• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 138.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Is een witte trap lastig te onderhouden?

Witte trap onderhouden: hoe doe je dat?

Heb jij een witte trap in huis en wil je weten hoe je deze goed kan onderhouden? Of is je huidige trap toe aan een opknapbeurt en wil je graag een lichte trap? Ontdek hier welke materialen het beste zijn bij een traprenovatie van een lichte of witte trap én lees hoe je een witte trap echt wit houdt.

Witte trap: schilderen of bekleden?

Kies jij voor een witte trap of een trap in een andere lichte kleur, dan heb je de keuze uit verschillende materialen. De materiaalkeuze is belangrijk, want op een witte trap zie je alles. Vermijd daarom materialen die lastig te reinigen zijn, zoals wit tapijt. Je zal ieder vlekje zien op deze trapbekleding en tapijt is lastig schoon te maken.

Als eerste moet je de keuze maken tussen de trap bekleden of laten schilderen. Ga je voor trapbekleding, dan zijn overzettreden van laminaat, pvc of hout goed schoon te houden. Laat je de trap schilderen, dan zijn er verschillende opties. Je kan de trap laten lakken in zijdeglans voor stroevere treden of laat een antisliplaag aanbrengen. Zo vergroot je de veiligheid op je nieuwe witte trap.

Regelmatig witte trap reinigen

Om jouw trap mooi en als nieuw te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te reinigen. Heb jij houten trapbekleding? Deze kan je deze met een droge of uitgewrongen doek schoon wrijven. Vermijd schuursponsjes, hiermee beschadig je de trap! Naast het dagelijks schoonmaken van de trap, is het aan te raden om het hout twee keer per jaar te laten behandelen. Zo blijft het hout op zijn mooist en voorkom je slijtage. Ook bij pvc overzettreden of laminaat trapbekleding kan je met een uitgewrongen of droge doek de vlekken eenvoudig verwijderen.

Zowel bij hout, pvc als laminaat is het niet verstandig om agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken. De kans dat deze in de trapbekleding trekken is groot en hier wordt het materiaal niet mooier op.

Zo houd je een witte trap schoon

Wil jij zo lang mogelijk genieten van jouw witte trap, ga hier dan zuinig mee om. Eén van de makkelijkste tips die wij je kunnen geven is: loop niet met schoenen op de trap. Zorg ervoor dat schoenen en vieze sokken ver uit de buurt blijven van jouw witte trap, ongeacht het materiaal. Vind je het te glad en gevaarlijk om op sokken de trap op te lopen? Maak in dat geval gebruik van antislip strips op de traptreden.

Kijk ook uit met het tillen van zware voorwerpen, zoals koffers. Deze kunnen al snel voor krassen of deuken zorgen op je witte trap.

Witte stootborden op trap

Je kan gaan voor een compleet witte trap, maar tegenwoordig zijn witte stootborden ook erg populair. Kies voor een witte trap met houten treden of ga voor betonlook overzettreden met witte stootborden. Dit zorgt voor een mooie uitstraling, maar let op: ook deze witte stootborden worden snel vies. Vooral wanneer jij schoenen draagt op de trap; de neus van de schoen stoot namelijk tegen het stootbord aan. Ook hier is de beste oplossing om niet met je schoenen of vieze sokken op de trap te lopen.

Traprenovatie via Slimster

Ga je jouw trap renoveren en lijkt een strakke witte trap jou wel wat? Je komt via Slimster in contact met ervaren traprenovatie-specialisten. Of heb je liever nog meer informatie over traprenovaties?

179 traprenovatie-specialisten vergelijken

Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina