Wasmachine met gordijnen programma kopen

Wasmachines met gordijnen programma

Gordijnen moeten gewassen worden met een fijn wasprogramma, om de delicate stof zoveel mogelijk te beschermen en de kleur te behouden. Toch gaat dit vaker fout dan goed. Gordijnen worden regelmatig te heet gewassen. Hierdoor kunnen ze krimpen of raken ze de juiste kleur kwijt in de trommel. Je wilt je dure gordijnen natuurlijk niet beschadigen in de wasmachine.

Daarom zijn er wasmachines met speciale gordijnen wasprogramma's. Hiermee bescherm je de delicate stof optimaal, maar niet alle soorten gordijnen kun je wassen. Vergelijk alle wasmachines met gordijnen programma via Slimster en vind de beste aanbieding!

109 resultaten

Bosch WAN28062FG

Voorbelading , 7 kg , Energieklasse D
Bosch WAN28062FG
€ 539,-
Voorbelading
7 kg

AEG L6TBK62

Bovenbelading , 6 kg , Energieklasse D
AEG L6TBK62
€ 509,-
Bovenbelading
6 kg

Siemens WM14VE43

Voorbelading , 9 kg , Energieklasse A
Siemens WM14VE43
€ 1122,-
Voorbelading
9 kg

LG F4J5VN3WE

Voorbelading , 9 kg , Energieklasse D
LG F4J5VN3WE
€ 599,-
Voorbelading
9 kg

Wasmachine met gordijnen programma vergelijken

Wasmachines met een gordijnen programma zijn verkrijgbaar in alle prijscategorieën. Op deze pagina kun je alle wasautomaten met een gordijnen wasprogramma vergelijken. Gebruik het filter om de resultaten te verfijnen of klik op de vergelijk knop voor een vergelijkingsoverzicht. Vergelijk bijvoorbeeld op prijs, kleur en energieklasse. In het prijsoverzicht vind je meteen de beste aanbieding voor de laagste prijs. Door kieskeurig te vergelijken vind jij beslist de beste online aanbieding.

Beste wasmachine kopen? Bekijk de test van Slimster!
Beste wasmachines

Wasmachine met optimale behandeling en bescherming van gordijnen

Ook gordijnen die wel gewassen kunnen worden hebben een speciale behandeling nodig. De bovenstaande modellen hebben een fijn gordijnen wasprogramma en gaan zorgvuldig om met de gordijnenstof. De juiste temperatuur en draaisnelheid worden aangehouden en ook wordt stof verwijderd door middel van een programma met voorwas.

Zo kun je gordijnen met katoen of linnen uitstekend wassen, waarbij de kans op krimpen of het vervagen van de kleuren tot een minimum worden beperkt. Gordijnen zijn grote objecten en daarom hebben veel onderstaande modellen een XL opening. Wasmachines met een gordijnen wasprogramma zijn helemaal ingesteld op het voorzichtig schoon krijgen van gordijnen, zonder dat de stof en de kleur zal worden aangetast.

Niet alle gordijnstoffen kun je wassen

Het hangt van de gebruikte gordijnstof af of ze gewassen kunnen worden in de wasautomaat. Vitrages en inbetweens zijn meestal gemaakt van polyester, wat prima gewassen kan worden. Gordijnen met katoen of linnen kunnen echter tot 4% gaan krimpen in de machine, vooral bij te heet wassen. Het is erg vervelend als jouw dure gordijnen ineens veel hoger boven de grond komen te hangen. Overgordijnen daarentegen kunnen meestal niet gewassen worden, helemaal niet als ze voorzien zijn van een print.

Niet alle gordijnen zijn geschikt voor een wasprogramma. Katoen of linnen kunnen krimpen en overgordijnen met print zijn vaak helemaal niet geschikt voor de wasmachine!