Vouwfiets verzekering vergelijken

Waarom een vouwfiets verzekeren?

Een fiets die je kunt opvouwen is handig. Met name voor onderweg! Met een vouwfiets die je mee neemt van hot naar her kan van alles gebeuren. Vouwfietsen zijn populair onder dieven en gevoelig voor schade. Met een verzekering dek je de kosten die dit met zich meebrengt.

Wat kost het om een vouwfiets te verzekeren?

Soort verzekering Premie per maand*
Vouwfietsverzekering € 2 tot € 12

* Gemiddelde premie vouwfiets 2024 met een aanschafwaarde van 300.

De kosten voor de verzekering van een vouwfiets zijn vergelijkbaar met die van een ‘gewone fiets’. Je leest hier meer over de kosten van een fietsverzekering en hoe de premie is opgebouwd.

Wat dekt een verzekering voor een vouwfiets?

Met een vouwfiets dek je hetzelfde als met een gewone fietsverzekering. Een vouwfietsverzekering is met name handig om kosten door diefstal of schade aan de fiets te dekken.

Vouwfiets wel of niet verzekeren?

Het is niet verplicht om een vouwfiets te verzekeren. Het kan wel heel handig zijn. Door maandelijks of (half)jaarlijks een bedrag aan premie te betalen, voorkom je dat je verrast wordt door hoge kosten voor een reparatie of een vervanging van de vouwfiets. Maak zelf de afweging of je dit wilt.

Voor- en nadelen van een fietsverzekering voor vouwfiets

  • Vaak is de accu van een elektrische vouwfiets ook meeverzekerd.
  • Goed slot is een voorwaarde voor dekking.

Het is slim om de voordelen en nadelen van een vouwfietsverzekering mee te nemen in de keuze. Vaak heeft een vouwfiets geen slot. Dit is wel een vereiste om aanspraak te kunnen maken op de verzekering. Soms is een ART-gekeurd hangslot ook goed. Kijk hiervoor in de voorwaarden van de aanbieder van een vouwfietsverzekering.

Vergelijk de beste fietsverzekeringen
Fietsverzekering

Wat zijn de voorwaarden van een vouwfiets verzekeren?

De voorwaarden van een vouwfiets verzekeren verschillt per verzekeraar. Het staat beschreven in de polis. Onderling kunnen verzekeringen nogal verschillen als het gaat om: eigen risico tarieven, dekking tijdens reizen, etc.

Wat heb ik nodig voor het afsluiten van een verzekering voor een vouwfiets?

Zorg ervoor dat jouw vouwfiets voorzien is van een goedgekeurd slot. Een verzekeraar vergoed kosten na diefstal alleen als jouw fiets was vergrendeld met een ART-gekeurd slot. De verzekering zal dan van jou het slotnummer en framenummer van de fiets willen weten.

Vouwfietsverzekering vergelijken

Een vouwfiets valt bij de meeste verzekeraars onder een ‘gewone fiets’ tenzij je een elektrische vouwfiets hebt, dan valt deze onder een elektrische fiets. Je kunt verschillende aanbieders van vouwfietsverzekering vergelijken via de website van Slimster.

Wat is de beste verzekering voor een vouwfiets?

Bedenk goed van te voren wat je wilt verzekeren. Wil je jouw vouwfiets alleen verzekeren tegen diefstal? Of wil je ook onderweg gebruik kunnen maken van pechhulp? Op basis daarvan kun je bepalen wat de beste verzekering is voor jouw vouwfiets.

Wat is de goedkoopste verzekering voor een vouwfiets?

Vouwfiets verzekering vergelijken

Meerdere factoren zijn van invloed op de prijs die je betaalt aan premie voor jouw vouwfiets. Je kunt denken aan de aanschafwaarde van de fiets, maar ook de plaats waar je woont heeft invloed en soms zelfs de leeftijd van de persoon die de vouwfiets gebruikt. Via Slimster kan je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en zo een keuze maken voor de goedkoopste vouwfiets verzekering.

FAQ