• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 138.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Glasschade kosten

Wat kost glasschade herstellen?

Minimale kosten € 35,- Maximale kosten € 200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 117,-
Gemiddelde prijs glas vernieuwen, per m2.

Glasschade kan op verschillende manieren ontstaan en bestaat ook in verschillende vormen. Is de schade zichtbaar of is het glas lek? In beide gevallen is het nodig om het glas te herstellen of vervangen.

Wat kost glasschade herstellen?

Soort dubbel glas
Prijs*
Offerte
Enkel glas € 35 - 70 Gratis offertes
Dubbel glas € 90 - 130
HR glas € 100 - 140 Gratis offertes
HR+ glas € 105 - 145 Gratis offertes
HR++ glas € 110 - 150 Gratis offertes
HR+++ glas € 150 - 200 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs nieuw glas, incl. btw en montage.

Heb je glasschade en ben je op zoek naar een glaszetter die je kan helpen bij het verwijderen van het gesneuvelde glas en het plaatsen van de nieuwe beglazing? Vraag gratis en vrijblijvend glaszetter offertes aan en kom in contact met glaszetters in jouw regio.

Glas laten vervangen?

Zichtbare glasschade herstellen

Glasschade levert vaak veel scherven op, maar zorgt ook voor tocht en een inbraakgevoelige woning. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk jouw glas laten herstellen of vervangen. Welke stappen kun je ondernemen bij glasschade?

  1. Situatie in kaart brengen
  2. Glasscherven opruimen
  3. Nagaan of je verzekerd bent
  4. Uitzoeken wat je budget is, wensen zijn
  5. Contact opnemen met glaszetter

Waarom uitzoeken of je verzekerd bent?

Bepaalde glasschade wordt door de opstalverzekering gedekt, andere glasschade wordt alleen gedekt middels een extra glasverzekering. Zoek altijd goed uit of je verzekerd bent tegen glasschade voordat je contact opneemt met een glaszetter.

Glasschade door glaslek repareren

Heb je last van condens, vocht of aanslag in je dubbele glas of HR glas? Je kunt lek HR glas niet repareren. Helaas moet deze beglazing altijd worden vervangen.

Wat is een glaslek?

Dubbel glas of HR glas bestaat uit meerdere glasplaten met een spouw. Om te zorgen dat de lucht of het edelgas tussen de glasplaten blijft, wordt de rand met een speciale kit afgewerkt. Krijgt de lucht of het edelgas toch kans om te ontsnappen, dan spreken we van een glaslek.

Een glaslek is eerst nog niet zichtbaar, maar na verloop van tijd ontstaat er aanslag aan de binnenzijde van de beglazing en verliest het glas zijn helderheid.

Noodoplossing? Ruit repareren bij glasschade

Heb je glasschade en heeft de glaszetter niet direct een passende ruit voor je liggen? Of twijfel je nog over welke glassoort je wilt laten plaatsen? Een ervaren glaszetter zal dan de ruit repareren met behulp van een passende en veilige noodoplossing. Zo zit je niet met glasschade als het glas niet direct kan worden geplaatst, om welke reden dan ook.

Glas repareren door ervaren glaszetter?

Heb je glasschade en wil je hier snel weer vanaf zijn? Laat dan het glas repareren door een vakkundige glaszetter. Vraag gratis en vrijblijvend glaszetter offertes aan en vergelijk de verschillende glaszetters met elkaar. Heb je geen glasschade, maar wil je jouw woning beter isoleren? Ook daar kan een glaszetter je vrijblijvend over adviseren en bij helpen.

Direct ervaren glaszetters vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal