• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Dakbedekking materialen

Het Nederlandse klimaat heeft vele gezichten; van stralend hete zomerdagen tot regenachtige nachten en winterse ochtenden. Je wil het hele jaar door veilig en droog in je woning zitten. Hier is een goede dakbedekking voor nodig, maar welke mogelijkheden heb je om je huis te beschermen?

Materialen: de mogelijkheden Bitumen Bitumen

Met het Nederlandse weer moet je dakbedekking hitte, storm, regen en sneeuw kunnen weerstaan. Beschermt jouw dakbedekking niet meer voldoende? Op platte daken is het mogelijk om nieuwe bitumineuze dakbedekking te plaatsen; deze dakbedekking zorgt ervoor dat je woning er weer even tegenaan kan.

Bitumen
Dakpannen Dakpannen

Loop een rondje door een willekeurige woonwijk en je ziet meerdere woningen met dakpannen op het dak. Dakpannen zijn populair in Nederland en dat is niet voor niets; deze dakbedekking heeft namelijk veel voordelen. Maak je huis weer wind- en waterbestendig met nieuwe dakpannen op je dak. Kenmerken dakpannen

Dakpannen
EPDM EPDM

EPDM is één van de meest populaire soorten dakbedekking voor platte daken. Dankzij de vele voordelen kiezen veel mensen voor dakbedekking van dit kunststof rubberfolie.

EPDM
Groendak Groendak

Voor een dak met uitstraling kies je voor een groendak. Maar wat is een groendak precies? Een groendak is begroeid met planten. Er is meer dan één type groendak; je hebt de keuze uit verschillende soorten vegetatiedaken, afhankelijk van het soort beplanting en het gebruiksdoel van het dak. Eén ding is zeker: een groendak heeft meer voordelen dan alleen een mooie, frisse toevoeging aan het uitzicht.

Groendak
Leien dak Leien dak

Dakleien geven je woning een authentieke uitstraling. Van oorsprong zijn deze leien dakpannen gemaakt van natuurlijk leisteen, maar tegenwoordig zijn er ook dakleien beschikbaar in andere materialen. De leidekkers in het Slimster netwerk kunnen je adviseren over de geschikte optie voor jouw dak. Soorten dakleien Vroeger werd er meestal gebruik gemaakt van natuurleien, maar tegenwoordig zijn vooral kunstleien in trek. Natuurleien hebben een langere levensduur, maar ook kunstleien hebben de nodige voordelen. Beide leistenen zijn weerbestendig en bestand tegen temperatuurschommelingen. De verschillen zie je in onderstaande tabel. Natuurleien Kunstleien Prijs € 115,- € 70,- Levensduur 100 jaar 30 jaar Uitstraling Authentiek, met imperfecties Minder authentiek, egale stenen

Leisteen
Riet Riet

Altijd al die romantische en landelijke uitstraling van een rieten dak willen hebben? Steeds meer mensen laten hun dak bedekken met riet om deze uitstraling te creëren. Maar is jouw dak geschikt voor riet? Lees snel verder. Kan ik mijn dak met riet bedekken? Een rieten dak is niet mogelijk op alle dakconstructies. Een dak is alleen geschikt voor riet als de hellingshoek meer dan 45 graden bedraagt. Bij een klein dak volstaat minimaal 30 graden ook. Hoe steiler het dak, hoe hoger de levensduur van het rieten dak. Regenwater wordt namelijk eenvoudig afgevoerd, waardoor het dak minder snel gaat rotten.

Riet