• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 104.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Schuin dak dakbedekking

Hellend dak dakbedekking

De meeste woningen in Nederland zijn voorzien van een schuin dak. Voor hellende daken zijn er andere mogelijkheden wat betreft dakbedekking dan bij platte daken. Welke opties heb je precies?

Prijzen dakbedekking schuin dak

Wil je de dakbedekking vervangen op je schuine dak of ben je op zoek naar nieuwe dakbedekking? De prijs van nieuwe dakbedekking is afhankelijk van het dakoppervlak, de materiaalkeuze en eventuele extra opties. Ook de afwerking en montage speelt een rol.

In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de dakbedekking prijzen van een hellend dak. Liever de exacte kosten weten? Vraag dan gratis dakbedekking-offertes aan via Slimster.

De kosten om dakbedekking te leggen op een hellend dak is afhankelijk van meerdere factoren. Hoe staat het met de dakconstructie? Moet de huidige laag dakbedekking worden verwijderd? De prijs wordt ook beïnvloed door de staat van de isolatielaag.

Soorten materialen

Materiaal
Prijs per m2*
Dakpannen € 55,-
Dakleien € 70,-
Rieten dak € 95,-
Groendak** € 55,-

* Vanaf-prijs dakbedekking, incl. plaatsing en btw.
** Er is een speciale ondergrond vereist voor groendak. De kosten hiervoor komen nog bovenop het groendak.

Dakbedekking prijzen vergelijken

Dakbedekking voor hellende daken

Dakpannen Dakpannen
Groendak Groendak
Leien dak Leien dak
Rieten dak Rieten dak

Mogelijkheden dakbedekking schuin dak

Dakpannen zijn het meest populaire materiaal op schuine daken, maar er zijn meer materialen te zien op woningen met een hellend dak. Wil je een duurzame woning? Dan is een groendak een ideale optie. Een dakbedekking met een enorm lange levensduur? Ga dan voor natuurleien, die gaan tot wel 100 jaar mee.

Naast de materiaalkeuze kan je ook extra opties toevoegen aan je dakbedekking. Wat dacht je van een dakkapel of een dakraam? En wil je duurzaam energie opwekken? Laat dan zonnepanelen plaatsen op je dak.

Nieuw dak of dak herstellen?

Het is niet altijd nodig om het dak te vervangen. Soms is het repareren van de dakbedekking voldoende. Een dakdekker kan je vertellen wat de beste optie is voor je huidige dakbedekking: repareren of vervangen.

Vind de beste dakdekker

Wil je jouw schuine dak repareren of nieuwe dakbedekking laten plaatsen? Vraag dan gratis dakbedekking-offertes aan en kom in contact met regionale dakdekkers. Vergelijk de verschillende bedrijven en kies zelf met welke specialist je in zee gaat. Je besparing kan zo wel oplopen tot 45%.

Vrijblijvend dakbedekking-offertes vergelijken

Dakdekkers Nederland
Dakotim & Bosvelt en Haisch
Moltmaker Installatie & Dakdekkersbedrijf
Kooistra Dakdekkers & De Kock loodgieters
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal