• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Houten dakraam prijzen

Zoek je een dakraam met een authentieke, karakteristieke uitstraling? Houten dakramen hebben een prachtige uitstraling en zorgen voor veel lichtinval en frisse lucht in de woning. Een houten dakraam past perfect bij oude, landelijke huizen maar is ook prima te gebruiken in moderne woningen.

Voordelen houten dakramen

 • Authentieke uitstraling
 • Goedkoper dan kunststof dakramen
 • Makkelijk te schilderen en repareren
 • Keuze uit verschillende houtsoorten

Nadelen houten dakramen

 • Regelmatig onderhoud vereist
 • Kortere levensduur dan kunststof dakramen

Kosten houten dakvenster

Wat kost het om een houten dakvenster te laten monteren? De houten dakraam prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmetingen, het merk dakraam en extra opties. Ook de montage van het raam is van invloed op de prijs; welk type dakraam laat je plaatsen?

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de houten dakvenster kosten, inclusief montage. Liever de exacte prijs weten? Vraag dan gratis dakvenster-offertes aan via Slimster.

Soort dakraam Prijs*
Vast raam € 250
4-pans dakraam € 300
6-pans dakraam € 320
Tuimeldakraam € 340
Uitzetdakraam € 340
Uitzet-tuimeldakraam € 430
Uitstapdakraam € 400
Balkondakraam € 2.000

* Vanaf-prijs houten dakraam, incl. plaatsing, HR++ glas en btw.

Bekijk de algemene dakraam prijzen om de houten en kunststof prijzen met elkaar te vergelijken.

Vergelijk houten dakraam prijzen
Prijsopbouw houten dakvensters 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten houten dakvenster

Het materiaal van houten dakramen speelt een belangrijke rol bij de prijs. Het gaat hier om het soort hout, maar ook het type dakraam, het merk en de extra opties zijn van invloed op de prijzen.

Soort hout

Houten dakramen zijn te maken van verschillende houtsoorten: grenenhout of hardhout. Een grenen dakraam is voordeliger, maar gaat minder lang mee. De prijs van hardhout ligt iets hoger, maar hier heb je wel langer plezier van. Houd er bij houten dakramen altijd rekening mee dat je de kozijnen tijdig laat vervangen, om te voorkomen dat ze gaan rotten.

Hout met FSC-keurmerk De specialisten in het Slimster-netwerk werken alleen met hout met een FSC-keurmerk. Zo weet je zeker dat het hout op een veilige en duurzame manier is verkregen.

Soort dakraam

Je hebt de keuze uit verschillende soorten dakramen. Ieder dakraam heeft zijn eigen voordelen en prijzen. Bekijk de verschillende dakraam modellen voor meer informatie:

Houten dakramen onderhouden

Hout heeft een prachtige uitstraling, maar deze dakramen vergen wel regelmatig onderhoud. Ga je liever voor onderhoudsvrije dakramen? Dan zijn kunststof dakvensters een betere optie.

Extra opties

Wil je extra opties toevoegen aan je dakraam van hout? Je hebt de keuze uit vele mogelijkheden. Enkele populaire toevoegingen zijn:

Montage door ervaren vakman

Wil jij je zolder voorzien van authentieke houten dakramen? Laat deze dan plaatsen door een ervaren vakman. De montage van een dakvenster is een nauwkeurig klusje en je wilt dat dit correct gebeurt. De specialisten in het Slimster-netwerk hebben verstand van zaken en adviseren je vrijblijvend over de mogelijkheden. Enkele belangrijke voordelen van een specialist via Slimster:

 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Regelen vergunning + bouwtekening
 • Opruimen bouwafval
Bespaar op reiskosten Wij brengen je alleen in contact met regionale bedrijven. Zo betaal je nooit te veel aan voorrijkosten.

Direct gratis houten dakraam-offertes vergelijken

Ben je op zoek naar de beste deal voor nieuwe houten dakramen inclusief montage? Vraag dan vrijblijvend dakvenster-offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale bedrijven. Je beslist zelf met wie je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Eenvoudig de beste dakvenster-specialist vinden
Kapel Dakramen
Daglichten.nl Dakraam gilde
Dakraam Leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal