• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakkapel renovatie: kosten & mogelijkheden

Een dakkapel vergroot je leefruimte en je kan er lange tijd van genieten. Toch vergt ook een dakkapel onderhoud en is er na verloop van tijd een reparatie of renovatie vereist. Wanneer is het nodig om een dakkapel te repareren, renoveren of zelfs vervangen?

Beschadigingen repareren

Soms is het mogelijk om kleine beschadigingen aan de dakkapel te laten repareren. Zo is het mogelijk om houten of kunststof kozijnen te herstellen als ze licht beschadigd zijn. Dit kan je zelf doen, maar je kan ook een specialist laten kijken naar de beschadigingen. Op die manier ben je ervan verzekerd dat de reparatie goed gebeurt. Of een dakkapel te repareren is en wat de prijzen hiervan zijn, is dus afhankelijk van het materiaal van de dakkapel.

Dakkapel renoveren

Als het nodig is om delen van de dakkapel aan te pakken en vervangen, spreken we van een renovatie. Denk hierbij aan het vervangen van hele kozijnen of het renoveren van de zijwangen en boeiboorden. Je houdt de dakkapel langer in goede staat door deze goed te onderhouden en tijdig kleine reparaties of renovaties uit te laten voeren.

Kosten dakkapel renoveren

Wat kost het om een dakkapel te renoveren? De prijs van een dakkapel renovatie kan erg variëren. De prijzen zijn afhankelijk van de delen van de dakkapel die worden gerenoveerd of vervangen.

Welke delen van de dakkapel worden gerenoveerd? Het vervangen van boeiboorden of dakbedekking is vele malen goedkoper dan een complete dakkapel renovatie. De prijzen van dakkapel renovaties worden dus bepaald door de grootte van het project.

Ben je benieuwd naar de kosten die jouw dakkapel renovatie met zich meebrengen? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster. We kunnen wel een prijs van een nieuwe dakkapel geven, mocht het nodig zijn om de dakkapel te vervangen.

Wanneer dakkapel vervangen?

Het renoveren van een dakkapel is in de meeste gevallen goedkoper dan het vervangen van een dakkapel. Maar soms is het gewoonweg goedkoper én verstandiger om de dakkapel te vervangen. Dit is het geval bij een houten dakkapel die volledig is doorgerot. Het is dan lastiger en duurder om de dakkapel te renoveren dan vervangen.

Vergelijk offertes voor dakkapel renovatie

Wil je jouw dakkapel laten renoveren, maar hier niet te veel voor betalen? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale specialisten. De bedrijven kunnen je adviseren over de mogelijkheden om de dakkapel te renoveren of vervangen. Daarnaast ontvang je prijsopgaves en beslist je uiteindelijk zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Dakkapel laten renoveren of vervangen?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal