• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Wat kost glas in lood?

  Wat kost glas in lood plaatsen?

  Vind beste glaszetter
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Wil je glas-in-lood ramen of deuren laten plaatsen of vervangen? Het maken van glas-in-lood is een secuur werk en vrijwel altijd handwerk. Hierdoor vallen de prijzen hoger uit dan bij normale beglazing. Hoewel het glas geplaatst wordt door een glaszetter, wordt het glas-in-lood zelf gemaakt door specialisten (glazeniers).

  Voordelen glas-in-lood

  • Klassieke en moderne look mogelijk
  • Prachtige uitstraling
  • Glas-in-lood op maat mogelijk
  • Met goede isolatie toepasbaar

  Nadelen glas-in-lood

  • Niet goedkoop

  Wat is glas-in-lood?

  Een glas-in-lood raam bestaat uit diverse stukjes glas die met een loden profiel bij elkaar worden gehouden. Dit is een eeuwenoude techniek, die al stamt uit de Middeleeuwen. Deze ramen zijn een prachtige toevoeging aan (oude) woningen.

  Klassiek glas-in-lood kopen

  Klassiek glas-in-lood heeft veel kleuren. Het glas-in-lood wordt gebruikt als kunst, vaak komen er afbeeldingen voor in het glas. Woon je in een ouder huis met glas-in-lood, dan kan het nodig zijn dit klassieke glas te vervangen of repareren. Een ervaren vakman kan je hier bij helpen.

  Modern glas-in-lood kopen

  Bij modern glas-in-lood is het niet altijd nodig om veel kleur te gebruiken. Vaak bestaat modern glas-in-lood uit vierkante of rechthoekige stukken blank glas. Wordt er wel kleur gebruikt, dan blijft het rustig. Zo kun je ook een strakke, moderne woning een unieke twist meegeven.

  glas in lood voordeur
  glas in lood erker
  glas in lood bovenlicht

  Wat kost glas-in-lood plaatsen?

  De glas-in-lood kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren: het soort glas, de afmetingen van het raam en het ontwerp zijn allemaal van invloed op de prijs. Aangezien glas-in-lood handwerk is, is het lastig om prijzen te noemen. Om die reden raden we je altijd aan om meerdere offertes op te vragen en zo de prijzen te vergelijken.

  Mogelijkheden met glas-in-lood

  Ga je voor glas-in-lood ramen of deuren? Dan heb je diverse mogelijkheden om het glas-in-lood vorm te geven.

  Soort glas

  Vroeger werd glas-in-lood gemaakt van enkel glas. Hierdoor had het geen isolerende waarde en was het puur decoratief. Dit glas-in-lood zorgde echter voor tocht en warmteverlies in huis. Laat je tegenwoordig glas-in-lood maken, dan is dit glas uitgerust met HR++ glas. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de isolatie.

  Kleuren en ontwerp

  Ga je voor blank glas of gekleurd glas? Voor gekleurd glas wordt doorgaans een meerprijs gerekend in vergelijking met blank glas. Daarnaast is het ontwerp belangrijk: hoe moet het glas-in-lood paneel eruit zien? Ga je voor een simpel, strak ontwerp of heb je een speciaal ontwerp in gedachten? Glas-in-lood op maat is uiteraard mogelijk, maar de prijs zal hierbij wel hoger uitvallen. De meest voorkomende standaard glas-in-lood ontwerpen zijn:

  • Raam met rechthoek verdeling
  • Raam met ruitverdeling
  • Raam met rand en motief

  Afmetingen glas-in-lood

  Wat zijn de afmetingen van jouw nieuwe glas-in-lood raam of deur? Hoe groter het glas, hoe hoger de prijs wordt.

  modern glas in lood

  Glas-in-lood restaureren in plaats van vervangen?

  Nieuwe glas-in-lood maken is niet goedkoop, maar gelukkig is het niet altijd nodig om het glas te vervangen. In bepaalde gevallen is het mogelijk om het bestaande glas-in-lood te repareren of restaureren. Zo is je glas-in-lood weer als nieuw zonder de hoofdprijs te betalen. Een ervaren vakman kan je adviseren over de beste mogelijkheid voor jou: glas-in-lood restaureren of vervangen.

  Wil je jouw bestaande glas-in-lood isoleren? Dan is het mogelijk om een voorzetraam te plaatsen. Zo behoud je het originele glas-in-lood, maar verbeter je de isolatie.

  Glas-in-lood plaatsen door ervaren vakman

  Wil je jouw glas-in-lood laten restaureren of ga je voor nieuw glas-in-lood in je woning? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Laat je vrijblijvend adviseren en vergelijk de bedrijven op prijs, kwaliteit en service. Je beslist zelf met welke vakman je in zee gaat.

  Direct ervaren glaszetters vergelijken

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal