voor je gerenoveerde open trap?

Open trap renoveren door ervaren vakman

Wil je jouw open trap laten opknappen door een traprenovatie-specialist? Of laat je jouw open trap dichtmaken? In beide gevallen ben je bij Slimster aan het juiste adres: vraag gratis traprenovatie-offertes aan en kom in contact met maximaal 5 bedrijven die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de bedrijven en kies zelf welk bedrijf de opdracht krijgt.

149 traprenovatie-bedrijven vergelijken
Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal