Gratis dakisolatie offertes?
Gratis & vrijblijvend

Subsidie dakisolatie 2024

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten

Wil je weten of er een landelijke dakisolatie subsidie is in 2024? Hoe kom je in aanmerking voor deze subsidie en zijn er ook lokale dakisolatie subsidies beschikbaar?

Dak isoleren 2024: subsidie via ISDE, SVOH & SVVE
Je kunt dakisolatie subsidie aanvragen via de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Voor huurwoningen is er de mogelijkheid van subsidie via de SVOH, bedrijven kunnen ook gebruikmaken van de SVOH, en VvE's via de SVVE.

Dakisolatie plaatsen: subsidie mogelijk in 2024?

Laat je dakisolatie uitvoeren? Dan kun je in 2024 gebruikmaken van verschillende subsidies. Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Regelingen 2024 Particulier Zakelijk VvE
ISDE
SVVE
SVOH

Welke landelijke subsidies zijn er?

Particulieren en bedrijven kunnen verschillende maatregelen subsidie aanvragen. Hiervoor zijn er verschillende soorten beschikbaar:

Dakisolatie laten plaatsen met subsidie?

 • 359 aangesloten isolatiespecialisten.
 • Vergelijk bedrijven die plaatsen in jouw gemeente.
 • Offertes zijn geheel gratis & vrijblijvend.
 • Altijd inclusief advies & hulp bij subsidie aanvragen & andere regelingen.

ISDE subsidie voor dakisolatie

Laat je jouw dak isoleren? Dan kun je in 2024 gebruikmaken van de ISDE-subsidie. Om in aanmerking te komen voor deze regeling, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder vind je een overzicht met specifieke voorwaarden voor dakisolatie.

Algemene ISDE-voorwaarden isolatie

 • Isoleer eerst je woning en vraag dan subsidie aan.
 • Isoleer de huidige oppervlakte van je woning; geen subsidie voor isolatie bij uitbreiding van het oppervlak door een aanbouw, nieuwe verdieping, nieuwe dakkapel of het betrekken van een garage bij je woning.
 • Het isolatiemateriaal moet voldoende dik zijn om aan de isolatiewaarde te voldoen, zonder de bestaande isolatie mee te tellen.
 • De isolatie wordt geplaatst door een bouw(installatie)bedrijf. Je mag niet zelf isoleren.
 • Maak tijdens de werkzaamheden een foto als bewijs van de uitgevoerde isolatie.
 • Per type isolatie krijg je maar één keer subsidie. Heb je bijvoorbeeld eerder subsidie ontvangen voor HR++ glasisolatie? Dan kun je hiervoor later niet nogmaals subsidie aanvragen. Ook niet als dit glas op een andere verdieping van je woning wordt geplaatst. Je mag wel op een later moment subsidie aanvragen voor een andere isolatiemaatregel, zoals dakisolatie of vloerisolatie. Tip: laat je binnen 24 maanden meerdere keren dezelfde isolatiemaatregel uitvoeren? Wacht dan met je aanvraag en vraag in één keer subsidie aan.
 • Dien je subsidieaanvraag in binnen 24 maanden na het uitvoeren van de eerste werkzaamheden.
 • Isoleer een woning met een bouwjaar voor 1 januari 2019 of toon aan dat de omgevingsvergunning voor 1 juli 2018 is aangevraagd.
 • Voor monumentale woningen gelden er aangepaste voorwaarden. Deze maken het toegankelijker om jouw monument te isoleren.

Ben je de eigenaar, maar verhuur je jouw woning? Dan word je binnen de ISDE gezien als een zakelijke aanvrager. Voor isolatiemaatregelen kun je dan subsidie aanvragen via de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). Let op: hier gelden andere voorwaarden.

ISDE-voorwaarden dakisolatie

 • Je laat minimaal 20 m2 van jouw bestaande dak isoleren.
 • Het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal moet een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben van 3,5 [m2 K/w].
 • Het aanbrengen van lokaal gespoten PIR of PUR wordt uitgevoerd met HFK-vrije blaasmiddelen.
Let op! Je moet in de subsidieaanvraag kiezen tussen dakisolatie of zoldervloerisolatie. Je krijgt maar voor een van deze maatregelen subsidie.

Bekijk de algemene voorwaarden over de ISDE-subsidie. Of kijk voor alle voorwaarden en details op de website van de RVO.

Hoeveel ISDE-subsidie kan ik krijgen voor dakisolatie?

Maatregel Subsidiebedrag¹ Voorwaarde
Dakisolatie € 15 per m2 Vanaf 20 t/m 200 m2

¹ Subsidiebedragen alleen voor 1 maatregel. Bedrag verdubbelt bij 2 maatregelen.

Bonus voor biobased isolatiemateriaal
Vanaf 1 januari 2024 geldt er een bonus wanneer je gebruikmaakt van milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Wanneer je biobased dakisolatie laat aanbrengen, dan krijg je een bonus van €5 per m2.
Eerst isoleren, dan subsidie aanvragen
Gratis offertes

SVVE subsidie voor dakisolatie

Wil je als Vereniging van Eigenaren gebruikmaken van isolatie subsidie, dan kun je in aanmerking komen voor de SVVE-subsidie wanneer je je woning(en) laat voorzien van dakisolatie. Om in aanmerking te kunnen komen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden.

Minimale isolatiewaardes en oppervlaktes standaard

Maatregel Minimale isolatiewaarde¹ Minimale oppervlakte (per woning)²

Dak-/zoldervloerisolatie³

Rd ≥ 3,5 m²K/W 70% gehele dak of zoldervloer

¹ Er wordt alleen uitsluitend gekeken naar het nieuwe isolatiemateriaal dat je toevoegt. Bestaande (oude) isolatie valt buiten de subsidieregeling.
² Vermenigvuldigd met het aantal appartementen in jouw gebouw(en).
³ Je laat lokaal spuiten met PIR of PUR uitvoeren met HFK-vrije blaasmiddelen.

Bekijk de algemene voorwaarden over de SVVE-subsidie. Of kijk voor alle voorwaarden en details op de website van de RVO.

Hoeveel SVVE-subsidie kan ik krijgen voor dakisolatie?

Maatregel Subsidiebedrag¹
Dakisolatie € 15 per m2

¹ Gem. subsidiebedrag voor 1 maatregel per m2 in 2024. Vanaf 2 maatregelen wordt dit bedrag verdubbeld.

Bonus voor biobased isolatiemateriaal
Vanaf 1 januari 2024 geldt er een bonus wanneer je gebruikmaakt van milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Wanneer je biobased dakisolatie laat aanbrengen, dan krijg je een bonus van €5 per m2.
Dakisolatie voor VvE laten plaatsen met subsidie?
Gratis offertes

SVOH subsidie voor dakisolatie

Heb je een huurwoning? Dan kun je gebruikmaken van de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). In de tabel hieronder vind je de minimale eisen waar je aan moet voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor de SVOH-subsidie.

Maatregel Minimale isolatiewaarde- of rendementseis Minimale oppervlakte (per woning in m2)

Dakisolatie

Rd ≥ 3,5 20 m2

Let op! Je moet in de subsidieaanvraag kiezen tussen dakisolatie of zoldervloerisolatie. Je krijgt maar voor een van deze maatregelen subsidie.

Meldcode bij isolatiemaatregel

Laat je een isolatiemaatregel uitvoeren? Dan wordt er tijdens de subsidieaanvraag om een meldcode gevraagd. Controleer voordat je de maatregel aanschaft, of jouw isolatiemaatregel op de meldcodelijst staat.

Staat jouw maatregel niet op de lijst? Dan kun je ook subsidie aanvragen. Stuur wel bij jouw subsidieaanvraag de productbeschrijving en technische informatie mee. Het kan zijn dat jouw maatregel niet voldoet aan onze eisen. De aanvraag wordt dan afgewezen en je krijgt geen subsidie.

Ga je een monumentale huurwoning verduurzamen? Op dit moment zijn er geen meldcodelijsten voor monumenten. Ook zijn er voor de SVOH geen meldcodelijsten voor maatregelen anders dan isolatiemaatregelen en isolerend glas.

Bekijk de algemene voorwaarden over de SVOH-subsidie. Of kijk voor alle voorwaarden en details op de website van de RVO.

Hoeveel SVOH-subsidie kan ik krijgen voor dakisolatie?

Maatregel Subsidiebedrag¹

Dakisolatie

€ 15 per m2

¹ Gem. subsidiebedrag voor 1 maatregel per m2 in 2024. Vanaf 2 maatregelen wordt dit bedrag verdubbeld.

Lokale dakisolatie subsidie aanvragen

Ben je op zoek naar een lokale dakisolatie premie of subsidie? Je gemeente kan je meer vertellen over de mogelijkheden. Benieuwd naar andere regelingen die je kunt gebruiken? Check dit op de Energiesubsidiewijzer.

Veelgestelde vragen

Dakisolatie + subsidie aanvragen bij expert

Subsidie dakisolatie

Wil je je dak isoleren en gebruikmaken van subsidies om te besparen? Vraag dan vrijblijvende dakisolatie offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakkundige bedrijven die werken in jouw regio. Laat je informeren en vergelijk de bedrijven met elkaar. Je kiest zelf wie het beste bij je past.

Dakbedekking isoleren met subsidie?

ISOGLOBE
ETS Isolatie
Dakisoleren.nl
Bureau voor Verduurzamen
BKW Isolatie
AZ Isolatietechniek
Isolatie Totaal Nederland
Hetisolatieteam.nl
BEVO Isolatie
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal