• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 197.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
Kosten gevel schilderen

Wat kost een gevel schilderen?

Vind beste deal
Gratis & vrijblijvend
Ga naar
Minimale kosten € 25,- Maximale kosten € 75,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 50,-
Gemiddelde prijs gevel schilderen per m2.

Heeft de gevel van jouw woning zijn beste tijd wel gehad? Wordt het tijd om de aanslag te verwijderen en een nieuwe likje verf aan te brengen? Schakel dan de hulp in van een ervaren schilder, om zo lang mogelijk te genieten van de geschilderde gevel.

Voordelen gevel schilderen

 • Beschermd tegen weersinvloeden
 • Frisse, nieuwe uitstraling
 • Diverse schildertechnieken

Nadelen gevel schilderen

 • Niet mogelijk bij alle gevels
 • Ondergrond heeft specifieke verf & techniek nodig

Prijzen gevel verven

Werkzaamheden schilder
Vanaf-prijs per m2*
Offerte
Gevel schilderen € 20 - 40
Gevel kaleien € 25 - 40 Gratis offertes
Gevel keimen € 20 - 35 Gratis offertes

* Vanaf-prijs gevel verven, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

De prijs van een gevel schilderen is afhankelijk van de ondergrond, soort verf en de schildertechniek. Ook het aantal vierkante meter en het uurtarief van de vakman zijn van invloed op de kosten.

Schilder voor gevel verven
Kan ik gevel laten schilderen? Laat je altijd informeren door een ervaren schilder. Deze vakman controleert of jouw gevel geschilderd kan worden en wat de beste schildertechniek en verf is voor jouw buitenmuren.
gevel schilderen
Meer voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw gevel schilderen

3 manieren voor gevel schilderen

Iedere 5 à 10 jaar is je gevel toe aan een opknapbeurt. Dit is goed voor de uitstraling, maar zorgt er ook voor dat je woning goed beschermd is. Welke verf zorgt voor een goede bescherming? Grofweg zijn er 3 manieren om de gevel te laten verven:

 1. Gevel schilderen met dampdoorlatende muurverf, zoals acrylverf
 2. Gevel kaleien met kalkpleister
 3. Gevel keimen met minerale verf, Keim

Gevel schilderen

De gevel wordt het beste geverfd met dampdoorlatende muurverf. Deze speciale verf voor buitenmuren heeft 2 voordelen:

 • Vocht komt niet naar binnen
 • Opgenomen vocht kan wel naar buiten

Ga je jouw spouwmuur isoleren? Ook dan is een dampopen verf op de buitenmuren aan te raden. Zo kan optrekkend vocht nog steeds zijn weg naar buiten vinden.

Gevel kaleien

 • Camoufleert beschadigde, minder mooie plekken
 • Milieuvriendelijk & duurzaam
 • Dampopen, vocht kan naar buiten
 • Diverse uitstralingen mogelijk

Kaleien is een oude techniek om je gevel te bepleisteren met een laag kalkpleister. Dit kalkpleister wordt uitgeborsteld over de stenen en voegen. De zuigkracht van de ondergrond en het type ondergrond bepalen het aantal benodigde verflagen.

Ga je je gevel kaleien? Een witte gevel is dan meestal het eindresultaat. Maar er zijn meerdere kleuren en uitstralingen te creëren. Laat je gevel kaleien door een vakman, zodat je zeker weet dat je de juiste schildertechniek gebruikt voor je gevel.

Gevel keimen

 • Dampopen verf, muur kan ademen
 • Geen mos, schimmels of afbladderen verf
 • Milieuvriendelijk en duurzaam
 • Diverse uitstralingen mogelijk

Je gevel keimen? Keimen is je gevel schilderen met een minerale verf, Keim. Keim muurverf verbindt zich door een versteningsproces met de bakstenen, maar blijft wel dampopen. Mos en schimmels krijgen geen kans op de muur, maar vocht kan nog wel zijn weg naar buiten vinden.

Laat je gevel keimen door een vakman, zodat je zeker weet dat je de juiste schildertechniek voor je gevel kiest. Keim kan aangebracht worden in vele kleuren, zodat je altijd je gewenste uitstraling kunt realiseren.

Gevelbekleding verven Is jouw gevel voorzien van gevelbekleding en wil je die een likje verf geven? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Laat je adviseren door je schilder over de mogelijkheden om jouw gevelbekleding te schilderen.

Gevel laten verven door vakschilder

Om een gevel goed en netjes te schilderen zijn er namelijk meerdere stappen en handelingen vereist. Schilders werken doorgaans met een uurtarief, maar we raden je aan om altijd van tevoren een totaalbedrag af te spreken. Doorgaans worden de volgende werkzaamheden dan in de offerte opgenomen:

 1. Voorbereiden gevel
 2. Voorbehandelen ondergrond
 3. Verven gevel

Meer buitenschilderwerk

Is niet alleen je gevel aan een schilderbeurt toe, maar kan de hele buitenkant van je woning wel een opknapbeurt gebruiken? Huur dan de schilder in voor het volledige buitenschilderwerk.

Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan betaal je slechts 9% btw in plaats van de normale 21%. Daarnaast kan je het buitenschilderwerk ook nog eens aftrekken van de belasting.

Beste deal vinden voor gevel schilderen

Een ervaren schilder weet precies hoe hij jouw gevel moet schilderen voor het beste resultaat. Maar wil je niet te veel betalen? Vraag dan gratis en vrijblijvend schilder offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale schilders. Je vergelijkt deze bedrijven en beslist zelf wie de beste deal heeft. Dat is slim vergelijken.

Direct 172 schilders vergelijken

Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
Renovlies Direct
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal