• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 138.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Wat kost enkel glas plaatsen?

Wat kost enkel glas plaatsen?

Ga naar
Minimale kosten € 35,- Maximale kosten € 70,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 57,-
Gemiddelde prijs enkel glas, incl. montage.

Ben je op zoek naar glas voor een douchewand, een glazen binnendeur of vaste ramen in huis? Enkel glas wordt eigenlijk alleen nog maar gebruikt in huis, waar isolatie niet belangrijk is. Zoek je naar isolerend glas, ga dan voor HR glas.

Voordelen enkel glas plaatsen

 • Goedkoop
 • Snel te plaatsen

Nadelen enkel glas plaatsen

 • Geen isolatie
 • Alleen nog voor in huis
 • Alleen nog mogelijk bij minimum aantal m2

Wat kost enkel glas plaatsen?

Soort glas
Prijs*
Enkel glas € 35 - 70 per m2*

*Gemiddelde prijs enkel glas, incl. btw. Inclusief montage.

Tegenwoordig wordt er steeds minder gebruikgemaakt van enkel glas. Dubbel glas of HR glas zorgt voor een veel betere isolatie en heeft hierdoor meestal de voorkeur. Doordat er nog weinig vraag is naar enkel glas, kun je bij glaszetters alleen een minimum hoeveelheid afnemen (vaak vanaf 0,5 m2). Ga je de beglazing niet in huis plaatsen, maar in je buitenmuren? Kies dan voor isolatieglas, bij voorkeur HR-glas!

Hoe meer enkel glas je laat plaatsen, hoe lager de prijs per m2 wordt!

Beste glaszetter vinden?

Prijsopbouw enkel glas plaatsen

Mogelijkheden met enkel glas

Enkel glas heeft geen isolatie, waardoor het vrijwel niet meer wordt gebruikt in woningen. Binnenshuis is enkel glas wel een goede optie, bijvoorbeeld voor binnendeuren met glas. Ook voor ruimtes waar de isolatie niet belangrijk is, is enkel glas een goedkope optie. Denk hier aan een garage of tuinserre aan huis of andere ruimtes zonder verwarming.

Dikte enkel glas bepalen

Je kunt enkel glas kopen in diverse diktes, dit glas is verkrijgbaar van 2 mm tot wel 19 mm. Hoe dikker het glas, hoe hoger de enkel glas prijs per m2. De dikte van enkel glas is van invloed op de sterkte van het glas en ook op eventuele geluidsdemping.

Kleur van enkel glas

Ga je voor helder glas of wil je niet dat je door het glas kunt kijken? Melkglas, gezandstraald glas of zelfs glas-in-lood zijn dan enkele opties.

Veilig enkel glas

Wil je wat meer veiligheid in je huis wat betreft de beglazing? Ga dan voor veiligheidsglas, bijvoorbeeld in de vorm van gelaagd enkel glas of gehard enkel glas:

 • Gelaagd enkel glas: glas met elastische folie. Folie zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt als het scheurt of breekt.
 • Gehard enkel glas: sterker dan gewoon glas. Breekt het, dan zijn de scherven minder scherp dan bij normaal glas.
Meer informatie?

Nieuwe kozijnen met glas plaatsen?

Wil je nieuwe deuren plaatsen in huis of nieuwe (vaste) ramen? Dan wil je waarschijnlijk niet alleen glas, maar ook nieuwe kozijnen kopen. Ga je voor nieuwe kozijnen, dan kun je deze uiteraard laten uitrusten met de gewenste beglazing.

Kozijnen + glas laten vervangen?

Enkel glas vervangen door HR-glas

Heb je nog enkel glas aan de buitenkant van je woning? Overweeg dan om dit glas te laten vervangen voor glas met een betere isolatiewaarde. Zo bespaar je eenvoudig op de energiekosten.

Wat kost HR-glas?

Enkel glas plaatsen door ervaren glaszetter

Ben je van plan om het enkele glas in huis te vervangen? Het is dan verstandig om het glas door een vakman te laten zetten. Zo hoef je zelf niet aan de slag met het verwijderen, sjouwen en plaatsen van glas. Andere voordelen van vakmannen?

 • Glaszetter levert kwaliteit
 • Glaszetter werkt snel
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Enkel glas op maat mogelijk
 • Oud glas wordt verwijderd + afgevoerd
 • Garantie op glas én montage

Meerprijs voor spoedgevallen

Veel bedrijven kunnen bij spoedgevallen jouw glas in korte tijd vervangen. Hier wordt dan wel een meerprijs voor gerekend en dit is dus vooral handig bij glasschade.

Bespaar op voorrijkosten Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal voor enkel glas op maat

Ben je op zoek naar enkel glas op maat? Wil je nieuw enkel glas plaatsen en dit laten doen door een ervaren glaszetter? Vraag gratis en vrijblijvend glaszetter offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met vakkundige glaszetters die in jouw regio werken. Je vergelijkt deze glaszetters en beslist wie jouw opdracht krijgt.

Direct ervaren glaszetters vergelijken

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal