• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 164.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
Dakkapel renoveren of vervangen?

Dakkapel renoveren of vervangen?

Een dakkapel vergroot je leefruimte en je kan er lange tijd van genieten. Toch vergt ook een dakkapel onderhoud en is er na verloop van tijd een reparatie of renovatie vereist. Wanneer is het nodig om een bestaande dakkapel te repareren, renoveren of zelfs vervangen?

Bestaande dakkapel renoveren Als het nodig is om delen van de dakkapel aan te pakken en vervangen, spreken we van een dakkapel renovatie.

Beschadigde dakkapel repareren

Soms is het mogelijk om kleine beschadigingen aan de dakkapel te laten repareren. Zo is het mogelijk om houten of kunststof kozijnen te herstellen als ze licht beschadigd zijn. Dit kan je zelf doen, maar je kan ook een specialist laten kijken naar de beschadigingen. Dan ben je ervan verzekerd dat de reparatie goed gebeurt. Wat de dakkapel renovatie prijzen zijn, is afhankelijk van het dakkapel materiaal en het deel van de dakkapel dat vervangen moet worden.

Dakkapel renovatie kosten

De prijs van een dakkapel renovatie kan erg variëren. De prijzen zijn afhankelijk van de delen van de dakkapel die worden gerenoveerd of vervangen. Hoe meer onderdelen je laat renoveren, hoe hoger de prijs zal uitvallen. Ben je benieuwd naar de kosten die jouw dakkapel renovatie met zich meebrengen?

Dakkapel renoveren of vervangen?
dakkapel renovatie

Wanneer dakkapel vervangen?

Het renoveren van een dakkapel is in de meeste gevallen goedkoper dan het vervangen van een dakkapel. Maar soms is het gewoonweg goedkoper én verstandiger om de gehele dakkapel te vervangen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een houten dakkapel die volledig is doorgerot. Het is dan meer werk en duurder om de dakkapel te renoveren in plaats van vervangen.

Kosten dakkapel vervangen

Net als bij een renovatie is de prijs van een dakkapel vervangen afhankelijk van het materiaal. Een vakman zal eerst de bestaande dakkapel moeten verwijderen, voordat hij de nieuwe dakkapel kan plaatsen. Dit merk je uiteraard ook in de kosten. Vraag gratis dakkapel-offertes aan via Slimster voor een prijsindicatie.

Oude dakkapel vernieuwen door vakman

Ga je de dakkapel vervangen? Dan kan je wel wat meer informatie gebruiken:

Dakkapel vervangen: vergunning nodig?

Om een dakkapel te plaatsen, heb je in bepaalde gevallen een bouwvergunning nodig. Dit is ook het geval wanneer je een dakkapel gaat vervangen. Ben je benieuwd of je een omgevingsvergunning moet aanvragen? We hebben alle informatie met betrekking tot dakkapel vergunningen voor je op een rij gezet.

Bestaande dakkapel vergroten? Heb je al een dakkapel, maar wil je meer ruimte? Je bestaande dakkapel vergroten is dan ook altijd een optie. Zo profiteer je van extra ruimte en licht op zolder, zonder een hele nieuwe dakkapel te laten plaatsen.

Dakkapel renoveren of vervangen?

Wil je weten of jouw dakkapel toe is aan een opknapbeurt of echt vervangen moet worden? Wil je jouw dakkapel vergroten of vernieuwen, maar hier niet te veel voor betalen? Vraag dan gratis dakkapel-offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale specialisten. De bedrijven kunnen je adviseren over de mogelijkheden om de dakkapel te renoveren of vervangen. Daarnaast ontvang je prijsopgaves en beslist je uiteindelijk zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vergelijk 471 dakkapel-specialisten

WBB dakkapellen
Bogers & De Ruiter Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Dakkapel.nl
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal