• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Wat kost een kunststof schuifpui?

Van € 1.200,- Gemiddeld - Tot -
Vanaf-prijs kunststof schuifpui van 200 x 220 cm en exclusief montage.

Ben je op zoek naar een eenvoudige en voordelige manier om meer lichtinval te creëren én een riante doorgang van je woning naar je tuin te maken? Een kunststof schuifpui vergt maar weinig onderhoud en is een ideale manier om licht in je woning te krijgen. Deze schuifpui is zowel toepasbaar in oude huizen als moderne woningen, en is om deze reden erg populair.

Voordelen van een kunststof schuifpui 1. Voordelige schuifpui
2. Weinig onderhoud nodig
3. Lastig te forceren
4. Goede isolatie

Wat kosten kunststof schuifpuien?

De prijs van een kunststof schuifpui is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het soort kunststof een rol; er zijn voordelige kunststof schuifpuien en duurdere kunststof schuifpuien. Ook zijn de afmetingen en eventuele extra opties van invloed op de prijs.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de prijzen van een kunststof schuifpui exclusief plaatsing. Of bekijk de schuifpui prijzen van verschillende materialen.

Indicatieve prijzen kunststof schuifpui

Kunststof schuifpui (b x h) Prijs*
200 x 220 cm € 1.200,-

* Vanaf-prijs kunststof schuifpui, incl. HR++ glas en btw, excl. montage.

Wat is de prijsopbouw van een kunststof schuifpui? 1. Materiaalkosten

2. Montagekosten

3. Voorrijkosten

4. Afvoerkosten

Materiaalkosten

De materiaalkosten van een kunststof schuifpui bestaan uit verschillende onderdelen:

1. Soort kunststof

Er zijn veel verschillende merken kunststof kozijnen, die allemaal hun eigen voordelen, kwaliteiten en prijs hebben. Ben je benieuwd welk merk geschikt is voor jouw schuifpui? Laat je dan adviseren door een schuifpui-specialist.

2. Beglazing van de schuifpui

Een schuifpui bestaat grotendeels uit glas. Door een combinatie van de juiste beglazing en goed deurkozijnmateriaal zorg je voor een uitstekende isolatie. Bij een schuifpui wordt er voornamelijk HR++ of HR+++ glas geplaatst om de isolatie te bevorderen.

3. Soort kunststof schuifpui

Je hebt de keuze uit verschillende soorten schuifpuien:

4. Grootte van de kunststof schuifpui

De maten van de schuifpui zijn van invloed op de kosten van het materiaal. Bij een grote schuifpui heb je namelijk meer materiaal nodig dan bij een kleine pui. Ook speelt de indeling van de schuifpui een rol; hoeveel vaste en bewegende delen laat je plaatsen?

Montagekosten

De montagekosten van een schuifpui worden bepaald door diverse factoren, zoals het inmeten en de montage van de schuifpui. Is er breekwerk nodig om de schuifpui te plaatsen of vervang je een bestaande schuifpui of tuindeur? Ook dit is van invloed op de prijs. Daarnaast kan het uurtarief van de vakman per bedrijf variëren. We raden je daarom aan om offertes te vergelijken en zo de beste deal te kiezen.

Besparen op de voorrij- en afvoerkosten Je kan eenvoudig besparen op de kosten door te kiezen voor een regionale of lokale specialist; zo houd je de voorrijkosten laag. Een andere kostenpost is het afvoeren van het afval. Door dit in eigen hand te nemen, kan je ook geld besparen.

Weinig onderhoud nodig

Een groot voordeel van een kunststof schuifpui is dat deze nagenoeg onderhoudsvrij is. Wil je niet alleen een onderhoudsvrije schuifpui, maar ook een pui met karakter? Kies dan voor een schuifpui met houtlook kozijnen; zo heb je de voordelen van kunststof, maar het uiterlijk van hout.

Bespaar op je kunststof schuifpui

Voor een nieuwe kunststof schuifpui is vaak maatwerk vereist. Om jouw kunststof schuifpui op maat te laten maken, schakel je de hulp in van een betrouwbaar bedrijf. Vraag gratis offertes aan voor je nieuwe schuifpui en vergelijk regionale specialisten met elkaar. Vind de beste deal en bespaar tot wel 45%.

Vrijblijvend schuifpui-offertes aanvragen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal