Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Rustiekputz prijzen

Rustiekputz prijzen

Stucwerk offerte
Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 100,- Maximale kosten € 450,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 225,-
Gemiddelde prijs rustiekputz tot 50m2.

Op zoek naar een praktische, mooie wandafwerking? Rustiekputz is een stootvast sierpleister met een grovere structuur in vergelijking met spachtelputz. Rustiekputz heeft een tijdloze uitstraling, gaat lang mee en is toe te passen in klassieke én moderne woningen.

Kenmerken rustiekputz aanbrengen

  • Boen- en stootvast
  • Binnen en buiten te gebruiken
  • Grove wandafwerking
  • Beschadigingen vallen nauwelijks op

Wat kost rustiekputz?

Gemiddelde prijs rustiekputz

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Rustiekputz aanbrengen op muur € 10
Rustiekputz aanbrengen op plafond € 14

* Gemiddelde prijs rustiekputz, incl. materiaal, btw en arbeidskosten

Het aanbrengen van rustiekputz op muren of plafonds brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee. Maar wat kost het stucen met rustiekputz? De rustiekputz prijs is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het aantal vierkante meter dat je laat stucen, de huidige staat van de muren of plafonds en de arbeidskosten van de stukadoor. In de tabel vind je de gemiddelde rustiekputz prijzen per m2. Houd er rekening mee dat rustiekputz aanbrengen op een plafond vaak meer kost dan rustiekputz op een muur. Benieuwd naar de exacte prijs?

Rustiekputz prijzen vergelijken
rustiekputz muur
Meer inspiratie opdoen?

Wat is rustiekputz?

Rustiekputz, ook wel barokpleister genoemd, is een wandafwerking met een grovere korrelstructuur. Rustiekputz zit qua grofheid van de korrels in tussen granol en spachtelputz en heeft een grovere, ruigere korrelstructuur. Rustiekputz beschadigt niet snel en gebeurt dit toch? Dan valt een krasje of deukje nauwelijks op. Het sierpleister is niet alleen stootvast, maar ook eenvoudig te reinigen.

Dezelfde voordelen, andere uitstraling

Prijsopbouw rustiekputz stucen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten rustiekputz of barokpleister

De prijs van rustiekputz aanbrengen wordt onder meer bepaald door het materiaal. Zo heeft rustiekputz als materiaal een bepaalde prijs per m2, zoals je in de prijstabel bovenaan deze pagina ziet. Ook speelt het aantal vierkante meters een rol: hoe meer vierkante meter je laat stucen, hoe goedkoper de rustiekputz per m2 wordt.

Daarnaast is ook de staat van de ondergrond van invloed. Kan de rustiekputz direct worden aangebracht of is het voorstrijken van de muren eerst nodig?

rustiekputz prijzen

Rustiekputz laten aanbrengen door ervaren stukadoor

Geef jouw muren of plafonds een prachtige uitstraling en laat rustiekputz aanbrengen. Door hulp in te roepen van een ervaren stukadoor, ben je verzekerd van een prachtig eindresultaat. Aangezien iedere vakman zijn eigen uurtarief hanteert, raden we je altijd aan om meerdere offertes te vergelijken. Spreek ook een vast bedrag af, zodat je naderhand geen extra kosten moet betalen.

Besparen op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met stukadoors die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden

De afwerking van een wand of plafond is bepalend voor de uitstraling van je woning. Bezuinigen op het stucen van een muur of plafond kan ten koste gaan van de kwaliteit. Wil je jouw muren met rustiekputz afwerken? Wij raden je aan om de hulp van een stukadoor in te schakelen. Bespaar op de stukadoor door gratis stucwerk offertes te vergelijken via Slimster. Je vergelijkt maximaal 4 stukadoors en kiest zelf met wie je in zee gaat. Zo betaal je nooit te veel én blijf je verzekerd van een mooi eindresultaat.

Direct 702 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal