Hondenverzekering vergelijken

Hondenverzekering vergelijken

Waarom een hondenverzekering?

Als baasje van een hond wil je het allerbeste voor jouw viervoeter. Soms kan er iets gebeuren waardoor jouw hond zorg nodig heeft. Denk je erover om jouw hond te gaan verzekeren? Een honden zorgverzekering kan handig zijn om onverwacht hoge kosten bij de dierenarts te kunnen financieren door maandelijks een premie te betalen.

Hondenverzekering wel of niet?

Je weet natuurlijk nooit of jouw hond gezond blijft of dat er reden is voor een bezoek aan de dierenarts. Een hond verzekeren of niet is een keus die afhangt van jouw persoonlijke situatie. Heb je een spaarrekening en ben je voorbereid op onverwachte kosten? Of vind je het fijn om een maandelijkse premie te betalen om verrassingen voor te zijn? Heb je geen geld voor dierenarts-facturen apart staan? Dan is een hondenverzekering slim.

Wat zijn de voor- en nadelen van een hondenverzekering?

Of je wel of geen hondenverzekering neemt, kun je beter bepalen wanneer je de voor- en nadelen van een dierenverzekering op een rijtje hebt:

Voordelen honden verzekering

 • Je bent voorbereid op medische kosten voor jouw hond, je komt niet voor financiële verrassingen te staan
 • Terugkerende kosten zoals een dierenartsbezoek of medicatie met herhaalrecept zijn al betaald via de premie
 • Je kunt je verzekering naar eigen wens aanvullen, zo heb je de verzekering die bij jouw hond past

Nadelen honden verzekering

 • Je betaalt altijd een eigen risico, de dekking van jouw hondenverzekering is nooit volledig
 • Had jouw hond al bepaalde klachten voordat je de verzekering afsloot, dan zijn deze niet meeverzekerd
 • Je betaalt maandelijks een bedrag aan premie, ook wanneer je geen hulp van een dierenarts nodig hebt

Wat verzeker je met een hondenverzekering?

Ondanks de verschillen tussen verzekeringen zijn er ook overeenkomsten. Zo kun je bij elke verzekeraar van honden kiezen voor een basisverzekering met een aanvullende verzekering. In de basisverzekering zijn kosten voor gangbare zorg gedekt die je bij een dierenarts maakt. Met een aanvullende verzekering verzeker je preventieve zorgkosten.

Wat valt onder een basisverzekering voor honden?

 • algemene zorgkosten

Het verschilt per verzekering welke kosten met een basisverzekering zijn gedekt. Over het algemeen zijn bij hondenverzekeringen kosten voor urgente zorg opgenomen in de basisverzekering. Je kunt denken aan operaties, onderzoek bij ziekte en een bezoek aan de dierenkliniek.

Wat valt onder een aanvullende verzekering voor honden?

 • preventieve zorgkosten

In een aanvullende verzekering zijn vaak behandelingen opgenomen die je uit voorzorg afneemt. Preventieve zorgkosten zijn bijvoorbeeld tandartskosten, vaccinaties of castratie en sterilisatie, maar ook de crematie van jouw hond kan je verzekeren.

Hondenverzekering kosten

Wat kost een hondenverzekering? Een basis hondenverzekering kost tussen de €10,- en €40,- per maand. Wil je een goedkope hondenverzekering? Realiseer je dan dat de prijs van de premie die je maandelijks betaalt afhangt van verschillende factoren:

 • de dekking (basis of aanvullend)
 • de hoogte van het eigen risico/eigen bijdrage
 • het gewicht
 • de leeftijd van je hond
 • het hondenras
 • de regio waar je woont (is van invloed op de kosten van de dierenarts)

Wat betaal ik aan eigen risico van een hondenverzekering?

Ondanks dat je verzekerd bent, betaal je een bedrag aan eigen risico per behandeling. Dit bedrag verschilt per verzekeraar en is soms een vast bedrag van rond de € 50,- en soms een percentage van 15 tot 25% het totaalbedrag van de behandeling. Bekijk goed de voorwaarden wanneer je een verzekering afsluit.

Huisdierenverzekering hond vergelijken

Wil je jouw hond verzekeren? Het is slim om je te verdiepen in verschillende aanbieders van een verzekering voor honden. Hondenverzekeringen verschillen onderling sterk. De ene aanbieder dekt wel een bepaalde behandeling die een andere aanbieder niet meeneemt in het zorgpakket. Vergelijk hondenverzekeringen! Slimster helpt jou daarbij.

Welke aanbieders van huisdierenverzekeringen zijn er?

Bij Slimster kun je gemakkelijk huisdierenverzekeringen met elkaar vergelijken. De volgende verzekeraars bieden een huisdierenverzekering aan:

 • Reaal hondenverzekering (loopt via Ohra)
 • Ohra hondenverzekering
 • Hema hondenverzekering
 • Aegon hondenverzekering
 • Petplan hondenverzekering
 • Inshared hondenverzekering

Veelgestelde vragen over hondenverzekering

Welke hondenverzekering het best is, hangt af van jouw wensen. Je wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is, maar de goedkoopste hondenverzekering is niet altijd ook de meest passende hondenverzekering. Kijk altijd goed naar de polisvoorwaarden die een verzekeraar stelt, zo kan je goed kiezen. Slimster helpt jou met het vergelijken van hondenverzekeringen.

Kan je een oudere hond verzekeren? Een verzekeraar neemt de leeftijd van de hond mee in het bepalen van de maandelijkse premie. Soms is het door de leeftijd van je hond niet meer mogelijk een verzekering af te sluiten, omdat de verzekeraar je hond dan te oud vindt. De meeste verzekeringen zijn mogelijk tot je hond 5 of 7 jaar is.

Het hangt helemaal af van de verzekeraar die je kiest wat de contractduur van de verzekering is. Sommige verzekeringen sluit je af voor een periode van een paar jaar, andere verzekeraars geven je de mogelijkheid dagelijks je contract op te zeggen. Soms is het contract van de hondenverzekering maandelijks te beëindigen. Vergelijk via Slimster.

Maag- of darmproblemen, huidproblemen of pijn in de spieren en gewrichten zijn de meest voorkomende redenen om met een hond langs de dierenkliniek te gaan. Sommige ziektes zijn typerend voor een bepaald ras. Er zijn ook andere redenen dan ziekte om naar de dierenarts te gaan, zoals het verplicht chippen van je hond.

Een hondenverzekering kost in basis tussen de €10,- en €40,- per maand.

De kosten voor een consult aan de dierenarts kan verschillen per praktijk, maar liggen tussen de €30,- en €50,-. Sommige kosten zijn steeds terugkerend, zoals het ontvlooien, ontwormen en inenten. Is het nodig dat je hond een operatie krijgt? Dan praat je al snel over enkele honderden euro’s. Met een hondenverzekering ben je op deze kosten voorbereid.