Ligfiets verzekering vergelijken

Waarom een ligfiets of velomobiel verzekeren?

Je fietst harder dan met een ‘gewone stadsfiets’. Die snelheid brengt risico’s met zich mee. Een prijzige fiets betekent vaak ook hoge kosten wanneer een reparatie nodig is. Met een ligfiets verzekering betaal je maandelijks premie, en voorkom je dat je in één keer een hoog bedrag kwijt bent aan reparatie.

Kosten ligfiets verzekeren

Soort verzekering Premie per maand*
Ligfietsverzekering € 3,50 tot € 18

* Gemiddelde premie ligfietsverzekering 2022 met een aanschafwaarde van € 4.000

Soms betaal je naast je premie ook nog een bedrag aan eigen risico wanneer jij aanspraak wilt maken op de ligfietsverzekering.

Wat dekt een ligfietsverzekering?

Het is aan jou wat je wilt verzekeren. Een verzekering voor een ligfiets of velomobiel dekt dezelfde kosten als bij een gewone fietsverzekering. Wil je jouw ligfiets verzekeren, dan zal je dit waarschijnlijk vooral doen om reparatiekosten te dekken. Vergelijk bij Slimster welke aanbieders er voor een ligfietsverzekering zijn.

Een ligfiets verzekeren wel of niet?

De kans dat jouw ligfiets wordt gestolen is kleiner dan dat jouw fiets beschadigd raakt. Maar raakt jouw fiets beschadigd, dan ben je vaak hoge kosten kwijt aan de reparatie. Ben jij voorbereid op een financiële tegenvaller? Een ligfiets verzekeren is handig als jij geen budget voor reparaties hebt liggen.

Voor- en nadelen van ligfiets verzekeren

 • Fietsaccessoires meeverzekeren
 • Verzekeringen vergoeden een maximum bedrag

Veel verzekeraars vergoeden fietsen tot een maximale waarde van € 5.000. Ligfietsen kunnen met gemak boven de € 5.000 kosten, daarmee is je keuze beperkt. Ontdek de mogelijkheden die er zijn. Ligfietsverzekeringen vergelijken gaat makkelijk met de vergelijkingstool.

Vergelijk de beste ligfietsverzekeringen
Ligfiets verzekeren

Wat zijn de voorwaarden van een ligfietsverzekering?

De polisvoorwaarden stelt elke verzekeraar op zijn eigen manier op. Het is slim om deze ‘regels’ goed door te lezen voordat je een verzekering afsluit. Zeker omdat een ligfiets of velomobiel anders is dan een reguliere fiets, kunnen de voorwaarden ook anders zijn. Let daarom op het volgende:

 • Vergoeding bij schade tot welk bedrag
 • Een vergoeding als jij schade oploopt door een ongeluk met de fiets
 • Pechhulp voor onderweg

Voor welke periode sluit ik een velomobiel verzekering af?

Je kunt zelf bepalen voor welke periode jij jouw ligfiets verzekert. Hier kun je lezen welke soorten verzekeringen er zijn en wat de duur is van een verzekering.

Verzekering voor ligfiets vergelijken

Voordat je een ligfiets verzekering afsluit is het slim om online te vergelijken. De volgende aanbieders verzekeren een ligfiets:

 • Allianz ligfiets verzekering
 • ANWB ligfiets verzekering
 • Centraal Beheer ligfiets verzekering (fietsen tot max. € 5000)
 • ENRA ligfiets verzekering
 • HEMA ligfiets verzekering (fietsen tot max. € 4000)

 • Inshared ligfiets verzekering (fietsen tot max. € 4000)
 • Interpolis fietsverzekering (fietsen tot max. € 5000)
 • Laka ligfiets verzekering
 • Unigarant ligfiets verzekering
 • ZLM ligfiets verzekering (fietsen tot max. € 5000)

Wat is de beste ligfiets verzekering?

Wat de beste verzekering is voor jouw ligfiets bepaal jij zelf. Slimster helpt jou om verzekeringen met elkaar te vergelijken. Vul jouw gegevens in via onze vergelijkingstool.

Beste ligfiets verzekering

Hoeveel betaal ik aan eigen risico voor een ligfietsverzekering?

Ligfiets verzekering vergelijken

Of je eigen risico betaalt en hoeveel dat is, vind je in de polisvoorwaarden van de verzekeraar die je kiest. Soms geldt een ander bedrag voor schade of diefstal. Het eigen risico verschilt van €0 tot € 35 of 10% tot 20% van het bedrag dat je vergoed wilt krijgen.

Veelgestelde vragen over een ligfiets verzekeren