Elektrische fiets verzekeringen vergelijken

Waarom e-bike verzekeren?

Het verzekeren van een elektrische fiets kan heel handig zijn. Stel dat jouw fiets wordt gestolen. Of je valt en daardoor raakt jouw fiets beschadigd. Dan ben je met een e-bike verzekering gedekt voor (reparatie)kosten of de dagwaarde van de e-bike. Je betaalt hiervoor maandelijks of jaarlijks een premie.

Wat kost een e-bike verzekeren?

Soort verzekering Prijs per maand*
Elektrische fiets verzekering € 2 - 12

* Gemiddelde premie e-bike verzekering 2024 met een aanschafwaarde tussen € 1.000 - 3.000.

Een elektrische fiets van rond de € 1.000 kun je al voor minder dan € 2 per maand verzekeren tegen diefstal en voor rond de € 3 per maand tegen diefstal & schade. Er zijn verschillende factoren die de premie van een e-bikeverzekering bepalen. Zo spelen de prijs van de e-bike en de hoogte van het eigen risico een belangrijke rol.

Wat dekt een e-bike verzekering?

Bij het verzekeren van een e-bike is schade of diefstal van een accu ook gedekt. Benieuwd naar de volledige dekking voor een e-bike? Vergelijk de beste e-bike verzekeringen of bekijk de dekking van een fietsverzekering.

E-bike verzekeren: wel of niet?

Heb jij jouw elektrische fiets elke dag nodig? Gebruik je een elektrische fiets voor bijvoorbeeld woon- werkverkeer? Of kun jij wel een tijdje zonder jouw e-bike? Het is slim om jouw elektrische fiets te verzekeren wanneer je weinig of geen geld hebt voor vervanging of reparatie.

Voor- en nadelen van elektrische fiets verzekeren

 • Accu is meeverzekerd

Er zitten voor- en nadelen aan een elektrische fiets verzekeren. Eén van de voordelen van het verzekeren van een elektrische fiets is dat de accu ook is meeverzekerd. Een accu vormt het hart van een e-bike. Het is dus belangrijk dat deze vervangen kan worden als dat nodig is.

E-bike verzekering

Voorwaarden elektrische fiets verzekering

Naast algemene voorwaarden, dekken de meeste verzekeraars de vergoeding van de accu bij schade of diefstal. Wel geldt voor een accu een afschrijving per maand. Hoeveel die afschrijving is, vind je terug in de polisvoorwaarden die per verzekeraar verschilt. Vergelijk daarom meerdere e-bike verzekeringen voor de beste voorwaarden.

Voor welke periode sluit ik een verzekering voor mijn e-bike af?

Er zijn e-bike verzekeringen met een looptijd van 1 tot 5 jaar. Of je kiest voor een doorlopende e-bike verzekering. Het soort verzekering dat je voor jouw elektrische fiets kiest bepaalt de periode waarvoor je een verzekering afsluit.

Wat heb ik nodig voor het afsluiten van een e-bike verzekering?

Om jouw elektrische fiets te verzekeren is het handig om het slotnummer en het framenummer bij de hand te houden. Je vindt deze op de sleutel en op het aankoopbewijs. Denk daarnaast ook aan welke accessoires je wilt meeverzekeren.

Waar kan ik een e bike verzekeren?

Je kunt een e-bike verzekeren direct na aankoop, maar online een elektrische fietsverzekering vergelijken is slimmer. Er zijn genoeg aanbieders die een elektrische fiets willen verzekeren. De meest bekende verzekeraars zijn:

 • Allianz e-bike verzekering
 • ANWB e-bike verzekering
 • Centraal Beheer e-bike verzekering
 • ENRA e-bike verzekering
 • HEMA e-bike verzekering
 • Inshared e-bike verzekering
 • Interpolis e-bike verzekering
 • Kingpolis e-bike verzekering
 • Laka e-bike verzekering
 • Unigarant e-bike verzekering
 • Univé e-bike verzekering
 • ZLM e-bike verzekering

Wat is de beste elektrische fiets verzekering?

Slimster helpt jou bij het vinden van de beste verzekering voor jouw elektrische fiets. Door jouw adres in te vullen en de aankoopwaarde van jouw fiets te vermelden, geeft Slimster verschillende aanbieders die bij jou passen. Met het overzicht kun jij gemakkelijk verzekeraars met elkaar vergelijken.

Elektrische fietsverzekering vergelijken

Elektrische fiets verzekeringen vergelijken

Ben je benieuwd naar de goedkoopste elektrische fiets verzekering? Waar je het goedkoopst een e-bike kunt verzekeren, is afhankelijk van waar je woont en de aanschafwaarde van jouw fiets. Voor een elektrische fiets verzekering waarmee jouw e-bike alleen is verzekerd tegen diefstal, betaal je de laagste premie. Vergelijk via Slimster meerdere e-bike verzekeringen en vind de goedkoopste e-bike verzekering.

Veelgestelde vragen over een elektrische fiets verzekering