• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 188.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
Veiligheidsglas prijzen

Veiligheidsglas prijzen

Vind beste glaszetter
Gratis & vrijblijvend
Ga naar

Wil je nieuwe beglazing in je woning, maar ben je op zoek naar veiligheidsglas? Er zijn diverse soorten veiligheidsglas, we leggen hier de meest voorkomende opties aan je voor.

Veiligheidsglas kosten

Er zijn vele soorten veiligheidsglas en iedere soort heeft zijn eigen prijskaartje. De kosten van veiligheidsglas verschillen per situatie: hoe groot is de beglazing, in welke kozijnen wordt het glas geplaatst en hoe belangrijk is de isolatie?

Soort veiligheidsglas
Prijs*
Gelaagd glas € 100 - 140
Gehard glas € 130 - 170

* Gemiddelde prijs veiligheidsglas per m2.

Wil je weten wat de exacte veiligheidsglas prijzen zijn? Vraag dan vrijblijvend glaszetter offertes aan via Slimster.

Veiligheidsglas laten plaatsen?

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas heeft meerdere voordelen, zo is het erg sterk glas en inbraakwerend. Gelaagd glas bestaat uit meerdere glasplaten met folie ertussen. Door deze opbouw wordt het ook wel sandwichglas genoemd. Hierdoor is het lastiger te verwoesten dan normaal glas. Een ander voordeel is dat het glas niet zomaar uit elkaar valt wanneer het breekt, de scherven blijven aan de tussenlaag breken.

Let op: Gelaagd glas is de enige optie wanneer je inbraakvertragende beglazing wilt laten plaatsen.

Wat is gehard glas?

Een andere sterke glassoort is gehard glas. Dit geharde glas wordt vooral gebruikt voor ruimten die extra beveiliging nodig hebben, zoals juwelierszaken of banken. Ook op andere openbare plekken wordt gehard glas veel gebruikt. Dit komt door het andere voordeel van gehard glas: het valt niet in grote scherven uit elkaar, maar breekt in duizenden kleine stukjes. Gehard glas komt niet veel voor in woningen.

Wat is brandwerend glas

Iedere soort beglazing breekt bij een bepaalde temperatuur. Waar enkel glas al breekt bij een temperatuurverschil van 30 - 40 graden Celsius, houdt dubbel glas het vaak 4 tot 5 minuten vol. Vooral in openbare gelegenheden wordt gebruikgemaakt van brandwerende beglazing, om te voorkomen dat vuur snel kan verspreiden bij een eventuele brand.

Wat is zonwerend glas?

Heb je grote ramen op het zuiden en wordt het bij jou binnen erg heet in de zomer? Dan kan zonwerend glas een mogelijkheid zijn voor jou. Hoewel de naam anders doet vermoeden, houdt zonwerend glas vooral warmte tegen in plaats van zonlicht. Hierdoor wordt het in huis een stuk minder warm.

Vooral handig als jouw woonkamer slaapkamer in de zomer anders een sauna is. Het glas houdt wel wat zonlicht tegen, maar dit is doorgaans het zonlicht wat niet goed zichtbaar is voor het menselijke oog. Zonwerend glas is vooral in combinatie met airco een goede optie voor huizen die zomers erg warm worden.

Geluidswerend glas

Woon je naast een snelweg of spoorlijn? Of staat je huis in de buurt van een vliegveld? Dan kan het zo zijn dat normale beglazing niet voldoende geluid dempt. Gedempt glas is met bepaalde technieken gemaakt, zodat het meer geluid weert dan normaal glas.

Direct glaszetters vergelijken via Slimster

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal