• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Dakkapellen Heerlen

Vergelijk 388 specialisten

Laatste 3 dakkapellen in Heerlen

Onderhoudsvrij HR glas Zonwering Ventilatieroosters Rolluiken Gelieve de aangegeven opties apart op...

Jos Klijnenstraat, Heerlen

Geachte heer/mevrouw, Ik wil graag een dakkapel laten plaatsen aan de achterzijde van onze woning. Omdat...

Carboonstraat, Heerlen

ik wil het prijs verschil weten als kunststof goedkoper is dan kunststof Is de woning in bezit: Ja, het...

Welterhuisje, Heerlen

Gratis Dakkapel offertes

Dakkapel laten plaatsen in Heerlen

Net als in Maastricht komen onze specialisten ook in andere delen van Limburg zoals Heerlen. Voor een dakkapel in Heerlen bent u Dakkapellen.com dus ook aan het juiste adres. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak aanvragen. Wilt u liever eerst een prijsindicatie? Vraag dan tot wel vijf gratis offertes aan.

Voor een dakkapel moet u zich goed laten adviseren zodat u een weloverwogen keuze maakt. Kiest u bijvoorbeeld voor een houten dakkapel of gaat u voor een meer moderne kunststof dakkapel? Beide hebben weer andere voordelen en nadelen.

Vergunning kosten Heerlen

Vergunning dakkapel HeerlenOm een dakkapel in de gemeente Heerlen te plaatsen zijn er een aantal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Hierbij moet u denken aan de kosten die een gemeente rekent en de criteria waaraan voldaan dient te worden. Via de volgende link kunt u bekijken of er een vergunning vereist is binnen uw gemeente www.omgevingsloket.nl/vergunningscheck.

In de gemeente Heerlen is het verplicht om een vergunning te hebben voor het plaatsen van een dakkapel. De kosten die noodzakelijk zijn bij het plaatsen van een dakkapel verschillen per gemeente. Voor Heerlen gelden de volgende leges zijn van toepassing:

de standaard kosten zijn € 210,- waarbij er per 500 euro bouwkosten 15 euro extra kosten in rekening worden gebracht. Voor het plaatsen van een dakkapel moet u dus al gauw denken aan een bedrag van rond de 330 euro. In vergelijking met andere gemeentes is dit aan de hoge kant.

Criteria voor het plaatsen van een dakkapel

Wanneer u zonder vergunning een dakkapel wilt plaatsen dient u aan enkele criteria te voldoen:

 • De dakkapel wordt gebouwd op het achterdakvlak of zijdakvlak. Bij de laatstgenoemde geldt dat het dakraam niet gekeerd mag worden naar een openbare weg;
 • De dakkapel heeft een plat dak;
 • De dakkapel is niet hoger dan 1.75 meter;
 • De onderkant van de dakkapel ligt niet hoger dan 1 meter vanaf de daknok en mag niet lager zijn als een halve meter vanaf dit zelfde punt;
 • De dakkapel ligt meer dan 0,5 meter van de zijkant van het dak;
 • De dakkapel mag niet worden aangelegd indien het gaat om een tijdelijke woning, woongebouw (woonwagen). Ook mag het niet worden geplaatst op een vakantiehuisje of andere woning die niet permanent wordt bewoond;
 • Een monument of een door Het Rijk aangewezen beschermd stads- of dorpsgezicht mag ook worden voorzien van een dakkapel.

Het plaatsen van een dakkapel wordt door onze klanten vaak als ingewikkeld ervaren. Bij Dakkapellen.com nemen wij graag kosteloos deze handeling over.

Vijf gratis offertes

Een dakkapel in Heerlen (Limburg) vormt een waardevolle toevoeging aan uw woningen. Kies voor de absolute specialist op dit gebied, waarmee u puur vakmanschap met ervaring en kwaliteit kunt combineren. Wij zijn actief in heel Heerlen en omgeving. Nadat u het onderstaande formulier heeft ingevuld, wordt de aanvraag doorgestuurd naar vijf partners. Zij zullen allen één offerte opstellen, waardoor u moeiteloos kunt vergelijken op prijs en de voorwaarden.

Onze werkwijze
Via Dakkapellen.com wordt uw dakkapel snel geplaatst naar uw wensen. Uw wensen als klant staan volledig centraal.

 1. U vraagt vrijblijvend vijf GRATIS offertes aan.
 2. Een specialist komt langs en geeft u advies.
 3. Samen worden uw wensen besproken.
 4. Uw dakkapel wordt in één dag geplaatst!

Vergelijk dakkapellen specialisten regio Heerlen

Klaassen Dakkapellen
Scheer Dakkapellen
Klok & De Ruiter Dakkapellen
Dooijewaard Dakkapellen
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal