LG Instaview koelkast met Amazon Alexa

LG Instaview koelkast met Amazon Alexa
Marvin Grouw
Content Manager
2 minuten

Onze huishoudelijke apparaten worden steeds slimmer. De technologische ontwikkelingen staan in het teken van Smart, het creeren van een slim huishouden waarin koelkasten, magnetrons, vriezers en televisies met elkaar verbonden zijn. LG heeft aangekondigd te gaan samenwerken met Amazon aan de zogeheten Smart Instaview koelkast. Deze slimme koelkasten zijn uitgerust met een 29-inch touchscreen in de deur, welke doorzichtig wordt wanneer je er twee keer op klopt. Ook zal de ijskast worden voorzien van de Amazon Alexa spraakassistent.

Slimme LG Instaview koelkast

Deze LG Smart koelkast beschikt over het WebOS besturingssysteem, dat is hetzelfde platform als je vindt in LG Smart TV's. Het koelgedeelte is uitgerust met groothoek camera's. Zo kun je van met behulp van Panorama View van afstand in je koelkast kijken. Op deze manier kan worden bijgehouden wat je nog op voorraad hebt liggen en welke producten bijna over hun houdbaarheidsdatum gaan. Je kunt zelfs een reminder krijgen wanneer een product over datum dreigt te gaan. Uit onderzoek blijkt dat 77% van de mensen tijdens het boodschappen wel eens producten kopen die ze eigenlijk al in huis hadden liggen. Deze smart koelkast kan dit probleem dus gemakkelijk oplossen!

Amazon Alexa spraakassistent

Met het grote touchscreen kun je veel meer regelen dan de inhoud van je koelkast checken. Zo kun je onder anderen:

  • Muziek afspelen
  • Notities opslaan en weergeven
  • Recepten zoeken en bekijken
  • Het weerbericht tonen

Met Amazon Alexa is het mogelijk om spraakbediening te gebruiken. Je kunt direct eten bestellen via Amazon, maar door Alexa te gebruiken kun je ook andere zaken regelen. Je kunt to-do lijstjes bijhouden, je complete Smart Home systeem bedienen en nog veel meer.

Komt deze LG Smart koelkast naar Nederland?

De LG Smart Instaview koelkasten zullen te koop zijn als koelvriescombinatie en Amerikaanse koelkast. Helaas zijn deze slimme ijskasten op dit moment enkel nog verkrijgbaar in de Verenigde Staten. In Amerika is Amazon natuurlijk veel groter dan in Europa. Wellicht brengt LG hun Instaview modellen op een later moment wel naar Nederland, wanneer Amazon hier groter is. Of misschien wel wanneer een samenwerking met Bol.com of Albert Heijn kan worden opgezet.

Pre-order de LG GSX960NEAZ InstaView bij Coolblue

LG Instaview koelkast met Amazon Alexa

Hoewel het dus nog maar de vraag is of de Smart edition van deze door-in-door koelkast in Nederland uitkomt, is de normale variant (zonder Amazon Alexa) wel te kopen. Coolblue zal de LG GSX960NEAZ InstaView in Nederland gaan verkopen en jij kunt hier als eerste bij zijn. Pre-order deze InstaView koelkast bij Koelkaststore.nl en geniet exclusief van deze geweldige koelkast.

Deze Amerikaanse koelkast biedt een koelruimte van 405 liter en een vriesruimte van maar liefst 196 liter. Genoeg voor een groot gezin dus. Bovendien krijg jij met luxe functies als een waterdispenser, Total No Frost en Super Frost zeker waar voor je geld. Coolblue verwacht de GSX960NEAZ vanaf 9 juni te kunnen leveren.