• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 120.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten gevel schilderen

Kosten gevel schilderen

Ga naar
Minimale kosten € 25,- Maximale kosten € 75,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 50,-
Gemiddelde prijs gevel schilderen per m2.

Heeft de gevel van jouw woning zijn beste tijd wel gehad? Wordt het tijd om de aanslag te verwijderen en een nieuwe likje verf aan te brengen? Schakel dan de hulp in van een ervaren schilder, om zo lang mogelijk te genieten van de geschilderde gevel.

Belang van goed onderhoud

  • Beschermende functie: vocht buiten houden
  • Decoratieve functie: mooie uitstraling

Prijzen gevel verven

Werkzaamheden schilder
Vanaf-prijs per m2*
Gevel schilderen € 25
Gevel kaleien € 40

* Vanaf-prijs gevel verven, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

De prijs van een gevel schilderen is afhankelijk van de ondergrond, soort verf en de schildertechniek. Ook het aantal vierkante meter en het uurtarief van de vakman zijn van invloed op de kosten.

Schilder voor gevel verven

Kan mijn gevel worden geschilderd? Vrijwel alle gevels zijn geschikt om te schilderen, al is in bepaalde gevallen wel een goede primer nodig. Heeft jouw gevel een vochtgraad hoger dan 5%? Dan is schilderen niet verstandig. Laat je adviseren door een ervaren vakman of schilderen verstandig is.
gevel kaleien
Meer voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw gevel schilderen

Materiaalkosten gevel schilderen

Iedere 5 à 10 jaar is je gevel toe aan een opknapbeurt. Dit is goed voor de uitstraling, maar zorgt er ook voor dat je woning goed beschermd is. Welke verf zorgt voor een goede bescherming? Grofweg zijn er 2 manieren om de gevel te laten verven:

  • Dampdoorlatende muurverf, zoals acrylverf
  • Kalkpleister

Ga je de gevel schilderen, dan wordt er dampdoorlatende muurverf aangebracht. Maar wordt er kalkpleister aangebracht, dan heet deze techniek ‘kaleien’.

Wat is kaleien?

Kaleien is een oude techniek om de gevel te bepleisteren met een dunne laag kalkpleister (minerale verf). Dit kalkpleister wordt vervolgens uitgeborsteld over de stenen, voegen of het bestaande pleister. Zo krijgt de gevel een authentieke afwerking. De zuigkracht van de ondergrond en het type ondergrond bepalen hoeveel verflagen er nodig zijn voor een mooi resultaat.

Verven of kaleien?

Heb je een gevel van baksteen, zuiver beton of een bepaald pleister? Dan is je gevel geschikt om te kaleien. Is jouw gevel nog niet eerder geschilderd, dan is kaleien een minder goede keuze. De schilders in het Slimster-netwerk kunnen je vertellen wat de beste optie is voor jou.

Gevelbekleding verven Is jouw gevel voorzien van gevelbekleding en wil je die een likje verf geven? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Laat je adviseren door je schilder over de mogelijkheden om jouw gevelbekleding te schilderen.
gevel kaleien

Arbeidskosten gevel laten schilderen

De arbeidskosten om een gevel te schilderen bepalen een groot deel van de totale prijs. Om een gevel goed en netjes te schilderen zijn er namelijk meerdere stappen en handelingen vereist. Schilders werken doorgaans met een uurtarief, maar we raden je aan om altijd van tevoren een totaalbedrag af te spreken. Doorgaans zitten de volgende werkzaamheden bij de prijs inbegrepen:

  1. Voorbereiden gevel: reinigen, beschadigingen repareren en mos verwijderen
  2. Voorbehandelen ondergrond: gevel impregneren of primer aanbrengen
  3. Verven gevel: aanbrengen van minimaal 2 verflagen

Beste moment om gevel te laten schilderen?

Laat je jouw gevel verven? Dan is doorgaans een temperatuur tussen de 10 en 25 graden het meest ideaal. De verf droogt dan niet te snel én niet te langzaam. Het beste is dan om de schilder in te huren tussen april en oktober.

Maar is jouw gevel in de winter écht aan een schilderbeurt toe? Dan kan je ook de winterschilder inschakelen, die vaak met kortingen werkt. De winterschilder gebruikt speciale verf, waardoor je gevel net zo goed beschermd wordt. Alleen bij vrieskou of extreme omstandigheden gaat de schilder niet aan de slag.

Meer buitenschilderwerk

Is niet alleen je gevel aan een schilderbeurt toe, maar kan de hele buitenkant van je woning wel een opknapbeurt gebruiken? Huur dan de schilder in voor het volledige buitenschilderwerk.

Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan betaal je slechts 9% btw in plaats van de normale 21%. Daarnaast kan je het buitenschilderwerk ook nog eens aftrekken van de belasting.

Direct gratis schilder-offertes aanvragen

Een ervaren schilder weet precies hoe hij jouw gevel moet schilderen voor het beste resultaat. Maar wil je niet te veel betalen? Vraag dan gratis en vrijblijvend schilder offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale schilders. Je vergelijkt deze bedrijven en beslist zelf wie de beste deal heeft. Dat is slim vergelijken.

Vergelijk 172 schilders

Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal