Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Glaszetter kosten

Wat kost een glaszetter?

Vind beste glaszetter
Gratis & vrijblijvend
Ga naar
Minimale kosten € 35,- Maximale kosten € 200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 117,-
Prijsindicatie glaszetter per m2.

Is het tijd om jouw beglazing te vernieuwen of wil je nieuw glas laten zetten? Een vakkundige glaszetter biedt veel voordelen. Maar wat kost een glaszetter en hoe is deze prijs opgebouwd?

Voordelen glaszetter

 • Glaszetter levert kwaliteit
 • Veiliger dan zelf doen
 • Garantie op glas én montage
 • Oud glas wordt verwijderd + afgevoerd

Nadelen glaszetter

 • Kost meer dan zelf doen

Wat kost een glaszetter?

Soort glas
Prijs per m2*
Offerte
Enkel glas € 35 - 70
Dubbel glas € 90 - 130 Gratis offertes
HR glas € 100 - 140 Gratis offertes
HR+ glas € 105 - 145 Gratis offertes
HR++ glas € 110 - 150 Gratis offertes
HR+++ glas € 150 - 200 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs indicatie glaszetter per m2, incl. btw en excl. kozijnen.

Wat zijn de glaszetter kosten? Doorgaans wordt de prijs grotendeels bepaald door het aantal vierkante meters en het soort glas. Ook zijn de arbeidskosten van de glaszetter van invloed op de prijs.

Geschikte glaszetter vinden?

glaszetter kosten

Prijsopbouw glaszetter

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Materiaalkosten van glaszetter

De totaalprijs van een glaszetter bestaat deels uit het materiaal. Het gaat hier om het soort beglazing: welke opties heb je? Moet de glaszetter ook nieuwe kozijnen plaatsen, dan komen de materiaalkosten daarvan ook nog bovenop de prijs.

Glassoorten

Daarnaast kan je de glaszetter ook inschakelen voor andere wensen. Vind je veiligheid erg belangrijk in huis? Laat dan deuren of ramen met veiligheidsglas plaatsen. Of wil je een klassieke of juist unieke draai geven aan je glas? Ga dan voor glas-in-lood.

Nieuwe kozijnen plaatsen

Is niet alleen je glas aan vervanging toe, maar is het ook tijd voor nieuwe kozijnen?

Glas zetten in monumentale panden

Woon je in een monumentaal pand en wil je beter isolerende ramen? Veel oude woningen hebben nog enkel glas in de ramen of deuren zitten. In deze woningen zijn vaak aanpassingen nodig om dubbel glas of isolatieglas te plaatsen. Deze aanpassingen zijn echter niet toegestaan in monumenten.

Gelukkig is er een oplossing om toch de isolatie te verbeteren: voorzetramen. Een voorzetraam is een extra ruit die voor of achter het oorspronkelijke raam wordt geplaatst. Zo profiteer je toch van extra isolatie. Voorzetramen kunnen gemaakt worden van gewoon glas of van veiligheidsglas. De voorzetraam prijzen van veiligheidsglas liggen uiteraard hoger dan de prijzen van normaal glas.

glaszetter gezocht

Glas kopen en laten plaatsen door ervaren glaszetter

Glaszetter gezocht en benieuwd naar de prijzen? Glaszetters werken doorgaans met een m2-prijs voor het materiaal + de montage hiervan. Is een glaszetter echter meer tijd kwijt door extra taken, dan worden hier ook kosten voor gerekend. Kijk op offertes goed of de volgende werkzaamheden bij de prijs zijn inbegrepen, of dat de kosten hiervoor nog bovenop de totaalprijs komen:

De locatie van de nieuwe beglazing speelt ook een rol. Laat je het glas op de begane grond vernieuwen of moeten de glaszetters met het glas naar de eerste of tweede verdieping? Ook dat zal je terugzien in de arbeidskosten.

Voordelen glaszetter via Slimster

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Snelle en kwalitatieve montage
 • Glas op maat mogelijk
 • Garantie op glas én montage
 • Oud glas wordt verwijderd + afgevoerd
 • Bespaar door offertes vergelijken
Bespaar op de voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met glaszetters die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste glaszetter vinden voor jouw klus

Ben je op zoek naar de beste glaszetter voor jouw project? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de vakmannen op prijs, kwaliteit en service en beslis zelf welke glaszetter jouw opdracht krijgt.

Direct ervaren glaszetters vergelijken

Allround Vision logo
D&D Schilderwerken logo
HBM Projecten logo
DR Aannemingsbedrijf logo
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal