Racefiets verzekering vergelijken

Waarom een racefiets verzekeren?

Heb jij flink geïnvesteerd in jouw racefiets? Dan is het natuurlijk zonde als daarmee iets gebeurt. Raakt jouw fiets beschadigd of zelfs gestolen? Dan brengt het kosten met zich mee wanneer jij weer gebruik wilt maken van een racefiets. Met een verzekering voor jouw wielrenfiets dek jij je tegen deze onverwachte kosten.

Wat kost een racefiets verzekeren?

Soort verzekering Premie per maand*
Wielrenfietsverzekering € 4 tot € 11

* Gemiddelde premie racefiets verzekering 2024 met een aanschafwaarde van € 1.000.

Soms betaal je helemaal niets aan eigen risico voor een racefietsverzekering. Of je betaalt alleen in het geval van schade. Het eigen risico bedrag varieert van €0 tot € 50 of 20% van het verzekerde/schade bedrag.

Wat dekt een racefietsverzekering?

Met een verzekering voor jouw wielrenfiets dek je de kosten voor (poging tot) diefstal, Je kunt dit uitbreiden met dekking voor beschadiging, pechhulp en ongevallen. Wil je een racefiets verzekeren? Vergelijk aanbieders via Slimster.

Wel of geen racefietsverzekering?

Je kunt ervoor kiezen om te sparen voor het geval er iets met jouw wielrenfiets gebeurt. Misschien heb jij spaargeld genoeg en kun jij zonder probleem reparaties aan jouw racefiets laten uitvoeren of een nieuwe racefiets aanschaffen. Een verzekering is fijn wanneer je geen onverwachte kosten wilt.

Heb ik een verzekering nodig voor mijn racefiets?

Of jij jouw wielrenfiets wel of niet verzekert is een keuze die je zelf maakt. Goed is te bedenken dat je mogelijk al een inboedelverzekering hebt die garant staat wanneer de fiets uit jouw huis wordt gestolen. Daarnaast zal je eerder een racefiets verzekering afsluiten wanneer jouw wielrenfiets erg duur was.

Vergelijk de beste fietsverzekeringen
Fietsverzekering
racefiets verzekeren voor reparatie

Voor- en nadelen fietsverzekering racefiets

 • Fietshelm en andere accesoires meeverzekeren
 • Slot meestal vereist
 • Soms geen dekking bij krassen en schade aan banden of kabels

Er zijn voordelen en nadelen aan een racefiets verzekeren. Een wielrenfiets heeft meestal geen slot, maar dat is vanuit de meeste verzekeraars wel een eis. Kijk goed in de voorwaarden. Soms voldoet een ART-gekeurd hangslot ook.

Wat zijn de polisvoorwaarden van een racefietsverzekering?

Wil jij graag jouw fiets verzekeren? Dan is het goed om de polisvoorwaarden van de verschillende aanbieders van een racefietsverzekering met elkaar te vergelijken. Als het op het verzekeren van een racefiets aankomt, let dan op het volgende:

 • wat zijn de eisen voor het slot
 • welke schade is wel en niet gedekt
 • kan je accessoires meeverzekeren

Wat is de looptijd van een racefietsverzekering?

Je kunt zelf bepalen voor welke periode jij jouw racefiets wilt verzekeren. Bijvoorbeeld tijdelijk van 1 tot 5 jaar of zonder einddatum. Hier kun je lezen wat het verschil is tussen een doorlopende en een aflopende fietsverzekering.

Wat heb je nodig voor het verzekeren van je racefiets?

Om de goede fiets te verzekeren heeft een verzekeraar informatie van jou nodig. Bij het afsluiten van de verzekering wordt jou gevraagd om het framenummer. Het framenummer staat achterop de zadelbuis of op het frame zelf.

Fietsverzekering racefiets vergelijken

Het is slim om een wielrenfiets verzekering online af te sluiten en eerst verzekeraars met elkaar te vergelijken. Online vergelijken doe je bij Slimster. Er zijn genoeg aanbieders die een racefiets willen verzekeren. De meest bekende verzekeraars zijn:

 • Allianz racefiets verzekering
 • ANWB racefiets verzekering
 • Centraal Beheer racefiets verzekering
 • ENRA racefiets verzekering
 • HEMA racefiets verzekering
 • Inshared racefiets verzekering

 • Interpolis racefiets verzekering
 • Kingpolis racefiets verzekering
 • Laka racefiets verzekering
 • Unigarant e-bike verzekering
 • Univé racefiets verzekering
 • ZLM racefiets verzekering

Wat is de beste racefietsverzekering?

De beste verzekering voor jouw wielrenfiets is niet altijd de goedkoopste fietsverzekering. Kijk goed naar wat je wilt verzekeren. Door de aankoopwaarde van jouw racefiets in te vullen in de vergelijkingstool van Slimster, laten wij de aanbieders zien die het best bij jou passen. Jij kiest daaruit de beste aanbieder.

Beste racefiets verzekering

Wat is de goedkoopste wielrenfiets verzekering?

Racefiets verzekering vergelijken

De aanschafwaarde van jouw racefiets is medebepalend voor het bedrag dat je per maand of (half)jaar aan de verzekering betaalt. Je ontdekt met de vergelijkingstool van Slimster binnen twee tellen wat de goedkoopste verzekering is voor jouw racefiets.

FAQ