Tandem verzekering vergelijken

Waarom tandem verzekeren?

Wil je samen onbezorgd van een tandemrit genieten? Dan helpt een verzekering voor de fiets daarbij. Een tandem verzekeren kan verstandig zijn. Met name wanneer je een nieuwe tandem hebt gekocht. Beschadigingen zitten in een klein hoekje. Met een fietsverzekering ben je altijd gedekt voor de kosten die dit met zich meebrengt.

Wat kost een tandem verzekeren?

Soort verzekering Premie per maand*
Tandemverzekering € 6 - € 20

* Gemiddelde premie tandem verzekering 2022 met een aanschafwaarde van €3.000

Een tandem valt bij de meeste verzekeraars onder een ‘gewone fiets’. Let er wel op dat sommige verzekeraars geen fietsen verzekeren die een aankoopwaarde van meer dan € 4.000 of € 5.000. Het eigen risico bedrag verschilt van € 0 tot € 35,-. Soms wordt een percentage van het te vergoeden bedrag gevraagd.

Wat dekt een tandem verzekering?

Je weet natuurlijk nooit wat er met jouw duofiets kan gebeuren. Hoewel de dekkingen per verzekeraar verschillend zijn, dekken de meeste instanties dezelfde zaken als geldt bij een reguliere fietsverzekering. Vergelijk aanbieders van tandemverzekeringen via Slimster.

Tandem verzekeren ja of nee?

Of jij jouw tandem wel of niet verzekert is een keus die je zelf maakt. Het kan soms een dilemma opleveren. Je betaalt maandelijks of (half)jaarlijks premie aan de verzekering zonder dat je weet of je er ooit gebruik van gaat maken. Blijkt de verzekering onnodig te zijn, dan kan het voelen alsof je ‘geld hebt weggegooid’. Toch kan het verzekeren ook ontspanning geven. Je voorkomt er namelijk -als het om de tandem gaat- financiële tegenvallers mee.

Voor- en nadelen van een tandemverzekering

  • tot een maximum bedrag verzekeren mogelijk

Een tandem verzekeren heeft voor en nadelen. Een nadeel in het geval van een tandemverzekering is dat je een tandem kan verzekeren tot een bepaald bedrag. Vaak is het maximumbedrag dat verzekeraars willen dekken € 4.000. Ontdek met de vergelijkingstool van Slimster voor welk bedrag jij jouw tandem kunt verzekeren.

Vergelijk de beste fietsverzekeringen
Fietsverzekering
tandem verzekeren

Voorwaarden tandemverzekering

Wil jij jouw tandem verzekeren? Bekijk dan goed de polisvoorwaarden. Die zijn bij elke aanbieder van een tandemverzekering anders. Controleer bijvoorbeeld of je eigen risico moet betalen, voor welke waarde jij jouw fiets kunt verzekeren, of jouw fiets ook verzekerd is wanneer iemand anders erop fietst etc. Vergelijk via Slimster.

Voor welke periode sluit je een tandemverzekering af?

Je kunt ervoor kiezen om een aflopende of een doorlopende verzekering voor jouw tandem af te sluiten. Je kiest daarmee voor een looptijd van 1 tot 5 jaar, of zonder einddatum. Kijk hier voor de verschillende soorten verzekeringen.

Verzekering tandem vergelijken

Een tandem is geen ‘gewone fiets’. Toch gelden vaak dezelfde voorwaarden voor een tandem als voor een gewone fiets. Een fietsverzekering kun je gemakkelijk met elkaar vergelijken via de vergelijkingstool van Slimster.

Wat is de beste verzekering voor een tandem?

Het is net wat jij het meest belangrijk vindt om te verzekeren. Wil jij bijvoorbeeld met jouw tandem naar het buitenland? Dan is de beste verzekering in jouw geval een fietsverzekering die ook tijdens jouw vakantie dekt. Denk dus goed na wat je wilt en neem de polisvoorwaarden van de aanbieder door.

Wat is de goedkoopste tandemverzekering?

Je kunt ontdekken wat de goedkoopste verzekering is voor jouw tandem door gebruik te maken van de vergelijkingstool van Slimster. Zoals gezegd is het naast de uitkomst van deze vergelijkingstool ook verstandig om de polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken.

FAQ

Kan ik een tweedehands tandem verzekeren?

Ja dat kan. Je kunt een taxatie laten maken bij de meeste fietsenmakers om de waarde te bepalen. Overleg met de verzekering of dit gewenst is.

Kan ik een elektrische tandem verzekeren?

Ja, je kunt een elektrische tandem ook verzekeren. Deze valt dan bij verzekeraars onder een elektrische fiets. Hier vind je informatie over een verzekering voor een elektrische fiets.

Wat heb ik nodig wanneer ik mijn tandem wil verzekeren?

Om de juiste fiets te verzekeren zal de verzekeringsaanbieder vragen om het framenummer en slotnummer. Ook een bewijs van de aanschafwaarde is nodig om een tandem te verzekeren.