Kattenverzekering vergelijken

Kattenverzekering vergelijken

Waarom een kattenverzekering?

Soms is jouw kat ziek. Dan ga je daarmee naar de dierenarts. Kosten voor een behandeling kunnen flink oplopen. Met een kattenverzekering krijg je de kosten van de meeste medische behandelingen van jouw poes of kater vergoed. Door maandelijks een premie te betalen, voorkom je dat je na een bezoek aan de dierenarts in één keer een groot bedrag kwijt bent.

Kat verzekeren of niet?

Katten hebben negen levens. Toch komen katten regelmatig voor een consult bij de dierenarts. Of je een verzekering voor jouw kat wilt afsluiten is een persoonlijke keuze. Ben je goed in sparen en zorg je dat je altijd een ‘budget dierenarts’ hebt voor zorgkosten van je kat? Of vind je het fijner financiële verrassingen te voorkomen door maandelijks een premie aan ‘verzekering dier’ te betalen?

Wat zijn de voor- en nadelen van een kattenverzekering?

Wil jij jouw kat wel of niet verzekeren? Goed is om naar de voor- en nadelen van een verzekering voor jouw huisdier te kijken voor je de keuze maakt.

Voordelen kat verzekering

 • Je bent financieel voorbereid op de medische kosten van jouw kat, zo voorkom je dat je geen geld hebt om jouw viervoeter de zorg te bieden die het nodig heeft
 • Je kunt een ziektekostenverzekering kat aanvullen naar wens, zo kies je voor de verzekering die bij jou past
 • Terugkerende kosten zoals ontwormen en ontvlooien zijn gedekt

Nadelen kat verzekering

 • Ondanks dat je per maand een premie betaalt, ben je alsnog kosten aan eigen bijdrage kwijt.
 • Was je kat al onder behandeling voordat je de verzekering afsloot, dan valt dat buiten de verzekering.
 • Je betaalt maandelijks een bedrag aan premie, ook wanneer blijkt dat je geen hulp van een dierenarts nodig hebt.

Wat verzeker je met een kattenverzekering?

Je kunt een kattenverzekering naar eigen wens inrichten. Je verzekert de algemene zorgkosten met een basisverzekering. Met een aanvullende verzekering kun je de kosten verzekeren die buiten de basiszorg vallen, zoals preventie zorgkosten die je maakt als je met je kat naar dierenarts gaat voor controle van de tanden.

Wat valt onder een basisverzekering voor katten?

 • Algemene zorgkosten

Per verzekeraar is het verschillend wat binnen een basisverzekering valt. Doorgaans verzeker je met een basis ziektekostenverzekering de meeste voorkomende zorgkosten die een poes of kater bij een dierenarts maakt. Je kunt denken aan het consult zelf, operaties onder narcose of medicijnen met herhaalrecept. Raadpleeg hiervoor het dekkings- en vergoedingenoverzicht.

Wat valt onder een aanvullende verzekering voor katten?

 • Preventieve zorgkosten

Als je een kat hebt kan je ook langs de dierenkliniek gaan voor preventieve zorg. Je kunt denken aan gebitszorg en vaccinaties, maar ook aan een reisverzekering voor zorg op vakantie. Overlijdt jouw dierenvriend? De kosten voor de crematie zijn net als de preventieve zorgkosten gedekt met een aanvullende verzekering.

Wat kost een kattenverzekering?

Voor zo’n €10,- tot €15,- per maand kun je een basisverzekering voor je kat afsluiten. De prijs van een verzekering verschilt per zorgaanbieder, die bepaalt de prijs aan de hand van verschillende factoren:

 • Dekking (basis of aanvullend)
 • Hoogte van het eigen risico/eigen bijdrage
 • Leeftijd van je poes of kater
 • Gewicht van de kat
 • Kattenras
 • Regio waar je woont (is van invloed op de kosten van de dierenarts)

Wat is het eigen risico van een kattenverzekering?

De hoogte van het eigen risico is per verzekering anders. De ene verzekeraar stelt een bedrag vast van rond de € 50,- dat je betaalt wanneer jouw huisdier een behandeling nodig heeft. De andere verzekeraar stelt een percentage vast, variërend van 15% tot 25%. Je leest dit in de voorwaarden.

kat wordt onderzocht

Dierenverzekering kat vergelijken

Wil je een kattenverzekering vergelijken? Het is slim om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op die manier vind je de goedkoopste kattenverzekering met voorwaarden die het beste bij jou past. Slimster helpt jou om aanbieders van kattenverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Welke aanbieders van huisdierenverzekeringen zijn er?

Bij Slimster kun je gemakkelijk huisdierenverzekeringen met elkaar vergelijken. De volgende verzekeraars bieden een huisdierenverzekering aan:

 • Reaal kattenverzekering (loopt via Ohra)
 • Ohra kattenverzekering
 • Hema kattenverzekering
 • Aegon kattenverzekering
 • Petplan kattenverzekering
 • Inshared kattenverzekering

FAQ

Wat de beste verzekering is voor jouw poes of kater hangt af van jouw persoonlijke wensen. Kies jij graag voor de goedkoopste kattenverzekering? Of vind je het vooral belangrijk dat alle mogelijke zorgkosten zijn gedekt? Kijk altijd goed naar de polisvoorwaarden. Bij Slimster kun je een goede vergelijking maken.

Hoe oud mag je kat zijn voor een verzekering? Kan je een oude kat verzekeren? Dat is per aanbieder verschillend. Sommige aanbieders verzekeren een kat tot 6 jaar, maar er zijn ook verzekeraars die een kat tot 12 jaar oud nog willen verzekeren.

Voor welke periode je een kattenverzekering afsluit hangt af van de verzekeraar die je kiest. De ene aanbieder vraagt je een contract voor een paar jaar aan te gaan, de ander kan je per jaar opzeggen en weer een ander geeft je de mogelijkheid om dagelijks je contract te beëindigen. Vergelijk aanbieders bij Slimster.

Maag-, darm-, nier- en leverproblemen, blaasontsteking en suikerziekte zijn een paar van de meest voorkomende redenen voor baasjes om met hun poes of kat langs de dierenarts te gaan. Daarnaast bezoek je een dierenartsenpraktijk ook zonder dat een kat ziek is, bijvoorbeeld om het te chippen.

De kosten aan een dierenarts kan per praktijk erg verschillen. Gemiddeld kost een consult zo’n €35,-. Stel dat het nodig is dat je kat een behandeling krijgt, dan lopen de kosten op. Zeker bij een operatie of medicijnen voor een chronische ziekte. In de meeste gevallen betaalt een kattenverzekering zichzelf terug.